dominvrt
Rastline v objemu glasbe
ROŽE IN VRT

Rastline v objemu glasbe

26.03.2019, 12:50
0

Kaj bi rekli, če bi vas nekdo povabil na koncert, namesto glasbenikov pa bi vas pričakali filodendroni, grmičevje, vrtnice in marjetice? Zagrebčanka Maja uporablja posebno napravo, ki lovi glasbo in sinhronizacijo rastlin.

Pomlad je že vstopila v večino mest.
Pomlad je že vstopila v večino mest./ FOTO: Dreamstime

Po poročanju spletne strani Jutarnji list je Zagrebčanka Maja Krapec rastline začela raziskovati pred nekaj meseci. S posebno napravo, ki se prisloni in priključi na rastline, od vsake vrste dobi edinstvene in pristne glasbene tone, dodatno pa ji to predstavlja neverjeten užitek in nepopisno veselje. Naprava ima dva dela – enega priključi na koren rastline, drugega pa na list blizu cveta. Električni pulzi, ki se med seboj povežejo, v rastlini tvorijo tone, ki se slišijo kot prelepa melodija. 

Maja se dodatno ukvarja tudi z ekološkim vrtnarjenjem, velik del svojega življenja pa je posvetila prav rastlinam, zato je poslušanje njihovega valovanja logična nadgradnja.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Rastline resnično čutijo, kaj se dogaja okoli njih in se na to dejansko odzivajo. Ko so skozi napravo in tudi sicer poslane pozitivne misli in prijazne besede, se odzovejo s harmonično melodijo. Na drugi strani se na negativno energijo, grde besede, odzovejo tako, da se nekaj časa sploh ne odzivajo in več ur niso sposobne narediti enega samega zvoka ali valovanja. Takšna novica sicer ni nova, saj so v tujini že pred nekaj časa dokazali, da tudi rastline resnično čutijo, vendar se Maja tega loteva s posebnim navdušenjem.

Poleg video vsebine lahko za razmislek dodamo še naslednje. Če so znanstveniki in posamezniki dokazali, da besede, čustva in razpoloženje vplivajo na rastline, kako zelo šele vplivajo na ljudi? S prijazno energijo in pozitivnim pristopom verjetno tudi ljudje oddajamo drugačne vibracije kot takrat, ko smo negativno naravnani. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
Pogačnik po prejemu pojasnil sodnika manj ...
ŠPORT
Llorente: Bil sem pos*an, mislil sem, da mi bodo ...
POP IN
Igralec in boksar umrl v strelnem napadu
TV ODDAJE
Boj za mesto v polfinalu napet kot še nikoli
VIZITA.SI
13 stvari, ki jih vaše telo govori o vašem zdravju
OKUSNO.JE
Vsi načini barvanja pirhov
ZADOVOLJNA.SI
Hlače, ki so zlomile Instagram, a pristajajo le ...
MOSKISVET.COM
Seksi novinarka z globokim dekoltejem v zadrego ...
BIBALEZE.SI
'Srečen sem, ker Mila vse to dobro prenaša.'
CEKIN.SI
Policija opozarja: Ste v reži bankomata našli ...
DOMINVRT.SI
Ne pozabite na ključno stvar pri gradnji hiše
CEKIN.SI
V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove ...