dominvrt
5 tipov osebnosti mačk
ŽIVALI

5 tipov osebnosti mačk

31.07.2019, 8:10
2

V povezavi z genetiko na eni strani in okoljem na drugi strani, lahko vse mačke razdelimo v 5 tipov osebnosti. Dr. Lauren Finka z Univerze Nottinhgam Trend, ki se ukvarja zgolj s preučevanjem mačje osebnosti in s preučevanjem samih mačk, je zasnovala študijo, v kateri je sodelovalo kar 200 mačk in njihovih lastnikov. Seveda je prišlo do manjših odstopanj, tako kot prihaja do odstopanj pri vseh raziskavah, kjer sodelujejo tudi na primer ljudje, toda dokončno je uspela razdeliti mačke v 5 tipov osebnosti. Vas zanima, v katero skupino spada vaša mačka? Berite naprej.

Mačka
Mačka/ FOTO: Profimedia

Človeška mačka

Mačke, ki spadajo v to skupino, se izjemno dobro ujamejo z ljudmi, največ jim pomeni socialna interakcija z nami, božanje in izkazovanje pozornosti. Takšno mačko lahko z lahkoto privadimo in naučimo praktično kar koli, če jim le naklonimo dovolj pozornosti.

Lovska mačka

Vse mačke so tako imenovane 'lovke', vendar pa v to skupino mačjih osebnosti spadajo mačke, ki lovijo ali pa bi to rade delale ves čas. Niso tako naklonjene božanju in pozornosti kot na primer prva omenjena skupina. Najbolj srečne bodo z igračami, ki jih bodo spominjale na dejanski plen, veliko količino prostega gibanja in prostora za raziskovanje.

Mačja mačka

Tako imenovano 'mačjo mačko' z lahkoto prepoznamo po tem, da ne obožuje toliko ljudi, kot obožuje preostale mačke. Mačka takšen karakter razvije predvsem, če je že od majhnega odraščala s preostalimi mačkami.

Kaj pove pasma psa o vas?
PREBERI ŠE
Kaj pove pasma psa o vas?

Katera je vaša roža glede na mesec rojstva?
PREBERI ŠE
Katera je vaša roža glede na mesec rojstva?

Nikar je ne sadite na grobove! Preverite, kaj povzroča
PREBERI ŠE
Nikar je ne sadite na grobove! Preverite, kaj povzroča

Mačka
Mačka/ FOTO: Profimedia

Samosvoja mačka

Vsi poznamo vsaj eno 'samosvojo' mačko. V to skupino spada kar precej mačk. Njihove značilnosti so, da niso tako ukrotljive, izjemno lahko jih je razjeziti in bolj kot ne uživajo v samoti. Samosvoje mačke sicer uživajo pozornost svojih lastnikov, vendar takrat, ko se jim zahoče.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Radovedna mačka

V to skupino mačk spadajo tiste, ki se zanimajo za različne stvari, rade se igrajo in so izjemno povezane z ljudmi, drugimi živalmi in s celotnim okoljem. Takšnim mačkam radi rečemo, da so nagajive, saj nam z veseljem spraskajo novo torbico, rade pa se stlačijo tudi v najmanjše kotičke regalov, vrečk ali pa kotov.

Mačka
Mačka/ FOTO: Profimedia

Povzeto po I love cats

NOVICE
Potovanje po Arktiki začenja ruska plavajoča ...
ŠPORT
V ŽIVO na VOYO: Drugi prosti treningi v vseh ...
POP IN
Hčerka igralke Kristen Bell je morala na urgenco
TV ODDAJE
Neverjetna preobrazba: Gašper Kramar izgubil ...
VIZITA.SI
S tem se mu je maščevala, ker jo je varal
OKUSNO.JE
Preprosta sladica božanskega okusa
ZADOVOLJNA.SI
Meghan Markle, kot je že dolgo nismo videli
MOSKISVET.COM
Razkrila, zakaj je posnela vroč prizor s hidžabom
BIBALEZE.SI
Krasna kraška vasica idealna za izlet
CEKIN.SI
Trenutno najcenejša stanovanja na Gorenjskem
DOMINVRT.SI
Resnica o mačjih čustvih
MOSKISVET.COM
Bodo Slovenci spisali še eno pravljico?