Članki

Noro, to pa je pridelek!

10.10.2014, 08:11

Tisti, ki doma na večji ali manjši zaplati zemlje pridelujemo zelenjavo, si ne moremo kaj, da ne bi bili še posebej ponosni, kadar so naše glavice, stroki ali plodovi večji od sosedovih. Včasih pa koga narava preseneti z rekordnim pridelkom, tako kot pred kratkim 53-letna dvojčka.

Noro, si lahko predstavljate!?

14.08.2014, 10:42

Psi veljajo za najbolj priljubljene domače živali, pasmo pa lastniki načeloma izbirajo glede na zunanji videz, karakteristike, prostor, ki ga potrebujejo in seveda potrebe. Če so med zvezdnicami popularne majhne pasme, kot je recimo čivava, pa obstajajo tudi taki, ki se navdušujejo nad pravimi pasjimi velikani. Poglejte si nekaj fotografij orjaških štirinožnih kosmatincev!

Kot iz grozljivke ...

04.08.2014, 08:24

Na Kitajskem so odkrili največjo letečo vodno žuželko, ki meri kar 21 centimetrov, ko razpre krila in mnogi pravijo, da je videti kot iz grozljivke.

Slovenski posnetek, ki podira rekorde

01.08.2014, 13:28

Reakcije psov ob ponovnem snidenju z družinskimi člani so neprecenljive. Poglejte, kako se je na ponovno srečanje odzvala psička Američanke, s katero se nista videli kar dve leti.

Kako visoka bo pa letos?

11.04.2014, 15:56

V Voličini bodo vaščani že 19. leto zapored na cvetno nedeljo postavili pred cerkev ogromno butaro, v vzhodni Sloveniji znano tudi kot presmec. Ker so pred leti že prišli v Guinessovo knjigo rekordov, letos ostajajo pri 29 metrov dolgem presmecu, je za STA povedal predsednik Turističnega društva Presmec iz Dolgih Njiv Jože Vogrin.

Osupljive mojstrovine, kakršnih še niste videli

13.02.2014, 09:33

Ameriški arhitekt Brian Berg je sicer svojevrsten, a vsekakor občudovanja vreden umetnik. Pravzaprav je tako imenovan zlagalec kart, saj iz kart dela čudeže oziroma ’gradi’ prave arhitekturne mojstrovine in replike svetovno znanih zgradb, zaradi česar se je vpisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Noro! Si lahko predstavljate?

11.02.2014, 08:39

Med največje pse na svetu sodijo nemške doge, nič nenavadnega torej, da se je kar nekaj predstavnikov te pasme vpisalo tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Zagotovo se spomnite popularnega ’Velikana Georgea’, ki je konec lanskega leta žal preminil, skoraj tako slaven je tudi trenutni rekorder Zeus, pred dnevi pa so po spletu zaokrožile fotografije še enega pasjega orjaka, Freddyja.

Žalostna novica šokirala skoraj 400.000 oboževalcev

04.02.2014, 08:54

Zagotovo ste že slišali za puhastega mačkona, ki so ga lastniki poimenovali Polkovnik Mijav (Colonel Meow). Siv perzijski maček je svet osvojil zaradi svojega nenavadnega videza, predvsem ’jeznih’ obraznih potez, razglasili so ga celo za Guinnessovega rekorderja, pred dnevi pa je svet presenetila novica, da je ’jezni mačkon’ odšel v ’mačja nebesa’.

Nov rekord v Italiji

09.12.2013, 15:33

Grič nad italijanskim mestom Gubbio v pokrajini Umbrija na severu države je postal največje "božično drevesce" na svetu, potem ko je na njem v soboto zvečer zažarelo okoli 1000 pisanih lučk.

Osupljiv projekt iz tone in pol sladkorja ...

06.12.2013, 07:55

V Teksasu je skupina prostovoljcev v samo tednu dni zgradila hišo, ki je dovolj velika, da bi v njej lahko prebivala petčlanska družina. A to ni navadna hiša, pač pa je podobna tisti, v katero sta zašla Janko in Metka, le veliko večja; zgrajena je namreč iz medenjakov.

Video

Forum

Ni zadetkov!

Katero je vaše najljubše naravno čistilo?

Limona in soda
Ženska Moški