dominvrt
Pametno izkoristite prav vsak kotiček kopalnice
DOM

Pametno izkoristite prav vsak kotiček kopalnice

13.05.2019, 8:41
0

Še posebno če je kopalnica manjša, je treba res razmisliti, kako pridobiti čim več prostora za shranjevanje. Cilj je, da dobi svoje mesto vse, kar potrebujemo, a da hkrati kopalnica ne deluje utesnjujoče, kar se hitro lahko zgodi, ko imamo preveč omaric.

Izkoristite prostor pod umivalnikom.
Izkoristite prostor pod umivalnikom./ FOTO: Dreamstime

Kaj res potrebujete?

Najprej je treba razmisliti, kaj res morate shraniti v tem prostoru. Če je kopalnica majhna: je morda bolj smiselno, da je večina čistih brisač shranjenih drugod, v kopalnici pa so le tiste, s katerimi boste v naslednjem trenutku, ko bo to potrebno, zamenjali umazane? Imate morda veliko kozmetike, ki je že mesece in leta niste uporabili? Morda ne boste potrebovali toliko prostora za shranjevanje, če boste shranjevali res le tisto, kar potrebujete in uporabljate.

Zakaj ne bi lončnice polepšale tudi kopalnico?
PREBERI ŠE
Zakaj ne bi lončnice polepšale tudi kopalnico?

Omarice ali police?

V omaricah je mogoče skriti tisto, kar ne želimo, da je na ogled. Kopalnica tudi deluje bolj pospravljena, ker manj stvari leži naokrog. Manjkrat je treba brisati prah.

Police imajo drugo prednost – optično lahko pustijo vtis, da zavzemajo manj prostora. Zelo dobro se v bolj belo kopalnico podajo lesene police, ki jih v nasprotju z omaricami lahko izdelate tudi sami. S policami je za povrh mogoče izkoristiti dele kopalnice, kjer za omarice ni dovolj prostora. To pa zato, ker so police denimo lahko ožje.

Tako bo spalnica udobna in funkcionalna
PREBERI ŠE
Tako bo spalnica udobna in funkcionalna

Če je kopalnica dovolj velika, je praktično imeti umivalnik, pod katerim je pripadajoča omarica. Če bi zaradi tega prostor deloval občutno manjši, je morda bolje spodaj imeti police.

Pogosto je neizkoriščen tudi prostor nad vrati. Morda lahko tam postavite polico in zložite nanjo, kar ne potrebujete pogosto. V kopalnici imate lahko pručko, s katero ta del lažje dosežete. Na fotografijah si oglejte še nekaj drugih načinov inovativne izrabe polic, ki so praktične. Še posebej v najemniških stanovanjih lahko na ta način pridobite prostor.

Postavitev polic, ki hkrati delujejo dekorativno.
Postavitev polic, ki hkrati delujejo dekorativno./ FOTO: Dreamstime

Kaj pa police, ki so kot lestev?
Kaj pa police, ki so kot lestev?/ FOTO: Dreamstime

Prav lahko pride tudi predal.
Prav lahko pride tudi predal./ FOTO: Shutterstock

Kako dobiti več prostora v najemniškem stanovanju?
Kako dobiti več prostora v najemniškem stanovanju?/ FOTO: Dreamstime

Košare, vedra, vozički in kljukice

Izkoristite tudi vrata. Nanje lahko postavite kljukice za obešanje. Danes je na voljo veliko takšnih, ki delujejo tudi kot dekoracija. Lahko pa morda kar na vrata pritrdite držalo za brisače. Morda obstaja celo možnost, da ga pritrdite na zunanji del kabine za prhanje.

Skoraj nepogrešljive so v kopalnici košare, kjer je mogoče shranjevati vrsto manjših stekleničk in tubic, ki bi se sicer valjale po policah. Košare so lahko različnih velikosti. Tudi tako velike, da je v njih mogoče shraniti brisače. To lahko storite tako, da jih zvijete. V košari, ki stoji na vrhu kotlička, je mogoče shranjevati toaletni papir.

7 idej za hitro osvežitev doma
PREBERI ŠE
7 idej za hitro osvežitev doma

V vedru je mogoče shranjevati čistila. Prav bo prišel tudi pri čiščenju.

Na bolšjem trgu ali spletu je mogoče najti tako imenovani voziček za strežbo alkohola (po angleško: bar cart). Včasih so bili bolj priljubljeni, sploh v tujini. Danes ga je mogoče uporabiti kot malo drugačne police. Če imate prostor, ga lahko postavite tudi v kopalnico. Predstavlja malo bolj zanimiv regal. Zgoraj lahko denimo stoji kozmetika, spodaj so lahko zložene čiste brisače.

Detajli pastelnih barv poživijo dom
PREBERI ŠE
Detajli pastelnih barv poživijo dom

Kaj je še dobro upoštevati?

Da bi kopalnica delovala večja, naj bo v svetlejših tonih. Temnejši naj bodo le akcentni. Če je bela, jo lahko enostavno poživite z barvo lesa. Če imate možnost, izberite večje ogledalo, saj bo navidezno povečalo prostor. Morda lahko sega celo od tal do stropa. Namesto tuš kabine imejte zaveso, saj jo lahko odgrnete in tudi na ta način prostor navidezno povečate. Majhen prostor je prav tako lahko lep in funkcionalen, le malo več premisleka je potrebnega.

Košare so praktičen način shranjevanja.
Košare so praktičen način shranjevanja./ FOTO: Shutterstock

Kaj želite videti, kaj pa boste skrili v omarice?
Kaj želite videti, kaj pa boste skrili v omarice?/ FOTO: Shutterstock

Naj bo v kopalnici le tisto, kar res potrebujete.
Naj bo v kopalnici le tisto, kar res potrebujete./ FOTO: Shutterstock

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Na slovenski južni meji okrepljena četa vojakov
ŠPORT
Je Messi res jezen na Griezmanna? 'Suarez me je ...
POP IN
Zvezdnika Igre prestolov izžvižgali na konvenciji
TV ODDAJE
Nova voditeljica Štartaj, Slovenija! je Maša ...
VIZITA.SI
Čeprav nima raka, se zdravi z zdravili za raka
OKUSNO.JE
Manj kot pol ure za izvrstno italijansko jed
ZADOVOLJNA.SI
Postala je seks simbol, nato pa utonila v pozabo
MOSKISVET.COM
Rogličev sinček že osvaja prve klance
BIBALEZE.SI
Pri 38 letih prvič mama
CEKIN.SI
Novak Đoković se razvaja na Hrvaškem. Zakaj je to ...
DOMINVRT.SI
Bralka navdušena: Resnično deluje!
VIZITA.SI
Povečanje prsi – je to prava odločitev za vas?