dominvrt
Super trik, da vam ne bo treba več likati perila
TRIKI

Super trik, da vam ne bo treba več likati perila

02.11.2018, 8:21
0

Pozabite na 'last minute' likanje srajce ali hlač. Vse, kar potrebujete, so 3 kocke ledu in aluminijasta folija.

Moški lika
Moški lika/ FOTO: Reuters

Da je perilo najbolje takoj, ko ga vzamemo iz pralnega ali sušilnega stroja pogladiti, da bi bilo likanje bolj preprosto, ni nič novega. Kaj pa, če bi se lahko znebili tudi tega opravila? Ali pač brez likanja poravnali že posušeno in zmečkano perilo?

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste imeli za it na kakšen sestanek, pa ste morali zadnji hip likati srajco ali hlače?

3 kocke ledu

Če imate doma sušilec za perilo in bi se radi rešili likanja, lahko vzamete 3 kocke ledu, jih položite v boben sušilca skupaj z zmečkanim perilom ter ga nastavite na visoko temperaturo in zaženite. Po nekaj minutah bo perilo brez gubic.

Trik je v tem, da se led topi, visoka temperatura pa ustvarja paro, ki poravna oblačila, kot bi jih obdelovali s parnim likalnikom. Trik ni učinkovit, če v stroj namečete preveč kosov oblačil ali za 'likanje' težkih kosov oblačil in kavbojk.

OPOZORILO:V stroj dajte le po recimo dva kosa oblačil hkrati, da bi dosegli ta učinek.

Likanje
Likanje/ FOTO: Profimedia

Aluminijasta folija

Še en način je, kako si lahko močno olajšate delo. Vzemite aluminijasto folijo, odtrgajte večji kos in napravite kroglico v velikosti teniške žogice. Preprosto jo dajte v stroj skupaj s perilom in operite, lahko jo položite tudi v sušilni stroj. Perilo se bo bolje obračalo, perilo bo bolj gladko in mehko. V sušilnem stroju bo kroglica iz aluminijaste folije pomagala proti statični elektriki.

Aluminijaste kroglice naj bi bile dobra alternativa mehčalcu, kar je dobro za vse tiste, ki imajo bolj občutljivo kožo in zato zanje ni priporočljiva uporaba mehčalcev.

Tudi če se vseeno odločite za likanje, vam lahko aluminijasta folija precej skrajša čas, ki ga boste porabili za likanje. Odtrgajte kos folije in ga postavite na likalno desko s svetleč plastjo navzgor. Čeznjo položite perilo in ga zlikajte. Ker se bo folija segrela, bo učinek, kot bi polikali že z obeh strani in tako boste delo opravili skoraj pol hitreje.

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Šoltes nosilec liste DeSUS, prepričani so v uspeh
ŠPORT
Eisenbichler kralj snežene kraljice, Timi in ...
POP IN
Jimmy Carter postal najstarejši še živeči ...
TV ODDAJE
Stroge kritike so Valeriyo spravile v jok
VIZITA.SI
Boleča razjeda želodca. Veste, kaj jo povzroča?
OKUSNO.JE
Sočna, hitra in preprosta sladica, ki se topi v ...
ZADOVOLJNA.SI
Kim Kardashian osupnila z novo frizuro
MOSKISVET.COM
Hitler: Od berača do najhujšega serijskega ...
BIBALEZE.SI
Očki, opomnik za vas! Izdelajte to z otrokom
CEKIN.SI
V tem podjetju delavci prejmejo 9700 evrov dodatka
DOMINVRT.SI
Zvezdnik končno prodal vilo, ki je novega ...
ZADOVOLJNA.SI
Ideje za obdarovanje vaše mame