dominvrt
Ana je z ekipo poskrbela za neverjetno presenečenje na dvorišču
DELOVNA AKCIJA

Ana je z ekipo poskrbela za neverjetno presenečenje na dvorišču

10.06.2019, 9:35

Delovna akcija je tudi v 11. oddaji 2. sezone obiskala Prekmurje, natančneje občino Tišina. Družini Ciglar so pripravili neverjetno presenečenje, ki se ga je najbolj razveselila desetletna deklica Dalija. Več o tem vam razkrivamo v nadaljevanju.

Ekipa Delovne akcije je družini Ciglar prenovila vso hišo, ampak deklica Dalija je bila še posebej navdušena nad presenečenjem, ki jo je čakalo na dvorišču. Tekle so solze sreče, saj je bilo veselje ob razkritju neizmerno.

Najprej je treba urediti okolico hiše

Mojstri so se najprej lotili urejanja dvorišča oziroma okolice hiše, kjer jim je na pomoč priskočilo največje koroško gradbeno podjetje KOGRAD IGEM, d. o. o., ki na trgu nastopa kot proizvajalec izdelkov za urejanje okolja in izdelovalec najzahtevnejših specialnih izdelkov iz litih betonov za uporabo v industriji in gradbeništvu. S svojimi storitvami in izdelki zagotavlja najvišjo kakovost in zadovoljstvo, kar je izjemno pomembno. Tlakovane poti, urejena zelenica, zidovi, ograje, cvetlična korita, klopi in drugi izdelki za urejanje okolja so običajno ključni elementi, da okolica hiše dobi resnično čudovito podobo.

Urejena okolica hiše je ključna pika na i.
Urejena okolica hiše je ključna pika na i./ FOTO: POP TV

Tlakovanje je izjemno priljubljeno

Med bolj priljubljenimi načini izvedbe dvorišč, teras in pot je tlakovanje, saj je ponudba oziroma izbira tlakovcev izjemno pestra. Na voljo so najrazličnejši vzorci, strukture in barvni odtenki, tako da so lahko resnično lepa in praktična popestritev vsake hiše. Poleg tega so tovrstne površine zelo odporne in imajo dolgo življenjsko dobo. Za dovozne poti in dvorišča je sicer pogosta izbira beton.

Betonski tlakovci so izjemno enostavni za polaganje, a je izjemnega pomena tudi ustrezna podlaga.
Betonski tlakovci so izjemno enostavni za polaganje, a je izjemnega pomena tudi ustrezna podlaga./ FOTO: POP TV

Betonski tlakovci so izjemno enostavni za polaganje, a je izjemnega pomena tudi ustrezna podlaga. Ta je osnovni pogoj za uspešno opravljeno delo, sestavlja pa jo zatesnjen, a porozen nosilni sloj in t. i. posteljica (npr. iz mivke ali drobirja). Za betonske tlakovce velja, da so robustni, odporni, cenovno ugodni, hkrati pa so podobni naravnemu kamnu. Vključiti je treba še stabilne obrobe, ki bodo tlakovce varovale pred premikanjem. Pri težje obremenjenih površinah (dvorišče, dovozne poti) so najprimernejši zaključni kamni ali dodatne betonske robnike. Izbira tlakovcev ali asfalta je v domeni vsakega posameznika, je pa vsekakor priporočljivo, da ureditev dvorišča, terase in poti prilagodite videzu hiše ter svojim željam, potrebam in možnostim.

Betonski tlakovci so kmalu prispeli na cilj, kjer so jih raztovorili, in vse je bilo pripravljeno za akcijo. Najprej so skrbno uredili podlago, ki je ključna za polaganje talnih plošč. Izbrali so takšne, ki se lepo podajo v okolico. Pri polaganju je treba vedno paziti, da tlakovci niso pretesno skupaj in da se ohrani primerna fuga med njimi, ki se ji doda kremenčevo mivko.

Poskrbeli so za neverjetno presenečenje

Ekipa si je tokrat zadala še eno nalogo, saj je postavila tudi dom za kozo in ja ... Prav ste prebrali. Deklica si je zelo želela domačega ljubljenčka in ne katerega koli … Od nekdaj je sanjala o kozi. Za ekipo Delovne akcije smo že navajeni, da vedno poskusi uresničiti vse želje, in tako je mladiček oziroma kozica, ki so jo poimenovali Tiha, dobila svoj novi dom na dvorišču družine Ciglar. Ana je komaj čakala, da jo predstavi Daliji, ki se je veselila prenovljenega doma in ni vedela, da nanjo čaka tudi kozica Tiha. Odziv si lahko pogledate v videu.

Dalija je povedala, da so ji uresničili sanje.
Dalija je povedala, da so ji uresničili sanje./ FOTO: POP TV

Sponzorirana objava

NOVICE
Tajski dečki po letu dni obiskali jamo, kjer so ...
ŠPORT
Selektor Grgić ima za nastope na Eurobasketu eno ...
POP IN
Radodarni Ronaldo: pustil kar 20 tisoč evrov ...
TV ODDAJE
Tri romantična potovanja, a nobenih iskric
VIZITA.SI
Sprehod ji je življenje spremenil za vedno
DOMINVRT.SI
8 trikov s sodo bikarbono
ZADOVOLJNA.SI
Kopalke za močnejše postave, ki vas bodo navdušile
MOSKISVET.COM
Prelestna Avstralka svari: velike prsi – veliki ...
BIBALEZE.SI
Znani pevec pričakuje četrtega otroka
CEKIN.SI
Preverite, koliko boste dali za cestnino na ...
OKUSNO.JE
Hitra sladica brez kuhanja in peke
DOMINVRT.SI
Delovna akcija: Nepopisno veselje male Lare