Forum
Forum je moderiran. Žaljivi komentarji oz. komentarji, ki bodo vsebovali sovražni govor, ne bodo objavljeni.
Neprimerne teme bodo izbrisane oz. prestavljene v ustrezno kategorijo.
maw3rick
Število vnosov: 2
07.07.2011 ob 15:56
*Odgovor na: Grega Persak +

???
pre_mar
Število vnosov: 31
16.07.2011 ob 01:16

maw3rick je napisal:
Pozdravljeni!

Meni je mojster izračunal porabo klimatskih naprav. Sicer nimam točnih cifer, ampak mi je dal primerjavo med inverterskimi klimami in navadnimi. Toliko za informacijo sem si zapomnil, koliko porabi moja klima (Panasonic 3,5kW brez inverterja), in sicer: 0,003€ / 10-15min - ko ogrevam prostore - potem manj, ker samo še vzdržuje temperaturo. Je res, da naj ne bi ogreval, ko je mraz, ker zdrži samo do -5'''C (smo jo uporabljali tudi pri -10 pa ji nič ni bilo).

Živimo sicer blizu obali in imamo cca 7 let klimo kot edini vir ogrevanja in hlajenja in garantirano tudi pri -16 (morda -18, nisem siguren) ni nobenih problemov. Res pa bolj pogosto odtaja in razumljivo ni tropsko vzdušje, vendar ni z nobenim ogrevanjem. Ni bilo problemov ne s Panasonic ne Fujitsu, obe sicer inverter.
denis658
18.07.2011 ob 19:08

Mi imamo doma TOSHIBO Inverter, že 2,5 leti, z njo grejemo in hladimo, skoraj neslišna, nobenih problemov... Daš malo weč denarja pa je res SUPER!
Puys
Število vnosov: 3
28.07.2011 ob 10:15

Inverterska klima ima dosti boljši izkoristek in še tišja je, da ne omenjam nižje porabe. Ta tvoj ''mojster'' nima pojma ...
Drugače pa Mitsubishi klime preprosto nimajo konkurence, ne poznam nobenega, ki bi imel probleme s to firmo.
IvanaO
28.07.2011 ob 17:09

Doma imam 3 klime od Mitsubishija (stanovanje veliko 85m2). Eno imamo v kabinetu, drugo v dnevni sobi in eno v spalnici (vse inverterske) s katero se pozimi tudi grejemo če je treba. Vsaka klima je stala okoli 2000 + montaža EUR (torej tri skupaj ok. 7000 EUR), vendar je vredna svojega denarja. Ne piha v glavo in piha v smer kamor jo usmeriš, prav tako avtomatsko zazna vir toplote (človeka in recimo žival, da ti ne piha v psa ali mačka) in tja ne usmerja pihanja.
Absolutno tako tiha, da včasih sploh ne veš da je prižgana. Ohladitev stanovanja je avtomatska, in lahko naštimaš tako da se sama vklopi preden prideš domov v ohlajeno stanovanje. Vredna svojega denarja. Za malo muzike ne pričakuj čudežev. Pa dober nakup!
kotuljc
Število vnosov: 1
22.08.2011 ob 21:37
*Odgovor na: IvanaO +

Zelo dobre so tudi klime Sanyo ...
Imamo 4 ... so zelo tihe in dokaj poceni.
joniee
Število vnosov: 5
09.05.2012 ob 15:05

Pozdravljeni

Ko smo že pri klimatskih napravah sva z prijateljem izdelala domačo izvedbo klimata kateri hladi s pomočjo studenčnice oz. vode iz podtalnice katera ima temperaturo nekje 12°C.
Klimat je izdelan iz coolerja iz velikega klimata (2x2m) dodan pa je velik ventilator od tovornjaka ter vse lepo vgrajeno v ohišje iz pleha.
V zemljo smo zabili dve cevi (1.5 colna pocinakna cev) do 13m globine. Ena cev služi da črpalka črpa vodo iz podtalnice (metabo črpalka 3500-4000L/h), druga pa da voda odteče nazaj v podtalnico. Črpalka je izredno tiha in varčna.
zadeva služi za hlajenje avtomobilske delavnice volumna cca. 140m3.
Izpihani zrak iz coolerja je brez izgub (12-13°C) in ohladi delavnico izredno hitro.
V enem dnevu se nabere za okrog 40L kondenza.

Sedaj se lotim novega projekta doma kjer bom 4 notranje enote Gorenje klimatske naprave povezal v isti sistem le z manjšim pretokom vode. Poskusil bom ohladiti podstrešne sobe kjer je v poletnih dneh zelo vroče.

Vaša mnenja so dobrodošla. Slike bodo kmalu

lp
RAFAELUS2
Število vnosov: 8
03.07.2012 ob 10:43

Iščem v Slovenj Gradcu ali v okolici mojstra za montažo in prodajo Inverterskih klim. Pogoj pa takoj !!!
julij-cezar
10.07.2012 ob 18:52

mi smo montirali nov klimo, navadno gree in deluje brez problemov. Malo bodejo v oči le cene montiranja, ki so absolutno prevelike. Pri nas je za montažo porabil 1 uro in 20 minut, 1 meter bakrene cevi(5eur), zravn sem še pomagal plus tega smo jo pritrdili na kovinski nosilec, ki sem ga dal narediti pri prijatelju in ni bilo vrtanja v fasado. Cena montaže 210 eur. Zračunal sem si da je za material porabil največ 20 eur in recimo za bencin 10 eur, tako da je zaslužil 190 eur v dobri uri. Toliko nima ure plačane niti kirurg niti pilot.

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Katere rastline so vam najljubše za balkonske zasaditve?

pelargonija
Ženska Moški

Tagi

2010 © dom in vrt. Vse pravice pridržane.