dominvrt
Tako lahko tudi vi pomagate družinam iz Delovne akcije!
DELOVNA AKCIJA

Tako lahko tudi vi pomagate družinam iz Delovne akcije!

11.05.2019, 21:34
0

Ko spoznavamo žalostne zgodbe družin, ki jim Ana Praznik s svojo ekipo pridnih mojstrov v sklopu oddaje Delovna akcija prenavlja domove in na tak način vrača vero v boljši jutri, tudi Slovenci pokažemo, da znamo stopiti skupaj, ko je to zares treba. Pogosto nas sprašujete, kako jim lahko pomagate tudi vi in zdaj je to tudi mogoče.

V tej pomladi smo do zdaj spremljali že zgodbe sedmih družin, ki so se nas dotaknile in marsikdo se je spraševal, kako lahko družinam pomaga tudi sam. Zdaj je to v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste Polje to tudi mogoče. Sredstva se zbirajo za vsako družino posebej, zbrana sredstva pa bo družina prejela v celoti.

Zamujene epizode oddaje Delovna akcija vas čakajo na prenovljeni platformi VOYO.

Predstavljene zgodbe se dotaknejo tudi številnih posameznikov, ki želijo pomagati družinam v stiski.
Predstavljene zgodbe se dotaknejo tudi številnih posameznikov, ki želijo pomagati družinam v stiski./ FOTO: POP TV

Kot prve smo letos spoznali družino Krelj iz Medvod. Igor in Andreja sta v dotrajanem življenju živela z najmlajšo hčerko Evo, na Delovno akcijo pa sta družino prijavili starejši hčerki. Med prenovo je Ana družino presenetila z igro bovlinga, Evo pa je Ana presenetila še z obleko, saj je bil pred njo maturantski ples.

Družina Krelj
Družina Krelj/ FOTO: POP TV

Naslednji teden smo spoznali mlado Jasmino Videc, ki je po smrti staršev v domači hiši ostala sama, kjer je bila bitko za preživetje. Na Delovno akcijo je Jasmino prijavila prijateljica Kristina.

Družina Videc
Družina Videc/ FOTO: POP TV

Kot tretji so se nam predstavili Pirčevi iz Pragerskega. Natalija Pirc je partnerja, potem ko je izvedela za njegove finančne goljufije, zapustila, zdaj pa živi sama s 13-letno Lano in mlajšim Žakom. Družino je na Delovno akcijo prijavila kar Lana, saj je želela pomagati svoji mamici. 

Družina Pirc
Družina Pirc/ FOTO: POP TV

Sledila je Izabella Turinetti di Priero, slikarka, ki v Novi Gorici v stanovanjskem bloku živi sama s petletnim sinčkom Azerjem, ki boleha za avtizmom. Ani se je Azer usedel v srce, zato ga je presenetila s terapijo z živalmi, mojstri pa so tačas poskrbeli za boljši jutri

Družina Turinetti di Priero
Družina Turinetti di Priero/ FOTO: POP TV

Družina Ribnikar Prešern iz Begunj na Gorenjskem je poskrbela za največji izziv do zdaj, saj mojstrom skoraj 200 let stare hiše ni uspelo prenoviti v dogovorjenih petih dneh. Za obnovo so potrebovali 9 dni, a na koncu mami Marjani in njenima sinovoma, Andražu in Roku, vseeno zagotovili topel in varen dom

Družina Ribnikar
Družina Ribnikar/ FOTO: POP TV

Številne je močno ganila tudi zgodba družine Karlovini iz Kanala ob Soči, kjer na robu vasi 50-letna Simonka sama vzgaja 9-letna dvojčka, Ernejo in Enjo, potem ko je ubežala nasilnemu partnerju. Simonka, ki je priznala, da pazi, da ima ob koncu meseca v hladilniku vedno vsaj jajca in moko, da otroka nista lačna, je Ani segla v srce, prav tako pa številnim ostalim Slovencem, ki so ji besede podpore izkazali tudi na družbenih omrežjih.

Družina Karlovini
Družina Karlovini/ FOTO: POP TV

V enem izmed stanovanjskih blokov na Kozini pa živita zakonca Pećaranin, ki ju je na Delovno akcijo prijavil sin Milovan. Starša, ki se v zadnjih letih borita predvsem z zdravjem, sta imela nekaj težav z zdravjem tudi med snemanjem oddaje, a na koncu je tudi stanovanje postalo lepše, predvsem pa primerno za invalide, saj je oče po infarktu pristal na invalidskem vozičku.

Družina Pećaranin
Družina Pećaranin/ FOTO: POP TV

Mojstri Delovne akcije še niso rekli zadnje!

Če ste ob ogledu katere izmed oddaj pomislili na svojega znanca, prijatelja ali sorodnika, ki bi prav tako potreboval pomoč, je zdaj pravi čas, da ukrepate. Odprle so se namreč prijave za 3. sezono priljubljene oddaje Delovna akcija, prijavite pa se lahko TUKAJ. Ne pozabite Aninega modrega nasveta: ’Bodite prijazni do drugih in drugi bodo prijazni do vas.’

Zamujene epizode oddaje Delovna akcija vas čakajo na VOYO.
Zamujene epizode oddaje Delovna akcija vas čakajo na VOYO./ FOTO: POP TV

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Zakaj SDS cen slovenskih vinjet ne more ...
ŠPORT
Espargaro: Vedno bližje smo najboljšim, stopničke ...
POP IN
Milla Jovovich o splavu: Najhujša mora, iz katere ...
TV ODDAJE
NAGRADNA IGRA: Kdo se je razveselil vstopnic za ...
VIZITA.SI
Prava nevarnost kuhanja v alufoliji
OKUSNO.JE
Ideja za hitro kosilo med tednom
ZADOVOLJNA.SI
Anamaria Goltes: So povsem naravne!
MOSKISVET.COM
Ilka sporočila veselo novico!
BIBALEZE.SI
Slavne mame zvezdnikov, ki obvladajo Instagram
CEKIN.SI
Prijava za delovno mesto, kot je še ni bilo!
DOMINVRT.SI
Neverjetni triki za majhne domove!
OKUSNO.JE
O uvrstitvi v finale odločala slavna pečenka