dominvrt
Za ekipo Delovne akcije misija nemogoče ne obstaja!
DELOVNA AKCIJA

Za ekipo Delovne akcije misija nemogoče ne obstaja!

08.04.2019, 10:25

"Ostala sem sama," je dejala 21-letna Jasmina, ko sta ji na vrata hiše potrkali Ana Praznik in ekipa Delovne akcije. Znova smo jokali. Le kako ne bi, saj smo znova videli, da smo obdani s čudovitimi ljudmi, ki s skupnimi močmi uresničujejo sanje.

Delovna akcija je v polnem zagonu. Predana ekipa je osredotočena na svoj cilj – pomagati ljudem, ki so se znašli v nezavidljivih življenjskih razmerah. Vsi si namreč zaslužimo varen, lep, topel in predvsem zdravju prijazen dom.

V prvi oddaji so tekle solze sreče, v drugi prav tako. Le kako ne bi, saj smo znova videli, da smo obdani s čudovitimi ljudmi, ki s skupnimi močmi uresničujejo sanje, ki skupaj delajo prave čudeže in budijo upanje. Upanje, da v Sloveniji obstajajo ljudje, ki nam bodo ponudili roko pomoči, če bomo padli in bomo potrebovali nekoga, da nam pomaga. 

Prijatelji so zlata vredni 

Med njimi je tudi Kristinaiz Svetega Štefana. Ani Praznik je poslala pismo, da želi pomagati svoji prijateljici Jasmini Videc, ki je v otroštvu ostala brez matere, pred dobrim letom pa tudi brez očeta. Je prijazna in močna, saj taka mora biti, pravi prijateljica, ki dodaja, da je Jasmina ostala v hiši, ki je v zelo slabem stanju. 

"Knjiga o mojem življenju bi imela ime – Moram," pravi 21-letna Jasmina, ki pravi, da enostavno mora ... Mora se boriti, saj drugače ne bi bilo nič iz nje. Izguba matere, ki je umrla za rakom, je bila zelo težka. Videla jo je, ko se je borila, a bolezen je bila močnejša. Mala Jasmina je morala odrasti čez noč, smrt pa je hudo prizadela tudi njenega očeta. Pred vsemi je skrivala hudo bolečino, pogrešala je mamo, a vsem se je kazala kot močno. 

Pri 12 letih je Jasmina dobila mačeho. Sprejela jo je, a stvari niso bile enostavne in odnosi so se skrhali. Po nekaj letih se je oče z novo ženo odselil drugam. "Ostala sem sama," je dejala Jasmina. Znova se je borila, tudi za odnos z očetom. Ko sta se končno spet zbližala, pa je sledil nov šok. Oče je nenadoma umrl in tako je ostala brez obeh staršev. Bolečina je bila neizmerna. 

Pogumno je dvignila glavo in zbrala moči za novo poglavje boja. "Nisem imela druge izbire, kot da ostanem močna in da se borim naprej," je dejala ekipi Delovne akcije. Njena največja želja je, da normalno zaživi. Želi si družine in nekega dne postati mama. A s to razliko, da bi njeni otroci imeli več, kot je imela ona v otroštvu. 

Ko je voditeljica Ana videla, v kakšnem stanju je notranjost hiše, je bila v šoku. Ploščice so odstopale, tapete prav tako. Prostori so bili v obupnem stanju, čeprav je bilo jasno, da se Jasmina na moč trudi, da je vse urejeno in čisto. Ana je takrat priznala, da ne ve, ali bo prenova sploh mogoča. Je to misija nemogoče? 

Ana je Jasmino poslala na "prisilne" počitnice.
Ana je Jasmino poslala na "prisilne" počitnice./ FOTO: POP TV

Vse za lepo prihodnost 

Za ekipo Delovne akcije misija nemogoče ne obstaja! Jasmini je obljubila, da bo v petih dneh njeno hišo spremenila v dom. Bi Jasmina rada obdržala kakšno stvar iz hiše? Pravzaprav ne, pravi 21-letnica, ki poudarja, da bi rada težko preteklost pustila za seboj in končno zaživela na novo.

In to ji je srčna ekipa predanih posameznikov, ki so se združili v ideji Delovne akcije, tudi omogočila. Da zaživi, saj si to zares zasluži! 

Caddy - avtomobil, ki vas bo spremljal v najrazličnejših življenjskih okoliščinah
Caddy - avtomobil, ki vas bo spremljal v najrazličnejših življenjskih okoliščinah/ FOTO: Arhiv proizvajalca

Jasmina je spakirala najnujnejše stvari in jih zložila v čisto novega Volkswagen Caddyja, ki jo je čakal na dvorišču, da jo odpelje na "prisilne" počitnice. Gre za avto, ki vas bo spremljal v najrazličnejših življenjskih okoliščinah. Je zanesljiv, prilagodljiv, udoben in varen. Ker je dorasel vsem razmeram, mu pravijo kar "multitalent", ki vas nikoli ne bo pustil na cedilu. V Caddyju je namreč na voljo bogata varnostna oprema. Poleg tega ga je po želji mogoče opremiti s številnimi inovativnimi asistenčnimi sistemi, kot sta ParkPilot ali tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC. Nudi podporo v kritičnih okoliščinah, saj serijska funkcija večnaletnega zaviranja po trčenju zavira vozilo. 

Ko se je Jasmina v čisto novem Volkswagen Caddyju varno vrnila pred hišo, sta jo pričakala topel dom in novo življenje. V dodanem videu si poglejte nepopisno radost Jasmine in celotne ekipe Delovne akcije.

Sponzorirana vsebina

NOVICE
'Otrok, ki živi v meni, je nepotešen, zmeraj ...
ŠPORT
Kopitar odločen: Zadovoljni bomo le z vrnitvijo ...
POP IN
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
TV ODDAJE
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
VIZITA.SI
Koliko pirhov lahko zaužijemo?
OKUSNO.JE
Nasveti za preprečevanje želodčnih težav med ...
ZADOVOLJNA.SI
To je krona, ki jo bo nosila, ko postane kraljica
MOSKISVET.COM
Lepa Eminemova hčerka vse bolj stopa iz sence ...
BIBALEZE.SI
8.845 evrov, če bo otrok rojen na točno določen ...
CEKIN.SI
Pri 20 letih je imela ogromen dolg, danes je ena ...
DOMINVRT.SI
Predstavljamo vam najlepše velikonočne pogrinjke
BIBALEZE.SI
Kaj lahko pričakujete od otroka prva tri leta?