Članki

Odmrznite meso v petih minutah

30.09.2014, 08:27

Ste pozabili iz zamrzovalnika vzeti meso, ki ste ga nameravali pripraviti za kosilo ali večerjo? Brez skrbi, čeprav se zdi kot ’misija nemogoče’ lahko s pomočjo preprostega trika meso odmrznete v petih minutah in že je nared za pripravo okusnega obroka.

Nataša ponovno preseneča

12.09.2014, 10:59

Srbsko pevko Natašo Bekvalac poznamo predvsem kot ’vročo mačko’, ki s svojo neizmerno energijo navdušuje občinstvo na nastopih. A Nataša ni samo pevka, mama in vroča roba rumenih medijev, v resnici je čisto preprosto dekle in velika ljubiteljica živali. Pred kratkim pa je v srbskih medijih zaokrožila novica, da je začela z gradnjo največjega azila za pse daleč naokoli. Bravo!

Zdaj je čas, da posadite čebulnice

08.09.2014, 08:26

Po koncu vročega poletja so cvetovi živahnih barv vse redkejši. Vendar naj vas vse bolj prazne okrasne gredice na razžalostijo. Čas je, da začnemo z jesenskim sajenjem čebulnic rož, ki nas bodo prve razveselile spomladi. Preberite, kam in kako sadimo.

Iz vrtca v šolo - kako preurediti sobo?

02.09.2014, 08:35

Jesen je pred vrati, z njo pa novo šolsko leto. Polni pričakovanj in novih izzivov se tega veselijo predvsem prvošolčki. In ker nova obveznost prinaša spremembe, je te treba vključiti tudi pri ureditvi otroške sobe. Preberite ...

Kako vzdrževati kozarce?

01.08.2014, 08:36

Kozarci za vino, kozarci za sok, steklene in kristalne posodice... Za njihov še lepši videz jim dovolite, da ujamejo svetlobo. Samo malo več pozornosti jim dajte, in zalesketali se bodo v novi luči!

Kako s psom ravnati v poletni vročini?

23.06.2014, 08:25

Poletje je lahko čudovit čas za nas in za našega psa, predvsem za preživljanje časa na prostem. A visoke temperature so lahko za psa zelo nevarne - celo smrtne. Najpogostejše nevarnosti vročih dni so vročinska kap, dehidracija, driska in opekline. Kako ga pripraviti na "pasjo" vročino?

Da vam doma ne bo vroče!

11.06.2014, 11:31

Poletje se šele dobro začenja, pa po državi že merimo skorajda rekordno visoke temperature. In prav to je čas, ko začnemo razmišljati o takšnih in drugačnih načinih hlajenja prostorov. Hladilni sistemi in naprave so sicer učinkoviti, a kaj ko se zanje mnogi ne odločajo, predvsem zaradi visokih stroškov - bodisi nakupa in vzdrževanja bodisi uporabe. Predstavljamo nekaj nasvetov, kako se ohladiti - na žepu prijazen način.

Ali res vsa čistila uničijo bakterije?

09.06.2014, 06:48

Vsakdo ima svoja prepričanja, kako čistiti določene stvari v domu: nekatere nasvete smo dobili od svojih babic, druge smo prebrali v časopisih. Nekaterih nasvetov se trdno oklepamo, vendar pa je med njimi tudi veliko zmotnih. Poglejte, ali ste tudi vi verjeli katerim od teh.

Kaj pravite na grški stil?

09.06.2014, 07:00

Nepopisno bogata dediščina Grčije in njena živa kultura sta že dolga stoletja vir navdiha in občudovanja. Z grškim stilom boste v domu pričarali pristno, domače in topolo vzdušje, kot ga premorejo dežele Sredozemlja!

Dejstva o hladilniku, ki jih morate poznati!

05.06.2014, 09:16

Najpomembnejši kuhinjski pripomoček je hladilnik, zato sta njegovo čiščenje in pravilna uporaba izjemno pomembni. Ste vedeli, da je dobro živila, ki jih imate v hladilniku pokrivati s pergamentnim papirjem in ne s samolepilno plastično folijo? Nekatere snovi v folijah so namreč karcinogene in zlasti mastna živila se jih rada navzamejo.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Katero je vaše najljubše naravno čistilo?

Limona in soda
Ženska Moški