Čeprav so dnevi topli, so temperature ponoči vseeno že nekoliko nižje. Številne živali zvečer tako iščejo toplo zavetje in prav lahko se zgodi, da kakšna zatava tudi v vaš avtomobil – natančneje pod pokrov motorja.

Prav to se je zgodilo v Milanu, kjer so gasilci izvedli reševalno akcijo malega mucka, ki se je ujel pod pokrovom motorja enega izmed parkiranih avtomobilov. Mucek naj bi bil ujet kar 16 ur.

Prvi klic, naj priskočijo na pomoč, so gasilci prejeli okoli polnoči. Dobre 2,5 ure kasneje se jim še ni uspelo dokopati do prestrašene živalice, zato sta reševalki zaščitili vozilo z mrežo in pustili obvestilo lastniku vozila. Mrežo sta nastavili, da ne bi mucek nenadzorovano odšel in morda spleza pod pokrov katerega drugega vozila. Zjutraj je na kraj dogodka znova prišla ekipa reševalcev in nadaljevala z reševalno akcijo. Uspeli so izslediti lastnika vozila in skupaj z gasilci so izpod pokrova potegnili malega mucka in ga rešili pred skoraj gotovo smrtjo.

Kot opozarjajo živaloljubne organizacije, je prav v teh dneh, ko so nočne temperature precej nižje od dnevnih, dobro biti pozoren, ko zjutraj prižgemo avto. Že tako, da nekajkrat potrkate po pokrovu motorja, lahko rešite kakšno mačje življenje, ali pa pač malo bolj zaloputnite z vrati avtomobila ter tako prestrašite nepovabljene goste in jih odženete iz vašega avtomobila. Če opazite, da je  mucek zleze pod pokrov določenega vozila, pa nikar ne oklevajte – poskusite ga kar pregnati in napišite sporočilo lastniku vozila, da bo pred zagonom vozila najprej preveril, ali je to varno storiti.