Gre za fotografijo ženske, ki pozira ob žirafi, in je v zadnjih dneh preplavila splet ter dodobra razburila svetovno javnost. Američanka namreč pozira ob poginuli žirafi, smrtni strel pa ji je zadala prav ona.

Tess Thompson Talley, ki je tako zmagoslavno pozirala ob poginuli živali, se brani, češ da je ubila staro žirafo, da bi zaščitila mlajše žirafe pred morebitnimi napadi. Primer zdaj primerjajo z ubojem leva Cecila, ki ga je leta 2015 pokonča zobozdravnik iz Minnesote in je tedaj dvignil ogromno prahu.

Žirafam v naravnem okolju že grozi izumrtje in dejanje Američanke je javnost dodobra razburilo.  Tako daleč je šlo vse skupaj, da so sprožili peticijo, s katero želijo doseči prepoved živalskih trofej v ZDA (Američani so na vrhu po uvozu delov teles redkih živali, glav, repov ipd.), zahtevajo pa tudi uvrstitev žiraf na seznam ogroženih živalskih vrst. Na celi afriški celini naj bi bilo le okoli 100.000 žiraf. Ogorčeni so v vseh organizacijah, ki skrbijo za dobrobit živali, ogorčena je javnost, na Twitterju pa so Talleyjevo označili celo za Neandertalko.