dominvrt
Družina živela v nekdanjem hlevu!
DELOVNA AKCIJA

Družina živela v nekdanjem hlevu!

18.05.2019, 21:05

Če še pred kratkim nismo več verjeli v dobro tega sveta, smo se lahko prepričali, da še obstajajo srčni, ljubezni polni in predani ljudje. Delovna akcija, v kateri ne manjka žalostnih in težkih zgodb, vedno znova preseneča. Tako z delom kot izzivi, ki jim pridejo na pot. V tokratni že 9. oddaji smo spoznali družino, ki je živela v prenovljenem hlevu na pičlih 16 m2. Ljubezen je resnično največ, kar lahko v tem življenju dobimo in imamo, vendar lahko rečemo, da je življenje v hudi bolezni in bolečini, kljub njej, izjemno težko. Ob spremljanju tokratne oddaje Delovna akcija smo ali pa še bomo morda začeli ceniti majhne stvari, ki so pravzaprav velike.

Družina Tirović.
Družina Tirović./ FOTO: POP TV

Včasih srečaš otroka, za katerega bi mnogi rekli, da je stara duša – kljub svoji rosni starosti odrasel, priseben in odločen. Takšen je tudi Alen, ki smo ga spoznali v tokratni oddaji Delovne akcije. Tudi njegova zgodba, kot vse zgodbe v Delovni akciji, je vse prej kot rožnata. Z očetom in mamo je namreč živel v prostoru, kjer je nekoč stal hlev. Tja so se preselili, ker je oče izgubil službo in bil tako nezmožen plačevati najemnino. Družina je živela na pičlih 16 m2, ki so obsegali skupen prostor in zelo majhno kopalnico. ''Naše življenje ni življenje, je še manj od golega životarjenja,'' smo lahko slišali Tarika Tirovića, Alenovega očeta, ki je še omenil, da je bilo nekaj let, dokler se niso navadili živeti tako, groznih.

''To ni življenje, to je umiranje na obroke!''

Zaradi očetove hude sladkorne bolezni in posledične nezmožnosti za delo tričlanska družina živi v hudem pomanjkanju. Urejenih nimajo ne financ ne bivanjskih razmer. Zato je toliko težje tudi Alenu, ki je uspešen judoist, celo tretji najboljši v državi, ki se hkrati še boji za očetovo življenje. Ta namreč tudi sredi noči pade v nezavest, se zgrudi. Sin je očeta večkrat našel na tleh, celo krvavega. Nekateri med nami se zavedamo, kako težko je trepetati in živeti v strahu, da boš nekoč, in to morda zelo kmalu, izgubil človeka, ki ga imaš najraje na svetu. Alen bi za očeta in mamo naredil vse, prav tako ona zanj.

Caddy.
Caddy./ FOTO: Arhiv proizvajalca

Pred Delovno akcijo je bil najtežji izziv do zdaj

Kot smo lahko slišali v oddaji, je družina celo nekaj let hodila na stranišče k sosedom, saj niso imeli urejene niti kopalnice. Če lahko temu bivanjskemu prostoru, v katerem je živel Alen z očetom in mamo, rečemo hiša, je bila ta v najslabšem stanju, kar jih je v zadnjem času videla Delovna akcija z Ano praznik na čelu. In tokrat sta bila tako Ana kot vodja mojstrov Bojan do družine iskrena. 5-dnevna prenova, v kateri bi morala Delovna akcija urediti tako izolacijo, pod, ogrevalni sistem in vse stvari, ki vam lahko padejo na misel, je bila nemogoča. Ko sta se Ana in Bojan odločila, da družini kljub vsem težavam, s katerimi se bo Delovna akcija soočala, prenovijo hišo, so vsi njeni člani jokali od sreče.

Za temo vedno posije sonce

Trinajstletnemu Alenu ni bilo treba dvakrat reči. Obrisal si je solze in stekel v svoj dom po najnujnejše stvari. Družina se je na počitnice odpravila s Volkswagnovim vozilom, in sicer s Caddyjem. Ta se ponaša s parkirnim sistemom zadaj, usnjenim večfunkcijskim volanom in prikazovalnikom plus, predpripravo za prostoročno telefoniranje in avtomatsko klimatsko napravo Climatronic! Nihče ne ve, koliko časa bo tokrat trajala obnova, vendar so mojstri in Ana tudi tokrat pri stvari s celim srcem in dušo. Vse za to, da bo lahko družina zaživela v miru in ljubezni, kot si zasluži.

Voditeljica je Alena presenetila z obiskom vrhunskih judoistov, s katerima se je nadobudni fant pomeril tudi v 'boju', vso družino pa je odpeljala še na piknik. Ta čas so se mojstri soočali z zahtevno obnovo, kjer bodo morali poskrbeti še za odstranitev vse plesni, zamenjavo poda, za izolacijo in celotni ogrevalni sistem. Navsezadnje, družina ni imela niti vhodnih vrat! Seveda mojstrom pomaga in bo v prihodnjih dneh pomagal njihovi zvesti in idealni sodelavec Crafter. Novi Volkswagen Crafter se v svojem razredu ponaša z najbolj praktičnim natovarjanjem in najbolj zanesljivim fiksiranjem tovora. Njegove nove dimenzije so idealne za standardne transportne enote, kot so euro palete in zabojniki na kolescih. Vse to pa mojstri Delovne akcije krvavo potrebujejo – zanesljivega pomočnika, ki jih nikoli ne bo pustil na cedilu.

Mojstri imajo pred seboj tako verjetno eno najzahtevnejših obnov. Kot smo dejali, o uspehu ne dvomimo, navsezadnje so odločitev sprejeli zato, da družini vsaj malo pomagajo na poti do boljšega življenja. In če kdo, je to Delovna akcija, ki dokazuje, da ne potrebujemo veliko, da pomagamo drug drugemu. Včasih je dovolj že en sam nasmeh, en bežen pogled, da polepšamo dan človeku, in to tudi lahko naredimo. Mojstri, z voditeljico Ano Praznik na čelu, pa hodijo vedno korak dlje. Ne zamudite že 10. oddaje, ki bo na sporedu naslednjo soboto in v kateri bomo lahko videli razplet in prenovo, ki nas bo verjetno spet pustila odprtih ust.

Crafter.
Crafter./ FOTO: Arhiv proizvajalca

Sponzorirana objava

NOVICE
Od 25. junija razglašena požarna ogroženost
ŠPORT
Messi optimističen: Sedaj boste videli drugačno ...
POP IN
Radodarni Ronaldo: pustil kar 20 tisoč evrov ...
TV ODDAJE
Tri romantična potovanja, a nobenih iskric
VIZITA.SI
Sprehod ji je življenje spremenil za vedno
DOMINVRT.SI
8 trikov s sodo bikarbono
ZADOVOLJNA.SI
Kopalke za močnejše postave, ki vas bodo navdušile
MOSKISVET.COM
Prelestna Avstralka svari: velike prsi – veliki ...
BIBALEZE.SI
Znani pevec pričakuje četrtega otroka
CEKIN.SI
Preverite, koliko boste dali za cestnino na ...
OKUSNO.JE
Hitra poletna jed, ki bo navdušila vso družino
DOMINVRT.SI
Delovna akcija: Nepopisno veselje male Lare