Par

(Foto: thisdogslife.co)

Danes 22-letna Neydi je od nekdaj oboževala pse, vendar ji v otroštvu mama ni dovolila, da bi imela svojega. Vse se je spremenilo, ko je spoznala tri leta starejšega Carlosa in se z njim poročila. Ker je vedel, kako zelo si želi psa, jo je za prvo obletnico presenetil in k hiši pripeljal mešanca z avstralskim ovčarjem po imenu Captain. "Je izjemno prikupen, pameten in samostojen pes. Skrbi zame in mi je v tolažbo, ko sem žalostna ali bolna," navdušeno pove Neydi. Čez eno leto sta se odločila, da bosta v dom sprejela še enega psa, in sicer zapuščenega, shiranega in bolnega mešančka z beaglom. Kuža si je kmalu opomogel, postal je živahen in po svoje zabaven. "Obožuje, če ga zasipamo s poljubi, objemamo … Rad hodi v park, kjer vedno najde družbo."

Po naključju je Teddy k hiši prišel ravno v času njune druge obletnice poroke in tako sta se odločila, da bosta tradicijo kar nadaljevala. Letos sta praznovala že tri leta skupnega življenja, ob tej priložnosti pa se je družinica povečala še za eno kosmato kepico. "Sicer Chewy ni bil moja prva izbira, ampak ko sem ga zagledala, sem vedela, da mu moram pomagati. Sprva je bilo sicer novo okolje zanj malce stresno, zdaj pa se je že udomačil. Je izjemno pameten in zabaven." Kot še pove Neydi, je zaradi treh psov v hiši vedno pestro, sploh Teddy rad kakšno ušpiči. Karakterno so si zelo različni, ampak se lepo dopolnjujejo.

Odločitev, da zakonca na takšen način pomagata psom iz zavetišč, zelo podpira tudi Neydijina sestra, ki je njuno zgodbo delila na družbenih omrežjih, s to potezo pa je želela čim več ljudi spodbuditi, naj posvojijo brezdomne pse.

Mnogi se radi pošalijo na račun Neydi in Carlosa, češ ali imata dovolj prostora v hiši za primer, če bosta dolga leta srečno poročena in bosta nadaljevala tradicijo. Čeprav bi si želela čim bolj pomagati pri reševanju problematike zapuščenih psov, sta se odločila, da se bosta pri petem ustavila, saj niti nimata dovolj prostora za več psov, niti nimata sredstev. "Upava pa, da bova s svojo zgodbo navdihnila še koga, da naju posnema. Vendarle se mora vsak zavedati, da pes ni darilo, temveč  živo bitje, ki zahteva veliko odgovornosti."