dominvrt
Kakšno ogrevanje je najprimernejše za staro hišo?
VPRAŠAJ ENERGETSKEGA STROKOVNJAKA

Kakšno ogrevanje je najprimernejše za staro hišo?

17.05.2019, 14:24

Našega bralca je zanimalo, kakšen vir ogrevanja je najprimernejši za staro hišo. Preberite, kako mu je na zastavljeno vprašanje odgovoril Petrolov energetski strokovnjak.

Igor Žener, Petrol d.d.
Igor Žener, Petrol d.d.

Bralčevo vprašanje se glasi: "Zanima me ogrevanje v stari hiši brez izolacije, velikosti 160 m2. Kakšen vir ogrevanja bi bil zame najprimernejši? Toplotna črpalka, zemeljski plin ali kurilno olje?"

Petrolov energetski strokovnjak Igor Žener odgovarja: 

"Za ogrevanje vaše hiše bi bili sicer primerni vsi trije našteti načini, a bi osebno kot dolgoročno rešitev raje izbral bodisi plinski kotel na zemeljski plin – kjer vam pri financiranju (v kolikor bivate na območju kjer so predvidena nepovratna sredstva za ta način ogrevanja) lahko pomaga subvencija Eko sklada – bodisi primerno ogrevalno toplotno črpalko. Seveda je za izbiro plinskega kotla potrebno omrežje zemeljskega plina na vašem območju in pripravljen priključek na vašem objektu.

Da skupaj poiščemo najbolj optimalno rešitev za vaš dom, pa bi bil najbolj smiseln ogled objekta s strani našega energetskega strokovnjaka, ki vam bo ob obisku znal podrobneje obrazložiti, kaj izbrati in zakaj.

Za več vprašanj nam lahko pišete na energetski.center@petrol.si ali pa nas obiščete v ljubljanskem centru BTC, Hala 3."

Stara hiša.
Stara hiša.

POSTAVI VPRAŠANJE PETROLOVEM ENERGETSKEMU STROKOVNJAKU TUDI TI!

Kot izjemni strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami na področju energetike so v Petrolu pri prenovah domov pomagali tudi družinam v drugi sezoni oddaje Delovna akcija, bodisi z nasveti bodisi s konkretnimi energetskimi rešitvami. Imate tudi vi vprašanje za energetskega strokovnjaka? Se morda spopadate s podobnimi težavami kot družine v oddaji Delovna akcija ali pa vas zgolj zanima, katere energetske rešitve bi bile za vas najbolj optimalne? Petrolov energetski strokovnjak bo z veseljem pomagal tudi vam. Z obrazcem na dnu članka mu postavite vprašanje, po želji lahko naložite tudi fotografijo, ki bolj nazorno prikazuje vašo težavo. Vsak teden bomo odgovore na tri vaša vprašanja objavili v obliki članka na naši spletni strani, vsi ostali pa boste v nekaj dneh odgovore prejeli po elektronski pošti.

Sponzorirana objava

NOVICE
Novi prebivalci Černobila: 'Sevanje nas lahko ...
ŠPORT
Gasol čestital Dončiću za ponovitev njegovega ...
POP IN
44-letni DiCaprio otroško razposajen med igranjem ...
TV ODDAJE
Miha srečno zaljubljen, njegovo srce osvojila ...
VIZITA.SI
Nedolžna zabava se je končala tragično
OKUSNO.JE
Odlična poletna sladica brez peke
ZADOVOLJNA.SI
Sandali, ki smo jih nekoč nosili, so hit poletja
MOSKISVET.COM
Letalska družba ''ponižala'' Dončića in njegovo ...
BIBALEZE.SI
V to hrvaško mesto se množično zgrinjajo turisti
CEKIN.SI
Zvezdniki, ki jim sprva ni uspelo: Za uspeh ni ...
DOMINVRT.SI
Bi živeli na 23 kvadratnih metrih?
CEKIN.SI
Toliko vas bo stal dvig na bankomatu v tujini