dominvrt
Tako lahko zmanjšate račun za elektriko
DOM

Tako lahko zmanjšate račun za elektriko

09.10.2019, 12:45

Vseh stroškov mogoče res ne moremo zmanjšati, med tiste, ki jih lahko, pa zagotovo sodi račun za elektriko. Pa veste, da imate možnost, da lahko sami izberete najboljšo ponudbo električne energije?

Električna energija se uvršča med najbolj uporabne energije in zagotavlja ogrevanje, razsvetljavo, delovanje vseh električnih naprav, vožnjo z električnimi vozili in še in še. Samo predstavljajte si svoje življenje, na primer brez hladilnika, pralnega stroja, televizije in tako naprej. Potrebe po električni energiji so vsak dan večje, saj danes elektrika omogoča praktično že skoraj vse.

Od česa je odvisen znesek na vaši položnici za elektriko?

Mesečna poraba električne energije je odvisna od velikosti stanovanja, števila članov gospodinjstva, števila električnih naprav, ki so v dnevni uporabi, cen za kWh in tudi od vašega dobavitelja ter celo od vas samih. Ste vedeli, da lahko zmanjšate znesek na položnici? Čas je, da preverite svojo mesečno porabo in znesek, ki ga plačujete, ter dejansko prihranite s pametnimi odločitvami.

Kako lahko privarčujete?

Uporabljajte varčne naprave

Vedno več gospodinjstev je energijsko ozaveščenih, energijska učinkovitost počasi, a vztrajno prodira v slovenske domove. Pri nakupu novih naprav dajte prednost tistim, ki so energetsko učinkovitejše, kar pomeni, da je naprava iz razreda A boljša izbira kot na primer iz razreda G. Vsako napravo namreč označuje energijska nalepka, ki razkrije njeno porabo. Veliko elektronskih naprav jemlje energijo tudi, ko niso prižgane, zato jih izklopite iz omrežja, ko jih ne uporabljate.

Življenjski slog

Nekateri so mnenja, da posamezna gospodinjstva težko prispevajo k bolj učinkoviti rabi energije, in da je težje biti ekološki, če nimaš dovolj denarja. Ekološka osveščenost pa ni samo modni trend, ampak je tudi odločitev.

Izberite najboljšega ponudnika

Slovenski trg električne energije je liberaliziran in na voljo so različni ponudniki oziroma dobavitelji električne energije. Še vedno pa se premalo ljudi zaveda, da lahko sami izberejo dobavitelja električne energije. S pametno in premišljeno izbiro boste zagotovo prihranili kar nekaj denarja. 

S pametno in premišljeno izbiro boste zagotovo prihranili kar nekaj denarja.
S pametno in premišljeno izbiro boste zagotovo prihranili kar nekaj denarja./ FOTO: Arhiv ponudnika

Vsak posameznik lahko prosto izbere svojega dobavitelja elektrike, ne glede na lokacijo bivališča, voljo sosedov ali upravnika večstanovanjske stavbe. To pomeni, da je odločitev samo vaša, zato izkoristite priložnost in izberite najboljšega ponudnika električne energije.

Prihranki dolgoročno niso zanemarljivi, toliko bolj v gospodinjstvih, ki se na elektriko tudi ogrevajo ali pa jo uporabljajo kot pogonsko moč za svoje jeklene konjičke. Če ste tudi vi eden tistih, ki račun za elektriko jemljejo kot nekaj samoumevnega, premislite, ali ne bi raje ukrepali. 

Kako lahko zamenjate ponudnika?

Zamenjava ponudnika je enostavna, hitra in popolnoma brezplačna. Nič se ne spremeni v napeljavi, števcih ipd., prejemali boste le nižje račune za elektriko, kar je najbolj pomembno. Njihov odjemalec lahko postanete kar preko spleta, zato ne odlašajte. V treh preprostih korakih v spletni obrazec vnesete svoje osebne podatke in priložite sliko zadnjega računa za elektriko, Petrol pa vam bo po elektronski pošti poslal pogodbo z unikatno kodo, ki jo boste prejeli v SMS sporočilu. Pogodbo podpišete le s klikom na gumb. TUKAJse lahko za ugodnejšega ponudnika odločite že danes.

Zamenjava ponudnika je enostavna, hitra in popolnoma brezplačna.
Zamenjava ponudnika je enostavna, hitra in popolnoma brezplačna./ FOTO: Arhiv ponudnika

Petrol Elektrikaje za nove odjemalce šest mesecev 10 odstotkov nižja od rednega cenika, ob preklopu pa vam bodo na Petrol klub karticonaložili še 10 evrov dobrodošlice, ki jih lahko zapravite na njihovem bencinskem servisu. Vsak nakup naPetrolu– tudi plačilo položnic za elektriko – vam prinaša še Zlate točke, ki jih lahko unovčite za denarnici prijaznejši račun elektrike.

Sponzorirana objava

NOVICE
Zaskrbljena mama: Kaj če bi otrokove matične ...
ŠPORT
Quartararojeva sanjska sezona: Nisem si mislil, ...
POP IN
Alfi Nipič letos že drugič v bolnišnici
TV ODDAJE
Matic Supovec: Tega nastopa sem se malo bal
VIZITA.SI
Prvi znaki kapi, ki jih morajo poznati tudi mladi
OKUSNO.JE
Odlična jed za vse dni v tednu
ZADOVOLJNA.SI
Se spomnite Deje Mušič? 23 let kasneje je njena ...
MOSKISVET.COM
Vroča chefinja, ki kuha zgolj v predpasniku
BIBALEZE.SI
Kaznujete otroka? Strokovnjakinja meni, da kazen ...
CEKIN.SI
Iščete službo? To je dan, na katerega pošiljajte ...
DOMINVRT.SI
O psih zagotovo še ne veste tega
OKUSNO.JE
Zdrav sendvič za zajtrk, malico ali večerjo