dominvrt
To vas lahko preseneti tudi doma
DOM

To vas lahko preseneti tudi doma

10.09.2019, 10:37

V življenju se neprestano trudimo, da bi se počutili srečne in izpopolnjene, zato ni težko sestaviti seznama, kaj vse potrebujemo za to. Kaj ste sami naredili, da bi se dobro počutili v svojem domu in njegovi okolici? Verjetno marsikaj, a se ni vedno izšlo, kot ste načrtovali. Jah, življenje je polno presenečenj, a ne nujno negativnih. Ne verjamete?

Dom je naše varno zatočišče, za katerega skrbimo tako odzunaj kot odznotraj, saj nam je pomembno, da se vsaj doma spočijemo od vsakodnevnih skrbi in stresa. Ni lepšega, kot pozabiti na vse težave in tudi na tiste, ki nam jih povzročajo. Pomaga že pogled na čudovito rožo, če seveda raste na našem vrtu. No, včasih pa nas življenje preseneti celo na lastnem terenu. Če se znajdete v kateri od spodnjih situacij, se, ne glede na to, kako zelo jezni ste v danem trenutku, da vse rešiti. Tudi novonastali sivi las na vaši glavi je lahko prav šarmanten, če ga sprejmete takega, kot je. Še več, od življenja vzemite vse, kar vam ponuja, obdržite pa samo najboljše.

Avtohtona slovenska rastlina - nagelj.
Avtohtona slovenska rastlina - nagelj./ FOTO: Dreamstime

Pričakovali ste cvetoč grmiček, zrasel pa je ...

Ni lepšega kot pogled na okolico hiše, kjer prevladujejo zelene površine in čudovite cvetlične zasaditve. Okolica je ogledalo vsakega doma in zakaj je sosedina lepša? Hmm ... Poznate ta občutek, iz katerega izvira tradicionalen slovenski »šport«? Na skrivaj občudujete sosedin vrt skozi napol priprto okno in morate si priznati, da je eleganten ter brezhibno urejen. Pravi tradicionalni angleški vrt, ki vam povzroča težave z alergijo. Dovolj ste trpeli, saj je prišel čas za vrtnarski podvig, s katerim boste navdušili celotno sosesko. Pridno in vestno ste se lotili svojega projekta »moj lepi vrt« in med drugim našli cvetoč grmiček, ki privablja občudujoče poglede. Seveda ne more imeti tista opravljiva soseda lepše okolice kot vi, zato ste kupili najbolj eksotičen grmiček, ki bo pika na i vaši čudoviti zelenici. A glej ga zlomka, ko bi moral zacveteti v vsej svoji lepoti, je sledilo presenečenje. Izkazalo se je, da ste se v vrtnarskem poklicu mogoče malo precenili, saj po dveh letih namesto grmička zdaj lahko gledate nageljčke. Avtohtona slovenska rožica je sicer čudovita, ampak kje je vaš grmiček? V življenju nas lahko marsikaj preseneti, a brez skrbi. Da se vam kaj takega ne bo več zgodilo, naslednjič dobro pretehtajte, ali je grmiček, ki ga nameravate kupiti, res tisto, kar v resnici iščete. Svoj vrt pa raje prepustite izkušenemu vrtnarju. 

Prepričani ste bili, da ste za vedno odpravili plesen, toda ...

Za dobro počutje za štirimi stenami lastnega doma je še kako pomembno zdravo bivalno okolje. Vse lepo in prav, a čeprav se v teoriji sliši povsem preprosto, v resnici ni vedno enostavno vzdrževati optimalnih pogojev. Slikovit primer je plesen, ki mnogim povzroča sive lase. Kot veste, gre za trdovratno nadlogo, ki se je moramo lotiti premišljeno. Ste tudi vi plesen v vaši kopalnici napadli z vsemi možnimi sredstvi, ki obljubljajo čudeže? In nekaj časa ni bilo o črnih lisah na steni ne duha ne sluha, dve leti kasneje, ko ste že mislili, da ste se nadloge za vedno rešili, pa je sledilo neljubo presenečenje – plesen se je vrnila. Kljub temu da gre za trdovratno težavo, pa to še ne pomeni, da morate zamenjati kopalnico, tako da si kar oddahnite. Postanite raje vztrajni borec v boju proti plesni in si dajte duška takrat, ko vas kopalnica potrebuje. Torej, najprej jo postrgajte, pri tem si lahko pomagate tudi z alfa nožem in poskrbite za svež premaz, ki je bolj odporen proti vlagi. Ob tem pa ne pozabite na kakovostno prezračevanje in mogoče še na delujoč odstranjevalec vlage.

Omislili ste si rešitev za vroče dni, sredi poletja pa ...

Dandanes si marsikdo ne predstavlja več življenja brez klimatske naprave. Sodobni hladilni sistemi omogočajo tudi ogrevanje v zimskih mesecih, hkrati pa obljubljajo nemoteno delovanje dolga leta, zato so še toliko bolj zaželeni. Obljubljeno, kupljeno in se vam pokvari. Predstavljajte si, da vas klimatska naprava, v katero ste pred pičlima dvema letoma investirali zajeten kupček denarja, v največji poletni vročini pusti na cedilu. Si morate misliti? Presenečenje, kakršnega si nihče ne želi. V vašem bloku si ga niso želeli niti vaši sosedje, od katerih ste si na koncu izposodili 30 ventilatorjev, saj zime še nekaj časa ne bo.

Do zime je še daleč.
Do zime je še daleč./ FOTO: Dreamstime

Vaš nov laminat naj bi bil pika na i lepo opremljenim prostorom, toda ...

Kaj pa tale? Z željo po še večjem udobju v lastnem domu in lepo urejenih prostorih si omislite čudovit laminat, ker je enostaven za polaganje in vzdrževanje. Navdušeno skrbite zanj tudi z mokrimi krpami, ne vedoč, da se ne bo končalo ravno najbolje. Vaše ’ročne spretnosti’, nepravilno vzdrževanje in po možnosti še divje otroške igre ali domače zabave so pripomogle k temu, da je bil po dveh letih sprva brezhiben videti grozljivo. Morda je bolje, da pozabite na besede ’sam svoj mojster’ in pokličete nekoga, ki ima tovrstna opravila in popravila v malem prstu. Takojšna rešitev pa je preproga s kakšnim lepim motivom iz 80.

Še vedno lahko stvari vzamete v svoje roke.
Še vedno lahko stvari vzamete v svoje roke./ FOTO: Dreamstime

Verjeli ste, da vrhunska tehnologija ne more zatajiti ...

Tudi sodobne ’mašine’ imajo lahko svoje muhe. Ni jih malo, ki so si v želji po enostavni uporabi in prihrankih pri energiji omislili najbolj tehnološko dovršen pralni stroj, ki obljublja vrhunske rezultate, astronomske prihranke in desetletno garancijo. Končno bo mir za nekaj časa, so si rekli z nasmeškom na obrazu. A ker nas v življenju lahko marsikaj preseneti, je zagotovo komu izmed njih po dveh letih nasmešek izginil z obraza, ko se je pametna naprava nenadoma ustavila in se je izpisal nezaželen napis’error’. Kaj zdaj to pomeni? V tem primeru je najbolje poklicati mojstra, ki bo težavo odpravil, ter se podrobno poučiti o vseh funkcijah, ki jih stroj ima. V času, ko čakate na pralni stroj, pa še vedno lahko operete svoje perilo na roke v bližnjem potočku. 

Najboljša rešitev za izjemno počutje v vsakem domu

Če povzamemo, nas v lastnem domu in okolici lahko marsikaj preseneti. Pri A1pa tovrstnih presenečenj, ki bi vam povzročali sive lase, zagotovo ne boste deležni. Kar pa ne pomeni, da vas ne morejo presenetiti. Idealen primer je ponudbaA1 Kombo paketov, trojčkov z garantiranim popustom na celotno 2-letno obdobje vezave. Nobenih presenečenj pri mesečnem računu, hkrati pa kup pozitivnih presenečenj pri sami uporabi. Pustite se pozitivno presenetiti TUKAJ.

Sponzorirana objava

NOVICE
Praznovanje dneva vrnitve Primorske k matični ...
ŠPORT
Marquez 'ukradel' zmago Quartararoju v zadnjem ...
POP IN
Hailey Bieber: Nihče ne more vedeti, kaj se ...
TV ODDAJE
Kot deklica želela delati pri filmu, danes kot ...
VIZITA.SI
Strokovnjaki razkrili rezultate pilotnega ...
OKUSNO.JE
Hitra in zdrava sladica po bralkinem receptu
ZADOVOLJNA.SI
Ajda Sitar dahnila 'da' v dih jemajoči poročni ...
MOSKISVET.COM
Za to Srbkinjo trdijo, da je najlepša ženska na ...
BIBALEZE.SI
Lahko slovenska dijakinja hodi v šolo, a ni ...
CEKIN.SI
To je najboljša napoved otrokovega uspeha v ...
DOMINVRT.SI
Ena od najokusnejših in najdražjih gob na svetu
OKUSNO.JE
Preprost recept za hiter in zdrav zajtrk