V Sloveniji imamo lepo število zavetišč, prepolnih zapuščenih živali, ki krvavo potrebujejo nov dom. Če tudi vi razmišljate, da bi si omislili psa ali mačko, obiščite enega od zavetišč in zagotovo se vam bo kakšen kužek ali mucek z otožnim in prosečim pogledom zasidral v srce. Seznam živali, ki so na voljo za posvojitev, najdete tudi na spletnih straneh posameznih zavetišč. Tokrat je ekipa oddaje SVET obiskala zavetišče v Ljubljani, da nam predstavi psička Aksa, mi pa vam predstavljamo še dva kužka, ki bosta zelo vesela toplega doma.

AKS

Aks je pes v zrelih letih, ki je glasen in zelo prijazen do ljudi. Z drugimi psi se ne razume najbolje in kljub temu, da je po srcu še vedno zelo živahen in aktiven, ne potrebuje veliko gibanja.

Pes

(Foto: Zavetišče Ljubljana)

BENĐI

Benđi je zelo živahen mlajši samček, mešanček s terierjem. Z drugimi psi se ne razume najbolje, zato išče dom kjer bo edini pes. Benđi ni primeren za dom z otroki. Ima zelo močan plenski nagon in išče izkušenega lastnika, kateri bo nadaljeval z vzgojo in šolanjem ter Benđija vsakodnevno zaposlil.

Pes

(Foto: Blaž Košak)

HRUST

Hrust je zelo živahen samček, podoben labradorcu. Star je osem let in je za svoja leta še vedno zelo živahen in vitalen. Hrust ima nekoliko posebne potrebe, saj ne želi biti sam, v boksu je zelo živčen in lahko uniči vse kar dobi pod zob. Ko je v družbi, je umirjen in sproščen. Išče bolj izkušenega lastnika, kateri mu bo lahko namenil veliko svojega časa. Bolje bi se počutil v umirjenem domu in v družino s starejšimi otroKi saj ne mara objemov in nenadnih dotikov.

Pes

(Foto: Zavetišče Ljubljana)