dominvrt
Čistiti jih morate vsak dan
GOSPODINJSTVO

Čistiti jih morate vsak dan

10.06.2019, 8:37
0

Čiščenje stanovanja je pravo Sizifovo delo, in če določenih stvari ne pospravimo oziroma očistimo sproti, se krama samo nalaga, bakterije se kopičijo. Seveda za ohranjanje solidno urejenega bivalnega okolja ni treba vsak dan izvajati generalnega čiščenja, a nekatere predmete je priporočljivo pospraviti oziroma očistiti vsak dan, da se izognemo neredu.

Kuhinja.
Kuhinja./ FOTO: iStock

Oblačila

Ko po napornem dnevu pridete domov, bi zagotovo najraje odvrgli oblačila kar na vhodu in jih tam pustili, kajne?! V resnici jih mnogi potem največkrat obesijo čez stol ali celo na katero izmed telovadnih naprav, ki jih ne uporabljajo. Naslednji dan se zgodba ponovi in dan pozneje tudi. Vmes se še večkrat preoblečejo, ker se v določenem kosu ne počutijo dobro, in oblačila znova romajo na stol. In konec tedna je na stolu več oblačil kot v omari, poleg tega niti ne vedo, katera so čista in katera umazana. Veliko lažje je, če si vzamete tisti dve minuti na dan in umazana oblačila odložite v koš za perilo, čista pa v omaro. Soba bo tako videti veliko bolj urejena.

Torbice

Sploh moški se znajo večkrat pošaliti na račun žensk glede vsebine njihovih torbic. Zdi se, da so torbice predstavnic nežnejšega spola prava zakladnica vsega mogočega, samo tistega, kar iščejo, tam nikoli ne najdejo. Kakorkoli, dejstvo je, da zaradi denarnice, telefona, ključev, robčkov, ličil, vložkov, tamponov, žvečilnih gumijev, zdravil in drugih podobnih predmetov v torbici hitro nastane zmešnjava oziroma pravo smetišče. Le par minut je potrebnih, da iz torbice odstranite vse, česar ne potrebujete, na primer račune, ovitke od čokoladic …

Otroci v avtu.
Otroci v avtu./ FOTO: iStock

Avtomobil

Tudi avtomobil lahko hitro postane skladišče ali smetišče, sploh če imate majhne otroke. Plastenke vode, embalaže raznih živil, drobtine, igrače, parkirni listki … Vsakič, ko stopite iz avta, preverite, ali je treba kakšno stvar odnesti v smeti.

Kuhinjski pult

Površina, ki težko dolgo ostane čista, sploh če radi kuhate ali pripravljate več obrokov dnevno. Se tudi vi vsako jutro primete za glavo, ko zagledate goro umazane posode in kup drobtin na pultu? Dejstvo je, da boste prej ali slej morali kuhinjske površine spraviti v red, zato je veliko bolje, da jih počistite sproti, čeprav se vam v danem trenutku niti najmanj ne da. Če takoj po kosilu res nimate časa, pult pospravite zvečer.

Delovna miza

Ne glede na to, ali delate v pisarni ali od doma, delovna miza hitro postane odlagališče za goro papirjev, pisem, pisal, skodelic in kozarcev, embalaž … Vsakič, ko končate delo, vse nepotrebne stvari odstranite z mize, ostale zložite na svoje mesto. Tako boste naslednji dan veliko lažje začeli delo.

NOVICE
'Smo manj tolerantna družba, kot si predstavljamo'
ŠPORT
PRENOS V ŽIVO: Marquez 'ukradel' zmago ...
POP IN
Hailey Bieber: Nihče ne more vedeti, kaj se ...
TV ODDAJE
Kot deklica želela delati pri filmu, danes kot ...
VIZITA.SI
Strokovnjaki razkrili rezultate pilotnega ...
OKUSNO.JE
Hitra in zdrava sladica po bralkinem receptu
ZADOVOLJNA.SI
Ajda Sitar dahnila 'da' v dih jemajoči poročni ...
MOSKISVET.COM
Za to Srbkinjo trdijo, da je najlepša ženska na ...
BIBALEZE.SI
Lahko slovenska dijakinja hodi v šolo, a ni ...
CEKIN.SI
To je najboljša napoved otrokovega uspeha v ...
DOMINVRT.SI
Ena od najokusnejših in najdražjih gob na svetu
OKUSNO.JE
Preprost recept za hiter in zdrav zajtrk