dominvrt
Drevo denarja - zato ga je dobro imeti doma!
SOBNE RASTLINE

Drevo denarja - zato ga je dobro imeti doma!

04.09.2019, 11:26
7

Rastline imajo same po sebi sposobnost, da popolnoma in v celoti spremenijo še tako dolgočasne prostore, jim dodajo življenje in polepšajo še tako suhoparne kotičke doma. Vemo pa, da občudovanje in sama ljubezen do njih nista dovolj, da bi uspevale in nam dajale tisto, čemur so namenjene. Ena najbolj priljubljenih rastlin je drevo denarja, ki mu na kratko radi rečemo krasulja ali tolstica.

Krasulj
Krasulj/ FOTO: Dreamstime

Kako pomembna je izbira nam primerne rastline, vedo vsi tisti, ki se že dolgo časa trudijo, da bi jim te uspevale, a ne dosežejo nikakršnega čudežnega napredka. Navadno se to rado naredi, ker ne upoštevamo lastnosti prostora, kamor postavljamo rastline, podnebja, svetlobe in ostalih dejavnikov, ki so nam na voljo. Včasih se tudi, zaradi same lepote in njenega videza, odločimo za rastlino, čeprav nam pred očmi svetijo rdeče črke, da gre za občutljivo rastlino.

V prvi vrsti se moramo torej zavedati, da nam rastline ne bodo uspevale, če ne bodo rasle v primernem okolju – ta vključuje skupek vsega. Na srečo obstajajo rastline, ki veljajo in resnično tudi so neobčutljive. Ena od njih je drevo denarja (Crassula), ki ji bomo tokrat namenili nekaj več besed.

Neverjetna rastlina, nad katero boste očarani

Krasulja je resnično nezahtevna rastlina, ki prenese skoraj vse – senčne ali sončne predele stanovanja, sušo ali vlago, težav ni niti z gnojenjem in zalivanjem. Ta, že na sam pogled čudovita rastlina, ne potrebuje pogostega zalivanja, prej nasprotno – manj kot jo zalivamo, bolj nam uspeva! Edina stvar, ki jo lahko uniči, je zmrzal oz. temperature pod lediščem.

Krasulja
Krasulja/ FOTO: Dreamstime

Njena rast je izredno počasna, razvija pa se v obliki grma. Po želji jo lahko oblikujemo po lastni presoji, če odstranjujemo spodnje poganjke. Razmnožuje se z listi, ki se sami od sebe ukoreninijo v zemljo in na novo vzklijejo. Priporočljivo je, da jo vsaj dvakrat na leto pognojimo in presadimo v večje lončke, večjih skrbi pa z drevesom denarja nimamo. Saj res, zakaj se ji pogovorno reče drevo denarja?

Energetsko zelo močna roža, ki vas ne bo razočarala

V feng šuju velja, da so rastline s pozitivno energijo zelene barve in takšne, ki nimajo špičastih listov. Izbira je torej velika. Po starodavni kitajski modrosti naj bi rastline, če so postavljene na pravilno mesto in zanje dobro skrbimo, prinašale dobro či energijo, skupaj z njo pa blaginjo, bogastvo, finančno stabilnost in ljubezen.

Če že govorimo o krasulji, po feng šuju velja, da vse rastline, katerih listi spominjajo na kovance, simbolizirajo denar. Krasulja pa je ena takih, ki prinaša še dodatne pluse. Zaradi svoje nezahtevnosti, celotne oblike in oblike listov ter načina rasti simbolično predstavlja vse elemente feng šuja – voda, ogenj, les, zemlja in kovina. Če želimo, da optimalno deluje na nas in naše počutje, je najboljše, če je postavljena v levi kot, dobro pa je tudi, da nimamo samo ene rastline, ampak vsaj tri ali več.

Optimalnega in enostranskega odgovora, ali drevo denarja resnično privlači bogastvo, nimamo. Če bi lahko vsi obogateli z eno samo rastlino, bi bila verjetno že prisotna v vsakem domu, po drugi strani pa feng šuj ni veda, ki bi govorila o pravljicah, temveč o energiji in moči dveh polov. Verjetno je nekaj na tem, da rastline, tako kot vsak človek, oddajajo vsaka svojo energijo, toda na koncu je pomembno, kakšno prepričanje imamo o njih. In konec koncev tudi o denarju.

Krasulja
Krasulja/ FOTO: Dreamstime

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

V branje priporočamo še:

Vsi, ki obožujete gobe, pozor!
PREBERI ŠE
Vsi, ki obožujete gobe, pozor!

Ne mečite jih stran!
PREBERI ŠE
Ne mečite jih stran!

5 pasem psov, ki so idealne za družine z otroki
PREBERI ŠE
5 pasem psov, ki so idealne za družine z otroki

Teh rastlin raje ne sadite na svoj vrt
PREBERI ŠE
Teh rastlin raje ne sadite na svoj vrt

3 stvari, ki jih ne bi smeli dajati v pomivalni stroj
PREBERI ŠE
3 stvari, ki jih ne bi smeli dajati v pomivalni stroj

NOVICE
Praznovanje dneva vrnitve Primorske k matični ...
ŠPORT
Marquez 'ukradel' zmago Quartararoju v zadnjem ...
POP IN
Hailey Bieber: Nihče ne more vedeti, kaj se ...
TV ODDAJE
Kot deklica želela delati pri filmu, danes kot ...
VIZITA.SI
Strokovnjaki razkrili rezultate pilotnega ...
OKUSNO.JE
Hitra in zdrava sladica po bralkinem receptu
ZADOVOLJNA.SI
Ajda Sitar dahnila 'da' v dih jemajoči poročni ...
MOSKISVET.COM
Za to Srbkinjo trdijo, da je najlepša ženska na ...
BIBALEZE.SI
Lahko slovenska dijakinja hodi v šolo, a ni ...
CEKIN.SI
To je najboljša napoved otrokovega uspeha v ...
DOMINVRT.SI
Ena od najokusnejših in najdražjih gob na svetu
OKUSNO.JE
Preprost recept za hiter in zdrav zajtrk