Pes

(Foto: iStock)

Razlog za prepoved kopanja psov v fontanah sta po navedbah Mola varnost in ohranjanje javnega dobra, določa pa jo odlok o urejanju in čiščenju občinskih cest in javnih zelenih površin. Ob vročini pojdimo na daljše sprehode raje zjutraj ali zvečer, svetujejo na Molu.

Svežo vodo, s katero se bodo štirinožni prijatelji odžejali, lahko v posodo, ki jo lastniki prinesejo s sabo, natočijo tudi na pitnikih, ki so na voljo tako v središču mesta kot njegovi okolici, so za STA pojasnili na občini.

Lastniki psov so odgovorni zanje, zato so ponovili poziv iz lani začete družbeno odgovorne kampanji Človek, čuvaj svoje mesto, naj lastniki psov, tako kot skrbijo za svoje štirinožne ljubljenčke, poskrbijo tudi za urejenost mesta in spoštovanje skupnega prostora. S kampanjo tako opozarjajo na potrebno pobiranje pasjih iztrebkov in odmetavanje žvečilnih gumijev v koš in ne na tla.

Kopanja ljudi v fontanah omenjeni odlok sicer izrecno ne prepoveduje, vsekakor pa poziva k spoštovanju javnega prostora. Sem pa namakanje v fontanah ne spada, še menijo na občini.