Članki

Je boljša plastična ali lesena deska za rezanje?

11.12.2014, 09:48

Dandanes je tržišču malo morje različnih desk za rezanje zelenjave, kruha in mesa iz različnih materialov, a večinoma so bodisi lesene bodisi plastične. Eni prisegajo na prve, ker so bolj naravne, spet drugi na slednje, ker naj bi se na njih nabralo manj bakterij in so tudi dlje obstojne. A še vedno se mnogokrat poraja vprašanje, katere so boljše oziroma našemu zdravju prijaznejše.

Začinite si veseli december

05.12.2014, 10:07

Omamni vonj cimeta nas spomni na okusne piškote, peciva in druge sladice, na zimski čaj in seveda kuhano vino. Lahko bi rekli, da cel december diši po cimetu. Cimetove palčke so tudi čudovit dodatek k božičnim dekoracijam, za piko na i pa z njimi lahko tudi odišavimo dom. Naj bodo tudi vaši prazniki začinjeni s cimetom, saj je konec koncev tudi izjemno zdravilen.

Vse, kar morate vedeti o božični zvezdi

24.11.2014, 08:37

Prva sezona oddaje Vrtičkanje se je zaključila, v zadnji oddaji pa sta zapriseženi vrtičkarici Tina in Metka med drugim govorili tudi o decembra najbolj priljubljeni rastlini – božični zvezdi. Glede na to, da so prazniki tako rekoč pred vrati, je dobro vedeti, kako je potrebno za rastlino skrbeti.

Kako podaljšati svežino cvetja?

05.11.2014, 10:17

Šopek cvetja na mizi polepša vsak prostor in konec koncev tudi pozitivno vpliva na razpoloženje. Toda ko cvetlico ločimo od korenine, jo torej utrgamo, ta preneha dobivati hranljive snovi in posledično začne prej ali slej razpadati in uvene. Da pa bo šopek svežega cvetja čim dlje krasil mizo, je dobro upoštevati nekaj nasvetov.

Tudi vi delate te napake? Nikar!

03.11.2014, 10:39

Vsakdo si želi, da bi bil njegov dom vedno brezhibno urejen in čist, pa vendar nam to vedno ne uspeva najbolje. Če kljub vsemu trudu in neutrudnemu drgnjenju vaše pohištvo ni vedno bleščeče in čisto, morda delate eno izmed zelo pogostih napak pri čiščenju. V nadaljevnaju vam predstavljamo najbolj pogoste med njimi.

Odmrznite meso v petih minutah

30.09.2014, 08:27

Ste pozabili iz zamrzovalnika vzeti meso, ki ste ga nameravali pripraviti za kosilo ali večerjo? Brez skrbi, čeprav se zdi kot ’misija nemogoče’ lahko s pomočjo preprostega trika meso odmrznete v petih minutah in že je nared za pripravo okusnega obroka.

Nataša ponovno preseneča

12.09.2014, 10:59

Srbsko pevko Natašo Bekvalac poznamo predvsem kot ’vročo mačko’, ki s svojo neizmerno energijo navdušuje občinstvo na nastopih. A Nataša ni samo pevka, mama in vroča roba rumenih medijev, v resnici je čisto preprosto dekle in velika ljubiteljica živali. Pred kratkim pa je v srbskih medijih zaokrožila novica, da je začela z gradnjo največjega azila za pse daleč naokoli. Bravo!

Zdaj je čas, da posadite čebulnice

08.09.2014, 08:26

Po koncu vročega poletja so cvetovi živahnih barv vse redkejši. Vendar naj vas vse bolj prazne okrasne gredice na razžalostijo. Čas je, da začnemo z jesenskim sajenjem čebulnic rož, ki nas bodo prve razveselile spomladi. Preberite, kam in kako sadimo.

Iz vrtca v šolo - kako preurediti sobo?

02.09.2014, 08:35

Jesen je pred vrati, z njo pa novo šolsko leto. Polni pričakovanj in novih izzivov se tega veselijo predvsem prvošolčki. In ker nova obveznost prinaša spremembe, je te treba vključiti tudi pri ureditvi otroške sobe. Preberite ...

Kako vzdrževati kozarce?

01.08.2014, 08:36

Kozarci za vino, kozarci za sok, steklene in kristalne posodice... Za njihov še lepši videz jim dovolite, da ujamejo svetlobo. Samo malo več pozornosti jim dajte, in zalesketali se bodo v novi luči!

Video

Ni zadetkov!

Forum

Česa se najbolj veselite decembra?

božično darilo
Ženska Moški