Na majhnem vrtu ali tistem na balkonu morda označevalniki res niso nujno potrebni, a tudi odveč niso. No, če imate večji vrt, pa je pametno označiti, katera zelenjava raste kje.

Če ne veste, kako bi se lotili izdelave označevalnikov, si celoten postopek lahko ogledate v tretji oddaji tretje sezone Vrtičkanje na VOYO, sicer pa je oddaja na sporedu vsako nedeljo ob 17.45 na POP TV!

Vsak vrtičkar si namreč želi lep, predvsem pa urejen vrtiček in tudi Tina in Metka nista izjemi. Priljubljeni vrtičkarici sta kar nekaj časa razmišljali, ali bi izbrali kovinske, lesene ali glinene označevalnike, preden sta se odločili, pa je bila sezona že mimo in ostali sta brez. Nato pa jima je narava kar sama ponudila rešitev, ki je tako rekoč zastonj. Okoli hiše in na vrtu imata namreč kar nekaj kamenja, za katerega v šali pravita, da se kar množi. Tako sta izbrali tiste kamne, ki so se jima zdeli primerne oblike in dovolj veliki, da bodo vidni, nato pa sta zavihali rokave in se lotili dela. Uporabili sta malce domišljije in umetniške žilice ter s čopičem in barvami okrasili kamne ter nanje napisali imena zelenjadnic, zelišč in cvetlic.

Zakaj ne bi nekaj takega poskusili tudi vi!? Kamne najdete tako rekoč povsod, če ne drugje, pa na morju ali ob reki. Če imate doma otroke, bodo ti še kako navdušeni nad barvanjem kamenja in vam bodo z veseljem pomagali. Tudi če nimate vrtička ali označevalnikov pač ne potrebujete, lahko s kamenjem prav tako okrasite okolico doma. Nekaj idej najdete v galeriji …

NAGRADNA IGRA

V nedeljo je bila na sporedu že tretja oddaja tretje sezone Vrtičkanje in tudi to sezono bomo kot veste radodarni. Izmed vseh, ki boste pravilno odgovorili na nagradno vprašanje, bomo izžrebali 3 srečneže, ki boste prejeli simpatično pisalo VRTIČKANJE.

Vprašanje se glasi:

Tina in Metka sta kamne za označevanje našli:

A – Okoli hišpe
B – Na morju
C – Ob reki

Pravilen odgovor nam s svojimi podatki (IME, PRIIMEK in NASLOV) pošljite na elektronski naslov nagradna.dom@pop-tv.si do petka 18. 3. 2016 do 9. ure zjutraj.

Splošne pogoje sodelovanja si preberite TUKAJ!

Vrtičkanje

(Foto: VOYO)