dominvrt
Sin v Delovno akcijo prijavil hudo bolna starša
DELOVNA AKCIJA

Sin v Delovno akcijo prijavil hudo bolna starša

11.05.2019, 21:09

Srčna ekipa Delovne akcije prenavlja domove širom Slovenije. Vsako soboto spremljamo izjemne zgodbe posameznikov in družin, ki jim življenje ni bilo vedno naklonjeno. Nit tokratne 8. oddaje je bila zgodba o brezpogojni ljubezni, spoštovanju in nepopisni predanosti družini. Voditeljica Ana Praznik in njeni mojstri, z Bojanom na čelu, so se tokrat mudili v Kozini, kjer so prenavljali dom družine Pećaranin. Ne verjamete več v pravo ljubezen in njen obstoj v današnjem času? Če ste spremljali oddajo Delovne akcije, ste se lahko na lastne oči prepričali, da je ta še kako živa!

Družina Pećaranin z voditeljico Ano Praznik.
Družina Pećaranin z voditeljico Ano Praznik./ FOTO: POP TV

Pravijo, da se dobro z dobrim vrača. V primeru Delovne akcije se je to izkazalo za resnično. Anase je odpravila k fantu, ki je do sedaj vedno pomagal njej, tokrat pa je sama dobila priložnost, da mu dobroto povrne. 37-letni Milovan Pećaranin ima družino, ki si jo lahko v današnjem času in razmerah marsikdo lahko samo želi. Do svojih staršev goji spoštovanje, ki je danes bolj izjema kot pravilo, a kako ga ne bi, ko sta mama in oče izredno ljubeča in sinhrona posameznika. Njun zakon je bil in je, kot se je izrazil njun sin, čista harmonija odnosa. V njihovem domu vladajo vrednote, kot so spoštovanje, ljubezen, medsebojno sodelovanje in podpora. A tudi v ljubeči družini se radi pojavijo izzivi in družina Pećaranin na žalost ni nobena izjema.

Huda bolezen prizadela najprej očeta, nato še mamo

V družini Pećaranin je najprej hudo zbolela mama Ljiljana, in sicer na ščitnici, bolezen pa se je na koncu razširila še na vse kosti in hrustanec. Kmalu po mamini bolezni je očeta Miroslava zadel srčni infarkt, zaradi katerega je pristal na vozičku. Ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Na žalost je ta rek velikokrat resničen. Milovanova mama danes boleha še za pljučnim rakom.

Ljiljana Pećaranin in Ana Praznik
Ljiljana Pećaranin in Ana Praznik/ FOTO: POP TV

Njuno zdravstveno stanje je še dodatno poslabševalo bivanje v dotrajanem stanovanju. Stanovanju, ki ni bil prilagojeno invalidom, in stanovanju, kjer je bil dostop do večine prostorov Miroslavu praktično onemogočen. Dodatni problem sta predstavljali vlaga in plesen, ki je poslabševala respiratorno funkcijo Ljiljane. Ane se je seveda izredno dotaknila situacija družine, ki se brezpogojno ljubi in podpira, a jim v življenju predvsem zdravje ni naklonjeno.

Volkswagen Caddy
Volkswagen Caddy/ FOTO: POP TV

Tudi tokrat ni šlo vse po načrtu

Ni bilo dvomov. Invalidu neprilagojeno stanovanje je bilo treba prenoviti, plesnive stene pa odstraniti! Ana je Ljiljano in Miroslava poslala v Strunjan na krajši oddih, a zakonca nista imela sreče. Ljiljana je namreč zbolela, zato sta se morala predčasno vrniti in preostanek ''oddiha'' preživeti pri sinu. Mojstri so se takoj lotili opravila, ki ga opravljajo najbolje. Spreminjajo življenja ljudi na bolje in prenavljajo stanovanja v skoraj nemogočih rokih! Seveda ni šlo brez njihovega zvestega pomočnika in idealnega ''sodelavca''. Novi Volkswagen Crafter se v svojem razredu ponaša z najbolj praktičnim natovarjanjem in transportnimi enotami, kot so euro palete in zabojniki na kolescih. Prav vse to pa mojstri Delovne akcije krvavo potrebujejo – pomočnika, na katerega se lahko zanesejo, in pomočnika, ki bo z njimi v vsaki situaciji!

Manjši problem prenove je predstavljala kopalnica s starimi cevmi, ki so začele predzadnji dan popuščati. Toda mojstri Delovne akcije niso navadni mojstri. Zagate so rešili, še preden se je Ana vrnila z novim pohištvom! Tokrat je imela ekipa pred sabo nov izziv. Kako v najboljši meri urediti stanovanje, da bo funkcionalno za invalidno osebo, kako se znebiti plesni, ki je težavo povzročala predvsem bolehni Ljiljani, in kako ustvariti domač dom za ljubeča zakonca? Ana in njeni mojstri na koncu niso naredili le funkcionalnega stanovanja, ampak dom, v katerem bosta Miroslav in Ljiljana lahko končno zaživela, kot si zaslužita. Ljubeče in brezskrbno.

Ljiljana in Miroslav sta se domov pripeljala s Caddyjem, ki se ponaša s parkirnim sistemom zadaj, usnjenim večfunkcijskim volanom in prikazovalnikom plus, predpripravo za prostoročno telefoniranje in avtomatsko klimatsko napravo Climatronic! Ko sta zakonca stopila iz avta in prvič zagledala svoje novo domovanje, tega praktično nista prepoznala. ''Kam ste nas to pripeljali,'' je bil le en od njunih odzivov. Miroslav se kar ni nehal zahvaljevati Ani, mi pa tokrat nismo jokali samo zaradi zgodbe in odziva družine. Jokali smo, ker smo se na lastne oči prepričali, da brezpogojna ljubezen in spoštovanje še obstajata. Družina je primarna celica, vrednota, ki bi morala biti na prvem mestu. Kot je dejal Miroslav, življenje brez ljubezni ni življenje. Brez ljubezni življenja ne živimo v vsej veličini.

''Življenjski cilj je imeti takšno družino kot jo imam jaz.'' Miroslav Pećaranin

Naj se sliši še tako kičasto in zlajnano, je resnično, da šteje le eno. Koliko ljubimo in koliko ljubezni smo zmožni dati drugemu. Vse ostalo v življenju pride in gre, veliko lažje pa se soočamo s tem, če imamo ob sebi ljudi, ki nas brezpogojno podpirajo in nas imajo radi. Ljubezen je tista, ki bo rešila svet. Ljubezen in Delovna akcija, ki bo na sporedu že naslednjo nedeljo, mi pa nestrpno pričakujemo deveto oddajo. Le komu bodo Ana in mojstri, skupaj s svojimi zvestimi partnerji, tokrat spremenili življenje?

Volkwsagen Crafter.
Volkwsagen Crafter./ FOTO: POP TV

Sponzorirana vsebina

NOVICE
Zakaj SDS cen slovenskih vinjet ne more ...
ŠPORT
Espargaro: Vedno bližje smo najboljšim, stopničke ...
POP IN
Milla Jovovich o splavu: Najhujša mora, iz katere ...
TV ODDAJE
NAGRADNA IGRA: Kdo se je razveselil vstopnic za ...
VIZITA.SI
Prava nevarnost kuhanja v alufoliji
OKUSNO.JE
Ideja za hitro kosilo med tednom
ZADOVOLJNA.SI
Anamaria Goltes: So povsem naravne!
MOSKISVET.COM
Ilka sporočila veselo novico!
BIBALEZE.SI
Slavne mame zvezdnikov, ki obvladajo Instagram
CEKIN.SI
Prijava za delovno mesto, kot je še ni bilo!
DOMINVRT.SI
Neverjetni triki za majhne domove!
OKUSNO.JE
O uvrstitvi v finale odločala slavna pečenka