Slovenska zavetišča vsako leto sprejmejo številne mačke in trenutno pokajo po šivih. Samo v Ljubljani jih v zavetišču na dom čaka 132, številna zavetišča so morala zaradi prevelikega števila mačk, ki jih imajo v oskrbi, celo ustaviti sprejem mačk. V zavetiščih se znajdejo tudi tako majhni mucki, ki nujno potrebujejo celo hranjenje po dudicah na tri ure. Dejstvo je – živali je preveč, posvojiteljev premalo. A še vedno ni prepozno, da dodobra razmislite, in če vaš življenjski slog dopušča, v svoj dom sprejmite katero od mnogih, ki v zavetiščih čakajo na posvojitev.

Medtem ko nekateri mucki iščejo tople domove, se drugi kopajo v razkošju in polnijo denarnice svojih lastnikov. Predstavljamo vam 5 mačk, ki po številu sledilcev na Instagramu sodijo v sam vrh.

Nala

@nala_cat ima na Instagramu 3,5 milijona sledilcev in skoraj 6.000 objav. Zdaj 8 let staro muco so lastniki rešili iz zavetišča, ko je bila stara 5 mesecev. Njena vrednost je ocenjena na 100 milijonov. Ima tudi svoj YouTube kanal s 26.000 naročniki.

Let’s bring the Shark hat back! ❤️

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat) on

Grumpy Cat

@realgrumpycat ima na Instagramu okoli 1.300 objav in 2,5 milijona sledilcev. Po nekaterih špekulacijah naj bi bila znamka Grumpy Cat vredna kar okoli 100 milijonov, a sta to lastnika zanikala. Dejstvo pa je, da je lastnica dan za tem, ko je posnetek mačke postal leta 2012 viralen, pustila službo. Na YouTubu ima več kot 260.000 naročnikov.

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on

Lil Bub

@iamlilbub  ima 1,8 milijona sledilcev in 2.260 objav. Njen lastnik Mike Bridavsky z mačko zasluži nekaj manj 30.000 evrov samo z objavami na YouTubu, do zdaj pa je okoli 200 tisočakov že podaril ustanovam, ki se borijo za dobrobit živali. Lil Bub ima na YouTubu več kot 237.000 naročnikov.

BUB is a very compact kitty. 3.75 pounds, to be exact. #lilbub #vsmall

A post shared by Lil BUB (@iamlilbub) on

Smoothie

 

@smoothiethecat ima na Instagramu 1,4 milijona sledilcev, okoli 1.200 objav ter 63.000 naročnikov na YouTube kanalu. Videi dosežejo tudi več ko 1,3 mio. ogledov. Koliko denarja je prinesla lastnikom, še ni znano.

It's World Emoji Day! Which emoji fits Smoothie best? �de0a�dc47

A post shared by Smoothie the Cat (@smoothiethecat) on

Hamilton

@hamilton_the_hipster_cat ima 820.000 sledilcev, ki so do zdaj lahko videli nekaj več kot 600 objav. S svojimi belimi brčicami upravičuje svoje ime in lastniku za zdaj prinaša približno 15.000 evrov na leto.

My Sunday when I went out for "just 1 drink" Saturday night... #mustachecat

A post shared by - Hamilton The Hipster Cat - (@hamilton_the_hipster_cat) on