Poleg tega, da v zavetiščih skrbijo za zapuščene živali, je njihov glavni namen, da jim najdejo nov, topel dom, zato so veseli vsakega zainteresiranega. Vse preveč je namreč psov, ki tam pristanejo, ker so se jih lastniki naveličali ali zanje nimajo več časa skrbeti, mnoge pse pa so prostovoljci našli prepuščene same sebi na ulicah in jih pripeljali v zavetišče. Ker si vsi želimo, da bi bilo takšnih primerov čim manj, bomo kužkom iz zavetišča tudi mi pomagali najti ljubeče lastnike, zato vam v nadaljevanju predstavljamo tri prikupne pse iz zavetišča v Ljubljani, ki bodo veseli toplega doma, še več pa jih najdete na NJIHOVI SPLETNI STRANI.

TERRY

Terry je večji sivo-bel samec. Vedno je razposajen in igriv, zato potrebuje aktivnega lastnika, ki mu bo nudil dovolj sprehodov in miselnih aktivnosti. Kljub živahnemu značaju se na sprehodih vede vzorno, na povodcu ne vleče, druge pse največkrat ignorira. Za primerno nagrado (priboljšek ali igračo) z veseljem pokaže, česa vse se je naučil v zavetišču, zelo rad pa se tudi crklja.

Pes

(Foto: Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana)

AKS

Aks je pes v zrelih letih, glasen in zelo prijazen do ljudi. Z drugimi psi se ne razume najbolje in kljub temu, da je po srcu še vedno zelo živahen in aktiven, ne potrebuje veliko gibanja. Mu pa zato veliko pomenita človeška bližina in nežnost.

Pes

(Foto: Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana)

STAF

Staf je starejši, srednje velik tigrast samec. Rad ima družbo, poznanim ljudem hitro ponudi trebušček za čohanje, ob čemer zadovoljno gode. Ne potrebuje veliko gibanja, v jeseni življenja potrebuje predvsem nežnost in družbo.

Pes

(Foto: Blaž Košak)