Članki

Kako s psom ravnati v poletni vročini?

23.06.2014, 08:25

Poletje je lahko čudovit čas za nas in za našega psa, predvsem za preživljanje časa na prostem. A visoke temperature so lahko za psa zelo nevarne - celo smrtne. Najpogostejše nevarnosti vročih dni so vročinska kap, dehidracija, driska in opekline. Kako ga pripraviti na "pasjo" vročino?

Da vam doma ne bo vroče!

11.06.2014, 11:31

Poletje se šele dobro začenja, pa po državi že merimo skorajda rekordno visoke temperature. In prav to je čas, ko začnemo razmišljati o takšnih in drugačnih načinih hlajenja prostorov. Hladilni sistemi in naprave so sicer učinkoviti, a kaj ko se zanje mnogi ne odločajo, predvsem zaradi visokih stroškov - bodisi nakupa in vzdrževanja bodisi uporabe. Predstavljamo nekaj nasvetov, kako se ohladiti - na žepu prijazen način.

Ali res vsa čistila uničijo bakterije?

09.06.2014, 06:48

Vsakdo ima svoja prepričanja, kako čistiti določene stvari v domu: nekatere nasvete smo dobili od svojih babic, druge smo prebrali v časopisih. Nekaterih nasvetov se trdno oklepamo, vendar pa je med njimi tudi veliko zmotnih. Poglejte, ali ste tudi vi verjeli katerim od teh.

Kaj pravite na grški stil?

09.06.2014, 07:00

Nepopisno bogata dediščina Grčije in njena živa kultura sta že dolga stoletja vir navdiha in občudovanja. Z grškim stilom boste v domu pričarali pristno, domače in topolo vzdušje, kot ga premorejo dežele Sredozemlja!

Dejstva o hladilniku, ki jih morate poznati!

05.06.2014, 09:16

Najpomembnejši kuhinjski pripomoček je hladilnik, zato sta njegovo čiščenje in pravilna uporaba izjemno pomembni. Ste vedeli, da je dobro živila, ki jih imate v hladilniku pokrivati s pergamentnim papirjem in ne s samolepilno plastično folijo? Nekatere snovi v folijah so namreč karcinogene in zlasti mastna živila se jih rada navzamejo.

Tako se čisti po pleskanju!

05.02.2013, 08:38

Ko gre za barvanje in beljenje sten v domu, so ideje neskončne, saj se ponudi prostor za poigravanje z barvami in kombinacijami. Čiščenje žal ne sodi v zabaven del tega opravila, zato smo pripravili nekaj nasvetov, ki vam ga bodo olajšali.

Zakaj ne bi gob gojili kar doma?!

27.05.2014, 08:39

Mnogi vrtnarji z avanturistično žilico in željo po eksperimentiranju, pa seveda tudi po svežih, naravnih živilih, se sprašujejo, če je mogoče doma gojiti tudi gobe. Odgovor se glasi: Seveda! Le malo potrpežljivosti potrebujete in nekaj osnovnih napotkov.

Pokukajte v domovanje vroče manekenke

23.05.2014, 15:04

Brazilska manekenka, ki bo junija dopolnila 33 let, se že dobro leto trudi prodat svoje nekdanje domovanje, ki ga je kupila že leta 2003. Za domovanje na Manhattnu z dvema spalnicama ter dvema in pol kopalnicama želi iztržiti 5,5 milijonov dolarjev (dobre 4 milijone evrov).

Kako vzgojiti zdrave paradižnike?

19.05.2014, 09:24

Ni važno, kako velik ali majhen je vaš košček zemlje, na njem ne sme manjkati nekaj sadik paradižnika. Ob pravilni oskrbi vas bodo vse poletje razveseljevale z okusnimi, sočnimi plodovi.

Ne boste verjeli, kaj vse zmore sol!

16.05.2014, 09:53

Le kaj bi v gospodinjstvu brez soli? Sol ni samo ena osnovnih začimb, je obenem zelo pomemben mineral za naše telo. Skozi zgodovino so sol uporabljal v različne namene, danes pa je nepogrešljiva začimba v kuhinji. Salt Institute, neprofitna organizacija, ki si poudarja raznorazno uporabo soli, trdi, da omenjeno začimbo lahko uporabljamo na več kot 14.000 načinov.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Katero je vaše najljubše naravno čistilo?

Limona in soda
Ženska Moški