dominvrt
Poceni triki za čudovito kopalnico
DEKOR

Poceni triki za čudovito kopalnico

04.04.2019, 8:25
0

Sodobna kopalnica velja za sproščujočo oazo, v kateri dandanes preživimo veliko prostih trenutkov. Če bi vanjo radi vnesli še kanček igrivosti in svežine, to lahko storite z nekaj enostavnimi triki.

Kopalnice dandanes veljajo za sproščujočo oazo, v kateri lahko preživimo veliko prostih trenutkov, sploh če so opremljene v duhu sodobnega spaja. In ravno tovrstna nadgradnja kopalnic je zadnje čase v vse večjem porastu. Ko govorimo o samem ambientu, ta pridobiva na vrednosti z vpeljavo minimalističnega sloga, v kombinaciji s posameznimi nekoliko bolj luksuznimi elementi. Živo pisano keramiko s kakšnimi enormnimi grafičnimi vzorci so zamenjali bolj nevtralni toni, ki sam prostor naredijo popolnoma drugačen. Bolj umirjen, prostornejši in bolj vabljiv. Kljub temu se marsikomu takšen prostor zdi prazen, mogoče brez duše. No, kanček slednje tudi v kopalnico lahko vnesemo z manjšimi, živahnejšimi dodatki, ki so lahko, smotrno izbrani, prav dobrodošla popestritev.

Že z izbranim tekstilom lahko nevtralno kopalnico občutno popestrimo.
Že z izbranim tekstilom lahko nevtralno kopalnico občutno popestrimo./ FOTO: iStock

Enostavni recepti za dišeč in čist dom
PREBERI ŠE
Enostavni recepti za dišeč in čist dom

Čeprav se z vnašanjem barv v že zasnovano kopalnico odločamo za minimalne spremembe oziroma poudarke, velja dobro premisliti predvsem, kaj in s čim lahko med seboj kombiniramo. Hitro se namreč zgodi, da kljub pazljivosti barvno ravnovesje v prostoru porušimo in s tem nismo naredili nič. Kljub živahni barvni shemi se lahko dodatki v prostoru preveč razpršijo, po drugi strani pa s pretiranim z vnosom barvnih dodatkov hitro zasitimo prostor. 

Ste jih tudi vi imeli doma? Sedaj so znova hit!
PREBERI ŠE
Ste jih tudi vi imeli doma? Sedaj so znova hit!

Denarnici zagotovo najbolj prijazno je vnašanje barv v kopalnico s pomočjo izbranega kopalniškega tekstila. Naj gre za brisače, zaveso za tuš ali mini preproge. Slednje lahko umestimo na mestih, kjer se v samem prostoru najdlje časa zadržujemo. Ponavadi gre za območje okrog umivalnika, školjke ter kadi oziroma tuš kabine. Ne glede na to, za kakšen izbor gre, ko govorimo manjših predmetih, je smiselno, da jih v prostor umestimo več in ločeno enega od drugega, saj bomo le tako dosegli željen vizualni učinek. 

Barvni poudarki, ki odlično funkcionirajo, so denimo izbrani odtenki kopalniške armature. Tukaj se sicer ne moremo tako svobodno odločati, kot se lahko pri izbiri brisač, in je zato nekaj več razmisleka potrebnega že v prvi fazi snovanja kopalnice. Namesto klasične sijajno srebrne se lahko odločite za matirane različice enake opreme. Letos pa vsekakor ne moremo mimo matirano črnih armatur, ki so odlična izbira za ljubitelje minimalizma, a imajo kljub temu ravno zaradi barve velik učinek na dojemanje samega prostora. Po drugi strani kanček barvitega prestiža v kopalnico lahko vnesemo tudi z izbiro medeninaste armature. 

Kopalniška armatura v zlati ali rožnato zlati ima na sam prostor neverjeten vizualni učinek.
Kopalniška armatura v zlati ali rožnato zlati ima na sam prostor neverjeten vizualni učinek./ FOTO: iStock

Namesto manjših in po prostoru enakomerno razpršenih kosov lahko živahno vzdušje v kopalnici ustvarimo tudi z umestitvijo enega večjega kosa v prostor, pa naj gre za omarico pod ali nad umivalnikom ali za kakšno drugo shranjevalno površino. Lahko denimo izberemo le obarvane notranje stranice polic, zunanji obod regala pa ohranimo v nevtralnih tonih in učinek bo presenetljiv.

Belo kopalnico lahko popestrimo z izborom nekoliko bolj živahnega kopalniškega pohištva.
Belo kopalnico lahko popestrimo z izborom nekoliko bolj živahnega kopalniškega pohištva./ FOTO: Shutterstock

Če bi z barvami vseeno radi nekoliko bolj zaznamovali vašo kopalniško oazo, lahko to storite s prilagajanjem večjih površin. Gre predvsem za tla in strop, ki sta lahko v nekoliko živahnejšem odtenku. Če se denimo odločite za barven strop, to pride v poštev v prostorih z višjo stropno višino, saj nekoliko močnejše barve prostor vizualno znižajo. Treba je upoštevati, da ostale večje ploskve, torej stene in tla, vseeno ohranijo neko nevtralno osnovo, v nasprotnem primeru je hitro vsega preveč.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Boris Johnson tudi v drugem krogu v vodstvu, ...
ŠPORT
Še naprej v središču (negativne) pozornosti: ...
POP IN
Z grammyjem nagrajeni producent umrl v streljanju
TV ODDAJE
Predstavljamo kandidate nove sezone Ljubezni po ...
VIZITA.SI
Kako se znebiti neprijetnih bradavic?
OKUSNO.JE
To vam bo še kako teknilo!
ZADOVOLJNA.SI
Te legice enostavno morate imeti v svoji omari!
MOSKISVET.COM
Ramos na veliko trošil, računa pa ne bo plačal
BIBALEZE.SI
Se spomnite deklice z bujno frizuro? Danes je ...
CEKIN.SI
Dopust na Hrvaškem ali v Grčiji oziroma Turčiji?
DOMINVRT.SI
Triki, ki bodo odgnali komarje
ZADOVOLJNA.SI
Znano Slovenko primerjajo z Meghan Markle. Ji je ...