Ob vseh negativnih zgodbah, o katerih vsak dan poslušamo, je kakšna pozitivna pravi balzam za naša ušesa in dušo; predvsem tiste o živalskih prijateljih znajo zelo seči v srce.

Amanda Giese iz kanadskega mesta Vancouver je posvojila prikupnega bokserja po imenu Duncan Lou. A živahen psiček ni bil kot vsi drugi, skotil se je namreč s hudo deformacijo, in sicer je imel zraščeni zadnji tački. Na veliko žalost so se po podrobnih preiskavah veterinarji strinjali, da prikupnemu kužku operacija ne bi pomagala, da bi lahko normalno shodil, zato se je Amanda po tehtnem premisleku in posvetu s strokovnjaki odločila, da bo zanj najbolje, če mu deformirani tački amputirajo, saj sta mu le oteževali gibanje. In res, ko je Duncan dopolnil 12 tednov, so ga operirali, zaradi česar se je morala njegova lastnica spoprijeti s hudimi obtožbami. "Duncan je moj junak," je takrat povedala v enem izmed intervjujev, "vsem tistim, ki mi pošiljajo grozilna sporočila in me obtožujejo, da zlorabljam ubogo žival, ker sem dovolila amputacijo, namesto da bi se odločila za evtanazijo in psa s tem rešila muk, naj povem, da se motite. Naš ljubljenček je pristal v toplem in ljubečem domu, kjer se odlično počuti in je eden najsrečnejših psov, kar sem jih kdaj videla."

Le mesec dni po amputaciji mali bokser namreč veselo skaklja naokoli po sprednjih tačkah in se po travnikih preganja z drugimi pasjimi prijatelji. Seveda ga je v naslednjih mesecih in letih čakalo še kar nekaj terapij, hidroterapij in obiskov masaž, da bi se mu hrbtenica lepo poravnala in ne bi več čutil bolečin.

Caption this! �de1c #duncanlouwho #instagood #dog #dogs #dogsofinsta #love #boxersofinstagram #instaboxer #nevergiveup #strong

A photo posted by Duncan Lou Who - Official Page (@duncanlouwho) on

Duncanu so zamenjali kar nekaj prilagojenih vozičkov, ki bi mu omogočili lažje bivanje, a kot je povedala njegova lastnica, jih ni maral preveč. "Vem, da se bo moral moj junak v svojem pasjem življenju spopasti še z marsikatero prepreko, a prepričana sem, da bo zmogel. Ne znam z besedami opisati občutkov hvaležnosti, navdiha, ponižnosti, veselja in ponosa, ki jih lahko razberem iz njegovih oči in jih hkrati ob vsakem njegovem novem podvigu občutim tudi sama," s solzami v očeh pove Amanda, ki je s svojo vztrajnostjo, nesebičnim dejanjem in neizmerno ljubeznijo vsem, ki so jo obsojali, dokazala, da je bilo vredno in da se da, če si le dovolj želiš in se trudiš, ’premikati gore’.

Ravno zaradi Amandine vztrajnosti in neizmerne ljubezni je Duncan srečen pes še danes in vsak dan veseljo skaklja naokoli. Sicer bo imel terapije, ki mu omogočajo lažje življenje, do smrti, a ker je pravi borec, tudi občasne bolečine prenaša zelo dobro. Ima tudi svoj Instagramov profil, kjer ima že več kot 92.000 sledilcev, in lahko bi rekli, da je pravi pasji zvezdnik in hkrati tudi navdih vsem, ki 'jamrajo' po nepotrebnem.

I lllllooooooovvvveee our new house! #duncanlouwho #live #love #dog #rescuedog #rescue #happy

A video posted by Duncan Lou Who - Official Page (@duncanlouwho) on