Članki

Kako ravnati z njimi?

22.01.2015, 12:23

Delo v kuhinji, pa naj gre za rezanje, kuhanje ali čiščenje, si je nemogoče predstavljati brez kuhinjskih krp oziroma, kot se jim reče drugače, brisalk. A vsi vemo, da se te kaj hitro umažejo, na njih se kopičijo bakterije in plesen, posledica pa je seveda neprijeten vonj. Vse to med drugim ogroža tudi naše zdravje, zato je dobro vedeti, kako jih pravilno vzdrževati.

Kako enostavno olupiti česen?

15.01.2015, 10:15

Tudi vam lupljenje česna povzroča sive lase? Brez skrbi, obstaja namreč kar nekaj trikov, s katerimi si lahko pomagate, da boste lahko olupili večje količine tega naravnega antibiotika in ga še z večjim veseljem uvrstili v svojo prehrano.

Preprosto odstranite praske z lesenih površin

13.01.2015, 08:37

Ne glede na to, kako previdni smo in pazimo, da bi naše leseno pohištvo, parket, mize, stoli, ladijski pod ter druge lesene površine ostali nepoškodovani, sčasoma opazimo drobne praske in poškodbe, ki nam povzročajo sive lase. Toda brez skrbi, ni potrebno takoj zamenjati pohištva ali poiskati pomoč pri mojstrih, ki bi za svoje storitve mastno zaračunali, z tole nadlogo lahko preprosto opravite kar sami!

Preženite smrad iz kuhinje!

09.01.2015, 12:38

Med pripravljanjem hrane se iz kuhinje širijo omamne vonjave, kasneje pa je lahko prav kuhinja vir nepojasnjenih neprijetnih vonjav. Kako jih najti in se jih znebiti? Naši nasveti vam bodo v pomoč, dela pa se boste žal še vedno morali lotiti sami.

Za najboljšo novoletno zabavo ...

01.12.2014, 10:52

V noči, ko se staro leto počasi a neizbežno približa novemu, je čas za proslavitev. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov za ustvarjanje vzdušja in za dekoracijo praznične mize, ki vam bodo prišli prav ne glede na to, s kom in kako boste dočakali prihod novega leta. Poglejte!

Triki, s katerimi si boste olajšali čiščenje

24.12.2014, 11:42

Čiščenje posebnih predmetov marsikomu ne predstavlja užitka, vendar se ga lahko lotite na hiter, toda nič manj učinkovit način. V nadaljevanju smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali čiščenje in vam prihranili čas. Ali ste vedeli, da boste prah iz sesalnika lažje izpraznili z uporabo lepilnega traku?

Tako boste brez težav odmašili odtoke

24.12.2014, 11:38

Vsak izmed vas se je zagotovo že srečal s to izjemno neprijetno nadlogo – zamašenimi odtoki. Seveda dandanes na prodajnih policah lahko kupimo malo morje različnih sredstev, ki obljubljajo čudeže, a zakaj bi zapravljali po nepotrebnem, če lahko odtoke odmašimo na veliko bolj preprost in predvsem cenejši način.

Je boljša plastična ali lesena deska za rezanje?

11.12.2014, 09:48

Dandanes je tržišču malo morje različnih desk za rezanje zelenjave, kruha in mesa iz različnih materialov, a večinoma so bodisi lesene bodisi plastične. Eni prisegajo na prve, ker so bolj naravne, spet drugi na slednje, ker naj bi se na njih nabralo manj bakterij in so tudi dlje obstojne. A še vedno se mnogokrat poraja vprašanje, katere so boljše oziroma našemu zdravju prijaznejše.

Začinite si veseli december

05.12.2014, 10:07

Omamni vonj cimeta nas spomni na okusne piškote, peciva in druge sladice, na zimski čaj in seveda kuhano vino. Lahko bi rekli, da cel december diši po cimetu. Cimetove palčke so tudi čudovit dodatek k božičnim dekoracijam, za piko na i pa z njimi lahko tudi odišavimo dom. Naj bodo tudi vaši prazniki začinjeni s cimetom, saj je konec koncev tudi izjemno zdravilen.

Vse, kar morate vedeti o božični zvezdi

24.11.2014, 08:37

Prva sezona oddaje Vrtičkanje se je zaključila, v zadnji oddaji pa sta zapriseženi vrtičkarici Tina in Metka med drugim govorili tudi o decembra najbolj priljubljeni rastlini – božični zvezdi. Glede na to, da so prazniki tako rekoč pred vrati, je dobro vedeti, kako je potrebno za rastlino skrbeti.

Video

Ni zadetkov!

Forum

V novem letu bom ...

Veselje - 4
Ženska Moški