Članki

Velja za eno najbolj učinkovitih naravnih čistil

21.01.2015, 15:56

Nekateri trdovratni madeži v gospodinjstvu od nas zahtevajo prav posebno potrpljenje in vztrajnost. Običajno je za njihovo odstranjevanje potrebno tudi posebno čistilo, ki pa je zelo drago ter škodljivo za zdravje in okolje. Zato posezite po naravnih. Eno izmed njih je kis.

Psi trepetajo pred petardami ...

18.12.2014, 10:08

Če imate doma psa, zagotovo veste, kako zelo so lahko prestrašeni v prazničnem času, ko je uporaba raznih pirotehničnih sredstev na vrhuncu. Da bi ta strah kar se da omilili in našemu ljubljenčku pomagali prebroditi to stresno obdobje, moramo upoštevati določene nasvete.

Za veliko strupov v stanovanju smo krivi sami

17.12.2014, 10:16

Kemikalijam smo izpostavljeni praktično povsod. Nahajajo se v mnogih izdelkih, ki jih uporabljamo vsakodnevno, zaradi česar smo jim izpostavljeni na različne načine. Ste vedeli, da je sredstvo formaldehid, ki se nahaja v nekaterih ličilih, rakotvorno, da ftalati motijo normalen razvoj otrok ali da svinec povzroča težave s sluhom?

To so najbolj sproščujoče spalnice

14.11.2014, 17:46

Spalnica je vsekakor najbolj intimen prostor v hiši ali stanovanju. Pa ne samo zato, kjer se za štirimi stenami spalnice načeloma dogajajo najbolj intimne stvari, pač pa je to prostor, kamor se umaknemo pred svetom, se spočijemo, naspimo in ’napolnimo baterije’ za nove življenjske podvige. Ravno zato je še toliko bolj pomembno, da je naše spalno okolje čim bolj sproščujoče in brez motečih dejavnikov.

To vam bodo vedno zamolčali

31.07.2014, 09:19

Sosedje so vam lahko v veliko pomoč, ko potrebujete nekoga, da bi pazil na vaše stanovanje ali pa izpraznil nabiralnik, ko ste na dopustu. Občasno se torej nanje zanašate iz različnih razlogov, kljub temu pa obstaja kar nekaj stvari, ki vam jih bodo raje zamolčali. Slišijo vaše pogovore, ne bodo vam povedali za 'čudaka', ki živi v soseski in niso navdušeni nad nočnim jokom vašega otroka.

Ni vse tako kot se zdi ...

04.04.2014, 08:37

V želji, da bi si zagotovili varen dom, se marsikdo odloči za nakup najsodobnejših predmetov in pripomočkov. Prepričan je, da so novosti za nas boljše in varnejše za uporabo, vendar je lahko to prepričanje v nekaterih primerih tudi zmotno. Različni strokovnjaki opozarjajo na škodljivost nekaterih stvari, ki jih večina doma uporablja vsakodnevno.

Res je naravnost izjemen

17.03.2014, 11:17

Ne pravijo kar tako, da je mops mali velikan. Kljub temu, da ni ravno orjak, ima namreč veliko srce in izjemen karakter. Res da zna biti kdaj malce predrzen in svojeglav, a je načeloma ljubezniv in zvest družabnik, naravnost idealen za družine z majhnimi otroki.

Kaj morate vedeti o psih?

04.02.2014, 08:45

"Človek, ki ni nikoli imel psa, je zamudil čudovit del življenja," je nekoč zapisal Bob Barker in tisti, ki imajo ali so nekoč imeli doma pasjega prijatelja, bi se z njim zagotovo strinjali. Psi so namreč najbolj zvesta in hvaležna bitja, ki nam ljubezen vračajo dvojno in nam v veliki meri izpopolnjujejo življenje. A preden se odločite, da v svoj dom sprejmete kužka, morate vedeti, kaj ta pravzaprav potrebuje in kakšno odgovornost prinese.

Presenetljiva dejstva o zobni pasti

29.09.2011, 13:08

Če vam je zmanjkalo čistila ali pa ste brez zamisli, kako se lotiti trdovratnega madeža, si pomagajte z zobno pasto. Presenečeni boste nad končnim rezultatom!

Končno našli popolno za papeža!

21.11.2013, 12:52

Papež Frančišek bo božično drevo letos dobil iz Bavarske. Izbrana 25 metrov visoka smreka je zrasla globoko v gozdovih nedaleč od mesta Waldmünchen. Prevoz drevesa na Trg sv. Petra v Vatikanu bo sicer pravi logistični podvig, ob tem izpostavlja nemška tiskovna agencija dpa.

Video

Ni zadetkov!

Forum

V novem letu bom ...

Veselje - 4
Ženska Moški