Članki

Kako visoka bo pa letos?

11.04.2014, 15:56

V Voličini bodo vaščani že 19. leto zapored na cvetno nedeljo postavili pred cerkev ogromno butaro, v vzhodni Sloveniji znano tudi kot presmec. Ker so pred leti že prišli v Guinessovo knjigo rekordov, letos ostajajo pri 29 metrov dolgem presmecu, je za STA povedal predsednik Turističnega društva Presmec iz Dolgih Njiv Jože Vogrin.

Osupljive mojstrovine, kakršnih še niste videli

13.02.2014, 09:33

Ameriški arhitekt Brian Berg je sicer svojevrsten, a vsekakor občudovanja vreden umetnik. Pravzaprav je tako imenovan zlagalec kart, saj iz kart dela čudeže oziroma ’gradi’ prave arhitekturne mojstrovine in replike svetovno znanih zgradb, zaradi česar se je vpisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Noro! Si lahko predstavljate?

11.02.2014, 08:39

Med največje pse na svetu sodijo nemške doge, nič nenavadnega torej, da se je kar nekaj predstavnikov te pasme vpisalo tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Zagotovo se spomnite popularnega ’Velikana Georgea’, ki je konec lanskega leta žal preminil, skoraj tako slaven je tudi trenutni rekorder Zeus, pred dnevi pa so po spletu zaokrožile fotografije še enega pasjega orjaka, Freddyja.

Žalostna novica šokirala skoraj 400.000 oboževalcev

04.02.2014, 08:54

Zagotovo ste že slišali za puhastega mačkona, ki so ga lastniki poimenovali Polkovnik Mijav (Colonel Meow). Siv perzijski maček je svet osvojil zaradi svojega nenavadnega videza, predvsem ’jeznih’ obraznih potez, razglasili so ga celo za Guinnessovega rekorderja, pred dnevi pa je svet presenetila novica, da je ’jezni mačkon’ odšel v ’mačja nebesa’.

Nov rekord v Italiji

09.12.2013, 15:33

Grič nad italijanskim mestom Gubbio v pokrajini Umbrija na severu države je postal največje "božično drevesce" na svetu, potem ko je na njem v soboto zvečer zažarelo okoli 1000 pisanih lučk.

Osupljiv projekt iz tone in pol sladkorja ...

06.12.2013, 07:55

V Teksasu je skupina prostovoljcev v samo tednu dni zgradila hišo, ki je dovolj velika, da bi v njej lahko prebivala petčlanska družina. A to ni navadna hiša, pač pa je podobna tisti, v katero sta zašla Janko in Metka, le veliko večja; zgrajena je namreč iz medenjakov.

Lastniki 'Velikana' oviti v žalost

25.10.2013, 10:42

Za enega najslavnejših psov na svetu že nekaj let velja ’Velikan George’, ki se je leta 2010 zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot najvišji pes na svetu in si tako pridovil veliko število oboževalcev po vsem svetu. Na njegovem Facebook profilu pa je njegov lastnik pred dnevi zapisal, da je ’zvezdnik’ umrl, in sicer en mesec preden bi dopolnil osem let.

Tako majhne še niste videli

13.09.2013, 15:28

Uradno najmanjši pes na svetu je bila do pred kratkim dolgodlaka čivava Boo-Booa iz Kentuckyja, sedaj pa je njen prestol zasedla dveletna rjava čivava Miracle Milly iz Portorika, ki komaj čaka, da se nastavi pred fotografski objektiv.

Kaj takega je kar težko verjeti

13.09.2013, 08:45

4-letni psiček po imenu Ozzy je prava zvezda, saj posnetki njegovih izvrstnih trikov že lep čas navdušujejo številne oboževalce na spletu, po novem pa je tudi ’ponosni lastnik’ naziva Guinnessov rekorder. Poglejte, kaj vse zna!

Kitajci so absolutni zmagovalci!

30.07.2013, 08:14

Če bi vas pred kratkim kdo vprašal, katera je največja stavba na svetu, bi mu pravilno odgovorili, če bi rekli, da je to mednarodni letališki terminal v Dubaju. Od 1. julija letos pa to več ne drži. Največjo stavbo na svetu imajo po novem Kitajci.

Video

Forum

Ni zadetkov!

Katero je vaše najljubše naravno čistilo?

Limona in soda
Ženska Moški