dominvrt
Srednje pasme psov, ki vam bodo ukradle srce
ŽIVALI

Srednje pasme psov, ki vam bodo ukradle srce

15.07.2019, 8:32
2

Da je pes lahko in je enakovreden družinski član, vemo vsi, ki smo malo ali večjo kepico spustili v svoj dom in svoje srce. Psi so, ob pravi vzgoji, ljubezni in pozornosti, lahko najbolj ljubeča bitja na svetu, ki pa se po zahtevnosti lahko primerjajo z majhnimi otroki. Izjemno pomembno je, da zase in za svojo družino izberemo pasmo, ki je najbolj kompatibilna z našim življenjskim slogom. Manjše pasme psov so izjemno simpatične zaradi svoje velikosti, a to ne ustreza vsem ljubiteljem psom, z večjimi pasmami pa je problem predvsem zaradi velikosti in posledično večjih skrbi. Najbolj optimalne z vseh vidikov gledanja so zato srednje pasme. Poglejmo si, katere so to.

Šetlandski ovčar

Kot pove že ime, šetlandski ovčarji izvirajo s Šetlandskih otokov. Pasma je nastala s križanjem različnih pasem, z namenom čuvanja ovac. So zelo inteligentni, navezani na družino, zaščitniški, a vendarle je to ovčarska pasma, ki ohranja svoj prvotni značaj, za katerega je bila vzgojena. Veliko ljudi to pasmo zamenjuje s škotskim ovčarjem, a ne delajte te napake. Po videzu sta si zelo podobna, a 'šeltiji', kot te pasmi ljubkovalno radi rečemo, so veliko bolj nagajivi kot škotski ovčarji, značilen pa je tudi trden in trmast značaj, ki nam lahko ob nepravilni vzgoji in šolanju močno zagode. V nasprotju s škotskimi ovčarji tudi zelo radi lajajo in opozarjajo nase. Ob pravilni vzgoji imajo izredno prijazen značaj, odlično se ujamejo z otroki, potrebujejo pa nekoliko več česanja in predajanja skrbi za dlako.

Šetlandski ovčar
Šetlandski ovčar/ FOTO: Profimedia

Odprli prvo pokopališče za hišne ljubljenčke
PREBERI ŠE
Odprli prvo pokopališče za hišne ljubljenčke

Predstavitev pasme: Angleški koker španjel
PREBERI ŠE
Predstavitev pasme: Angleški koker španjel

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Valižanski ovčar (corgi)

Ta pasma vas bo očarala prav v vseh pogledih. Pasma, ki je bila prvotno vzgojena za čuvanje krav, je zelo inteligentna, predana svojim ljudem, z njimi pa se boste zabavali kot nikoli poprej. Kot vsaka ovčarska pasma so trmasti, izjemno dobro pa se ujamejo z otroki. Predani so vsem družinskim članom, svoj zaščitniški in nagajivi karakter pa znajo obrniti tudi sebi v prid, s čimer nam samo še bolj ukradejo srce.

Valižanski ovčar
Valižanski ovčar/ FOTO: Profimedia

Borderski ovčar

V skupino srednjih pasem spada tudi borderski ovčar, ki velja za eno najpametnejših pasem na svetu. Generacijo za generacijo so borderske ovčarje vzgajali za pastirske pse, katerih karakter se je ohranil do danes. So ena najbolj poslušnih, ubogljivih in predanih psov, ki pa morajo izkoristiti svojo energijo, ki je praktično nikoli ne zmanjka. Z njim boste v dom dobili kosmatinca, ki vas bo obrnil okoli prsta, da še vedeli ne boste.

Borderski ovčar
Borderski ovčar/ FOTO: Profimedia

Predstavitev pasme: Škotski ovčar
PREBERI ŠE
Predstavitev pasme: Škotski ovčar

5 razlogov, zakaj žival ni primerno darilo
PREBERI ŠE
5 razlogov, zakaj žival ni primerno darilo

Koker španjel

Če iščete psa, ki je aktiven in energičen, hkrati pa enako vesel, če z vami leži na kavču, je koker španjel prava izbira za vas! Ta pasma psov je sama definicija 'puppy eyes', saj s svojimi temnimi očmi dosežejo prav vse, kar si želijo. So izjemno vesela pasma, ki obožuje otroke in pravzaprav vse ljudi, ki so mu blizu. Več o njem si lahko preberite tukaj.

Koker španjel
Koker španjel/ FOTO: Profimedia

Beagle

Ta pasma je nastala s križanjem različnih pasem po svetu. Beagla lahko opišemo kot čisto srečo, ovito v kup dlake. Zelo so priljubljeni zaradi svojega mirnega, a predanega značaja, kompatibilnosti z otroki, predvsem pa iz razloga, ker ni veliko dela z njihovo dlako.

Beagle
Beagle/ FOTO: Profimedia

Povzeto po Better Homes and Gardens.

NOVICE
Zajc: Situacija je obvladljiva vsaj za prihodnjih ...
ŠPORT
Cormier stoično priznal: Za usodno napako sem ...
POP IN
Režiser filma Lov še vedno želi, da bi film ...
TV ODDAJE
Nik iz Kmetije: Želiva se preseliti v skupno ...
VIZITA.SI
Vas vaše delo ubija? Direktorica razkrila, kako ...
OKUSNO.JE
Odlična jed za vse dni v tednu
ZADOVOLJNA.SI
Zato je Diana javno razkrila, kar se je šušljalo ...
MOSKISVET.COM
Cilj opravičuje sredstva: Schumacher se je le ...
BIBALEZE.SI
Znana manekenka brez Photoshopa pokazala ...
CEKIN.SI
Jezni na Meghan Markle in Harryja
DOMINVRT.SI
Je ločena spalnica v razmerju dobra ideja?
MOSKISVET.COM
Električna avantura z Davidom Stropnikom