dominvrt
Delovna akcija: Veselje družine, ki se iz dneva v dan bori za preživetje
DELOVNA AKCIJA

Delovna akcija: Veselje družine, ki se iz dneva v dan bori za preživetje

02.04.2019, 16:03

V prvi oddaji Delovne akcije smo spoznali družino iz Medvod. Igor, Andreja in hčerka Eva so živeli v dotrajanem stanovanju in v nemogočih pogojih. Poglejte si, kako nepopisno je bilo veselje družine, ki se iz dneva v dan bori za preživetje, a je kljub temu vedno pripravljena priskočiti na pomoč drugim.

Za nami je prva oddaja Delovne akcije, ob gledanju katere je marsikdo potočil solzo ali dve. Spoznali smo delavnega Igorja, njegovo ženo Andrejo in njune tri hčerke. Družina ima, odkar je Andreja izgubila službo in odkar je Igor zaposlen za polovični delovni čas, finančne težave, Andreja pa je dodatno zbolela še za depresijo. Odrasli dve hčerki sta že na svojem in sta si že ustvarili družino, najmlajša, katero kmalu čaka maturantski ples in sama matura, pa še živi z njima. V oddaji smo lahko slišali, kakšno hvaležnost čutijo hčerke do svojih staršev, čeprav niso imeli vsega. Družina živi skromno od Igorjeve plače in Evine štipendije, veliko je odrekanja, vendar smo lahko čutili njihovo povezanost in družinsko ljubezen, ki jo imajo drug do drugega.

Videli smo lahko tudi prostorsko stisko, s katero se je soočala družina. Hčerka Eva je spala kar v dnevni, kjer ni imela zasebnosti niti takrat, ko se je učila. Pohištvo, kot se je izrazila voditeljica Ana, niti ni bil največji problem. Tega je predstavljala vlaga, dotrajanost cevi in vodovodov, v najhujšem stanju pa je bila kopalnica. Ni bilo vprašanje, ali potrebujejo prenovo ali ne.

Caddy je nadvse priročen, tako za selitve kot za odhod na počitnice.
Caddy je nadvse priročen, tako za selitve kot za odhod na počitnice./ FOTO: Arhiv proizvajalca

Voditeljica Ana Praznik se je spraševala, če jim bo uspelo urediti vse stvari v petih dneh, kolikor je rok. Zahteve družine o prenovi niso bile visoke, mama Andreje si je želela le več prostora v kuhinji, ki ji, kot se je izrazila, predstavlja dnevni kotiček. Stanovanje ljubeče družine je vsekakor potrebovalo prenovo, zato jih je ekipa Delovne akcije v roku petnajstih minut poslala ven in že začela z delom!

Njihova zgodba je tako ganila ekipo, da so se z veseljem in zagnanostjo odpravili na Štajersko, da bi ljubeči družini spremenili in izboljšali življenje na bolje. Ana je Igorja srečala pred blokom, ko je pometal listje in mu mimogrede pomagala. Novica, da bodo prenovili njihov dom, je razveselila tako Igorja kot hčerko Evo, še najbolj pa mamo Andrejo.

Družina je v petnajstih minutah že stala na dvorišču s polnimi kovčki, kjer jih je že čakal čisto nov Volkswagen Caddy in jih odpeljal na 'prisilne počitnice'. Avto, ki sicer sodi v linijo Volkswagnovih gospodarskih vozil, je namreč kot nalašč za selitev ali odhod na počitnice, zato je primeren tako za družine kot tudi za podjetnike, ki potrebujejo prostor za prevoz materiala. Caddy se namreč ponaša z do sedmimi udobnimi sedeži, po potrebi pa lahko pridobimo še več prostora, če sedežno klop podremo oz. jo izgradimo iz vozila. Pravzaprav je dorasel najrazličnejšim življenjskim situacijam, zato ni nič čudnega, da mu pravijo kar 'multitalent'. Caddy ima parkirni sistem zadaj, ponaša pa se tudi z usnjenim večfunkcijskim volanom in prikazovalnikom plus.

Sponzorirana vsebina

NOVICE
'Otrok, ki živi v meni, je nepotešen, zmeraj ...
ŠPORT
Kopitar odločen: Zadovoljni bomo le z vrnitvijo ...
POP IN
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
TV ODDAJE
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
VIZITA.SI
Koliko pirhov lahko zaužijemo?
OKUSNO.JE
Nasveti za preprečevanje želodčnih težav med ...
ZADOVOLJNA.SI
To je krona, ki jo bo nosila, ko postane kraljica
MOSKISVET.COM
Lepa Eminemova hčerka vse bolj stopa iz sence ...
BIBALEZE.SI
8.845 evrov, če bo otrok rojen na točno določen ...
CEKIN.SI
Pri 20 letih je imela ogromen dolg, danes je ena ...
DOMINVRT.SI
Predstavljamo vam najlepše velikonočne pogrinjke
BIBALEZE.SI
Kaj lahko pričakujete od otroka prva tri leta?