dominvrt
Katera je vaša roža glede na mesec rojstva?
ROŽE IN VRT

Katera je vaša roža glede na mesec rojstva?

29.07.2019, 8:28
0

Nekateri ljudje horoskopu pripisujejo velik pomen, ene ta le bežno zanima, drugih pa sploh ne. Obstajajo tudi ljudje, ki zaupajo srečnim številom in datumom, pod katerim so bili rojeni, navsezadnje pa verjamejo tudi v srečno ali nesrečno zvezdo. Ne glede na to, ali verjamete v takšne in podobne stvari, boste gotovo z zanimanjem prebrali, katera roža univerzalno pripada vašemu mesecu rojstva.

Vijolice.
Vijolice./ FOTO: iStock

Morda želite vedeti zgolj iz radovednosti, morda pa vam takšna informacija pride prav, ko boste kupovali naslednje darilo za vašo ljubljeno osebo. Rože in pravzaprav vse rastline so izjemno priročno darilo, saj lahko z eno samo cvetlico povemo več kot s tisočimi besedami. Poglejmo si, katera roža pripada posameznemu mesecu v letu, in seveda, kakšen splošni pomen se skriva za posamezno cvetlico.

Januar – Nagelj

Nagelj ima v različnih državah po svetu različne pomene, a kateri je tisti, ki je splošno poznan? Ljubezen in prijateljstvo! Rdeči nagelj ima v našem prostoru še dodatno noto, saj predstavlja delavski razred in revolucijo še iz časa, ko je ta cvetlica krasila prsi številnih ljudi, ki so se udeleževali proslav, ki so se odvijale prvega maja, nekatere pa se seveda odvijajo še danes. Nagelj ni cvetlica, ki bi jo kot na primer vrtnico podarjali ob najrazličnejših priložnostih, ampak je v svojem bistvu izredno preprosta, a hkrati močna, tako kot ljudje, ki so rojeni v januarju.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Februar – Vijolica

Vijolice so že od nekdaj simbol zvestobe in predanosti. Najbolj priljubljena barva te cvetlice je seveda vijolična, čeprav jih obstaja še kar nekaj. Vijolica predstavlja ljudi, rojene februarja, iz različnih razlogov. Je cvetlica, ki svoje cvetove hkrati skriva in raste proti tlom, hkrati pa je cvetlica, ki v pravem okolju svoje cvetove razvije pokončno in v celoti. Takšni naj bi bili tudi ljudje, rojeni februarja – na eni strani pogumni in vztrajni, na drugi pa ponižni in skromni.

Ne boste verjeli, za kaj vse lahko uporabite lak za lase
PREBERI ŠE
Ne boste verjeli, za kaj vse lahko uporabite lak za lase

Nikar je ne sadite na grobove! Preverite, kaj povzroča
PREBERI ŠE
Nikar je ne sadite na grobove! Preverite, kaj povzroča

5 sobnih rastlin, ki bodo odišavile dom
PREBERI ŠE
5 sobnih rastlin, ki bodo odišavile dom

Kaj je skupnega ljubiteljem mačk in ljubiteljem psov?
PREBERI ŠE
Kaj je skupnega ljubiteljem mačk in ljubiteljem psov?

Marec – Narcisa

Narcisa, ki jo najdemo v različnih barvah, najpogosteje pa v rumeni in beli, naj bi bila roža, ki v sebi nosi simboliko novih začetkov, sreče, bogastva in zvestobe. Ta cvetlica, ki iz zemlje pokuka spomladi, je zaradi vseh teh značilnosti in simbolike, ki jo nosi, kot nalašč za ljudi, rojene v marcu.

April – Marjetica

Marjetica je kot nalašč za ljudi, rojene v aprilu. Nosi simboliko prave ljubezni, nedolžnosti, plodnosti, materinstva, hkrati pa tudi simbol sprememb, ki se v življenju posameznika ves čas odvijajo.

Maj – Šmarnica

V viktorijanski dobi med letoma 1837 in 1901, na ozemlju tedaj Velike Britanije in Irske, v času vladanja kraljice Viktorije, je šmarnica (Lily of the valley) v dobesednem prevodu pomenila vrnitev sreče. Danes je šmarnica pri nas tradicionalna poročna cvetlica, ki je obdržala pomen sreče in radosti, značilna pa je tudi po svojem prijetnem vonju, in kot nalašč za ljudi, rojene v maju!

Junij – Vrtnica

Ko začne poletje pridno trkati na vrata, nobena roža ne vzklije tako hitro in tako lepo kot vrtnica. V svetu je poznanih več kot sto vrst te prečudovite rastline, ki predstavlja ljubezen, lepoto, čast, vero in predanost. Rdeče vrtnice še vedno ostajajo simbol ljubezni, lepote, poguma, spoštovanja in romantike, šopke pa podarjamo ob najrazličnejših priložnostih, saj so prav rdeče vrtnice največkrat podarjene rože. Vrtnica je vsekakor roža ljudi, ki so rojeni v juniju.

Julij – Ostrožnik

Ostrožnik, ljudem manj poznana rastlina, je tista roža, ki jo najdemo v najrazličnejših odtenkih vijolične, indigo in roza barve, ne manjkajo pa niti vrste, ki so bele. V sebi nosi simboliko pozitivne naravnanosti, odprtega srca, časti in prve, nedolžne ljubezni. Z njim boste zagotovo razveselili ljudi, rojene v juliju.

Avgust – Gladiola

Le katera roža bi bila bolj primerna za ljudi, rojene v avgustu, kot gladiola, ki v sebi nosi simboliko močnega karakterja, časti in vztrajnosti? Gladiola je priljubljena rastlina, ki jo z veseljem ob različnih priložnostih podarjamo tudi pri nas, predvsem primerne pa so za ljudi, rojene v avgustu.

Narcisa.
Narcisa./ FOTO: Profimedia

September – Astra

Značilnost ljudi, rojenih v septembru, naj bi bili globoka modrost, predajanje spiritualnosti, čista duša in nedolžnost. Vso to simboliko nosi tudi roža, ki ji rečemo astra. Preprosta, a hkrati nenavadna rastlina, ki ni tako pogosta, vsekakor pa sije v svoji lepoti.

Oktober – Ognjič

Ognjič veliko ljudi pozna po zdravilnih učinkih, le malokomu pa verjetno pade na pamet, da bi jo poklanjal kot darilo. Ta preprosta, a hkrati nenavadna rastlina, v sebi nosi številne pozitivne učinke, hkrati pa simboliko strasti, kreativnosti, željo po uspešnosti in bogastvu, na drugi strani pa tudi simboliko lepote.

November – Krizantema

Rastlina za ljudi, rojene v novembru, je vsekakor krizantema. Najdemo jih v različnih velikostih, različnih oblikah in različnih barvah – vse od rožnate, rdeče, bele, pa tja do rumene. Krizantema nosi simboliko predanosti, iskrenosti, ljubezni, globoke strasti in globokih želja.

December – Bodika

Bodika ali božično drevo povezujejo s plodnostjo, nesmrtnim življenjem in s čarobnimi lastnosti. Vse to je verjetno posledica krščanskega verovanja, kjer verjamejo tudi v to, da naj bi sekanje bodike prineslo nesrečo, nasprotno dejanje – posaditev tega drevesa pa srečo in zaščito. Povezujemo jo z ljudmi, rojenimi v decembru, saj so tako bodike kot oni izredno trdoživi in spiritualno naravnani.

Gladiola.
Gladiola./ FOTO: Profimedia

Povzeto po Better Homes and Gardens

NOVICE
Potovanje po Arktiki začenja ruska plavajoča ...
ŠPORT
V ŽIVO na VOYO: Drugi prosti treningi v vseh ...
POP IN
Hčerka igralke Kristen Bell je morala na urgenco
TV ODDAJE
Neverjetna preobrazba: Gašper Kramar izgubil ...
VIZITA.SI
S tem se mu je maščevala, ker jo je varal
OKUSNO.JE
Ideja za hitro nedeljsko kosilo
ZADOVOLJNA.SI
Meghan Markle, kot je že dolgo nismo videli
MOSKISVET.COM
Razkrila, zakaj je posnela vroč prizor s hidžabom
BIBALEZE.SI
Okrog polnoči je rodila hčerko s posebnim imenom
CEKIN.SI
Trenutno najcenejša stanovanja na Gorenjskem
DOMINVRT.SI
Resnica o mačjih čustvih
MOSKISVET.COM
Bodo Slovenci spisali še eno pravljico?