Dominvrt.si
zažgana posoda

Tako se hrana nikoli več ne bo prijela na dno posode

S.C. , B.R.
03. 05. 2022 07.57
13

Posode in ponve s prevleko, ki preprečuje, da bi se hrana med kuhanjem prijela na dno, so nam močno olajšale življenje, a še vedno se skoraj v vsakem gospodinjstvu najde kakšna, na katero se hrana rada prijemlje. Da se to ne bi nikoli več zgodilo, poskusite z naslednjim trikom.

Ko se med kuhanjem in predvsem med pečenjem zaradi neprevidnosti hrana prime na dno posode oziroma ponve, bi jo vsak ’kuhar’ po vsej verjetnosti najraje zalučal skozi okno. Do te ’nezgode’ največkrat pride zato, ker dno posode ni dovolj segreto. Strokovnjaki so namreč izračunali, da je optimalna temperatura za pečenje, ne da bi se hrana prijela na dno, 160 stopinj Celzija. Da bi preverili, ali je dno posode oziroma ponve primerno segreto, zato poskusite slednje:

Čisto posodo brez kakršnih koli maščob (maslo, olje …) postavite na štedilnik in počakajte, da se segreje. Ko mislite, da je temperatura ustrezna, kanite na dno posode kapljico vode. Če se s kapljico ne zgodi nič, je dno posode prehladno. Če kapljica zacvrči in v sekundi izhlapi, temperatura še vedno ni ustrezna. Veste, kdaj je temperatura najbolj idealna? Ko se kapljica vode ’obnaša’ kot pak na hokejskem igrišču. V videu si poglejte test!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Vsakomur pa se kdaj se zgodi tudi, da pozabi, da se na štedilniku kuha večerja, na koncu pa mu ostane zažgan lonec ali ponev, ki je ne gre več očistiti. A ne obupati nad zažgano posodo in poskusite s trikom, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih. Vse, kar potrebujete, pa je le tableta za pomivalni stroj. 

Ta trik bo poskrbel, da bodo vaši lonci in ponve videti kot novi 
Preberi še
Ta trik bo poskrbel, da bodo vaši lonci in ponve videti kot novi 
Komentarji (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
a so to snemal v jami od Kremenčkovih-še tam so mel kamin
ta članek, če bi ga lahko sploh tako poimenovali, nima ne glave ne repa
damirg@email.si 05. 02. 2015 01.15
butast članek. neki je voda, drugo je pa hrana v ponvi. potem je pa tukaj še količina energije, ki jo lahko hrani ponev s tako tanko pločevino. 1 dcl vode lahko ohladi tako ponev na 80°C.
AzulAtlantic 04. 02. 2015 14.40
pri Zepterju nam demonstrirajo to že dolgo let....nič novega, nobena znanost!
Janez Demšar 05. 02. 2015 01.08
gogi_, zame je pomembno samo eno, da hrane pri pripravi ne uničimo, oziroma ne osiromašimo bolj kot je to potrebno. Kako to dosežemo, s katero tehniko in katero posodo je stvar izbire. Potrebno je podpreti vsakogar, ki se trudi in tako tudi tale članek. Sem prepričan, da tudi ti verjameš, da je marsikaj v našem življenju odvisno od tega, kaj jemo in kako to kar jemo pripravimo.
Janez Demšar 04. 02. 2015 14.32
No ja, obstaja tudi posoda, pri kateri takole testiranje že 50 let ni več problem. Jo uporabljam in tudi tržim. Tisti, ki jo imajo že vejo, katera je to :-)
točno to, stari mački že vemo kako se tej stvari streže
Janez Demšar 05. 02. 2015 00.55
gogi_, jaz še niem srečal zares nezadovoljne stranke. Osebno tudi ne pristanem na kakršnokoli "posiljevanje" strank za nakup. Imamo stranke, ki to posodo uporabljajo že več kot 40 let. Si predstavljate, kako je 40 let kuhati in se vsakič spomniti, da si bil v nekaj skorajda prisiljen, Tega si ne želi nihče.
Škoda ker žena nikoli kej tacga ne bere, no sej kuha tudi ne !
Janez Demšar 04. 02. 2015 14.32
No ja, obstaja tudi posoda, pri kateri takole testiranje že 50 let ni več problem. Jo uporabljam in tudi tržim. Tisti, ki jo imajo že vejo, katera je to :-)
Janez Demšar 05. 02. 2015 01.02
tenkaivitez, kot vidiš se tu in povsod, kjer komentiram pojavljam s svojim pravim imenom in priimkom in ne s psevdonimom. Posoda pa je AMC in zato nimam razloga, da bi koga, kot ti praviš "nasral". Če bi to držalo, bi na naših šolah kuhanja v Kranju ne imeli vsak mesec do 45 naših uporabnikov.
ISSN 2630-1679 © 2024, Dominvrt.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1082