Članki

Zakaj si je ne bi omislili?

22.08.2011, 15:13

Če živite v hiši, potem zagotovo veste, koliko prednosti odlikuje teraso na vrtu. Če pa je še lepo urejena in nudi senco v toplih dneh, je na njej še toliko lepše posedeti in se sprostiti. V galeriji si oglejte deset možnosti za ureditev sence na domačem dvorišču, ki smo jih za vas izbrali po francoskem navdihu.

Da se bodo okna bleščala ...

15.04.2014, 09:19

Čiščenje oken sicer ne sodi med vsakodnevna opravila, čeprav je steklo delikatna površina, na kateri se kakršni koli madeži v hipu poznajo in pridejo do izraza predvsem v sončnih dneh. In čeprav imamo načeloma čisto in pospravljeno stanovanje, naš trud lahko umazana okna močno zasenčijo. Zato le zavihajmo rokave in se lotimo čiščenja.

V čem je skrivnost bazilike?

12.04.2013, 09:29

Bazilika je eno izmed najbolj priljubljenih zelišč, saj se lahko uporablja pri pripravi različnih jedi, blagodejne učinke na zdravje pa pripisujejo tudi pitju časa iz njenih listov, uporabi njenih semen in eteričnega olja. Ker se sušena bazilika po okusu in koristih nikakor ne more primerjati s svežo, je najbolje, da jo vzgojite doma in jo imate vedno na voljo.

Kako se znebite neprijetnega vonja iz pralnega stroja?

07.04.2014, 09:26

Dandanes bi si težko predstavljali življenje brez pralnega stroja. Ima ga skoraj vsako gospodinjstvo in ko se ta enkrat pokvari, ga je treba nemudoma popraviti ali zamenjati, saj se umazano perilo kopiči in kopiči. Mnogokrat do nevšečnosti s strojem pride tudi zaradi nepravilnega vzdrževanja; da bi ta namreč čim dlje pravilno deloval, ga je med drugim potrebno tudi redno čistiti. Če ne drugega zato, da se iz bobna ne širi neprijeten vonj, ki se zažre tudi v sicer sveže oprana oblačila.

Kako najlažje očistiti WC školjko?

31.03.2014, 08:37

Čiščenje straniščne školjke ne sodi ravno med najbolj priljubljena gospodinjska opravila, pa vendar se mu žal preprosto ni mogoče izogniti. A brez skrbi, z nekaj preprostimi triki bo tudi vaš WC zasijal in tako vam čiščenje več ne bo predstavljalo težavo.

Izdelajte si svoj detergent za pomivanje

28.03.2014, 08:43

Majhna pomoč v kuhinji in pri kuhinjskih opravilih vedno prav pride, zato vam predstavljamo enostaven recept za domač in čisto naraven detergent za pomivanje posode. Kupljena sredstva pogosto vsebujejo umetne sestavine, škodljive snovi in kemikalije, ki škodijo ne samo naši koži, pač pa tudi celotnemu organizmu.

Presenečeni boste, kakšno škodo delate nevede

04.01.2013, 08:51

Razbarvana preproga, 'lisasta okna', praske na gladkih površinah in še bi lahko naštevali. Veliko poškodb, ki jih vidite v vašem domu so dejansko posledica napak pri čiščenju. Preberite spodnje nasvete in se izognite najpogostejšim napakam ter prihranite čas, trud in denar.

Da bodo brisače vedno dišeče in …

21.02.2014, 08:28

Ni ga lepšega občutka, ko se po tuširanju ali umivanju obrišemo z mehko in dišečo brisačo. A kaj se nemalokrat zgodi, da brisača postane groba, barva zbledi, vanjo pa se zažre vonj po vlagi. Preverite, kako rešite najpogostejše nevšečnosti!

Super, tako bo gorela dlje

22.03.2013, 13:28

Sveče ustvarjajo prijetno, toplo vzdušje v domu. Če želite, da gori dlje, pa jo pred uporabo nekaj minut hranite v hladilniku. Kaj pa madeži od voska? Voščeni madež s preproge boste najlažje odstranili s pomočjo likalnika.

Kako enostavno očistiti tla?

15.05.2010, 14:40

Na trgu so na voljo številna, predvsem kemična čistilna sredstva za tla. Dobro pa je vedeti, da jih lahko naredite tudi sami, saj vsebujejo sestavine, ki so prisotne v vsakem gospodinjstvu. Eko in poceni.

Video

Ni zadetkov!

Forum

Katero je vaše najljubše naravno čistilo?

Limona in soda
Ženska Moški