dominvrt
4 stvari, ki v kopalnico ne sodijo
DOM

4 stvari, ki v kopalnico ne sodijo

10.02.2020, 8:28
4

Kopalnica je prostor, kjer skrbimo za osebno higieno. Kot takšen bi moral biti še bolj čist in urejen, kot je denimo kuhinja, kjer pripravljamo in uživamo hrano. Navadno je to tudi prostor, kjer hranimo nekaj stvari, ki tja ne sodijo. Poglejmo si, kako lahko ta prostor v našem domu uredimo bolj preprosto, da bo videti bolj čist in urejen.

Vsi si želimo, da bi bil naš dom čist in urejen, in če že lahko prenesemo prah na rastlinah v dnevni sobi, obstajajo nekakšna pravila, ki se dotikajo predvsem kopalnice in kuhinje. Za čistočo in urejenost teh dveh prostorov v našem domu bi morali nekoliko bolj skrbeti, posebno z vidika higiene, pa tudi urejenosti. Kaj lahko naredite, da bo kopalnica bolj čista in urejena? Znebite se naslednjih stvari (na katerih se predvsem nabira prah).

Umazano perilo
Umazano perilo/ FOTO: Dreamstime

Stvari, ki jih nikoli ne uporabljamo

Skoraj pri vsakem posamezniku se v kopalnici najde vsaj en produkt, ki ga ni uporabljal že dolgo časa, a ga nekako hrani na zalogi, če ga bo morda potreboval. Naj bo to lak za lase, ki nam ne ustreza, a bo mogoče kdaj klic v sili, šampon, ki nam ne odgovarja ali pa različna ličila, ki jih nikoli ne bomo uporabili. Če želite, da bo kopalnica videti urejeno in čisto, odstranite te stvari ali pa jih podarite komu, za katerega veste, da jih bo potreboval. V ta sklop spadajo tudi izdelki, ki jim je potekel rok trajanja. Navadno nam te stvari delajo samo nesnago in motijo urejenost kopalnice.

Umazano perilo

Večina ljudi ima v kopalnici namenski koš za umazano perilo, a ne vsi. Če ste med tistimi, ki imajo navado, da umazano perilo preprosto vržejo v kot kopalnice, razmislite o prvi izbiri. Umazano perilo na tleh kopalnice bo, posebej v primeru kakšnega obiska, pa tudi sicer, motilo videz tega prostora.

Čistila

Ljudje hranimo čistila v različnih prostorih v domu. Če ste med tistimi, ki jih hranijo v kopalnici, poskrbite, da bodo nameščena v posebni omarici in ne denimo na toaletnem podstavku, pralnem stroju ali umivalniku. Ni treba, da so čistila dostopna in na ogled vsem, posebno pa ne ob prvem stiku s tem prostorom.

Ličila

Če si želite urejene kopalnice, poskrbite, da vaša ličila ne bodo raztresena po celotnem prostoru. Hranite jih v posebni škatlici ali toaletni torbici.

Dodaten videz urejenosti kopalnice prispevajo različne dišave, svečke in razni dodatki, ki dodajo tisto piko na i. Kot smo dejali, sta kopalnica in tudi kuhinja prostora, ki ne bi smela biti razmetana, umazana, nikakor pa ne bi smela oddajati neprijetnih vonjav. Vsekakor je najbolj pomembno, da v prvi vrsti poskrbimo za čistočo. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

'Razstavljena' čistila
'Razstavljena' čistila/ FOTO: Dreamstime

V branje priporočamo še:

Kakšnih posegov v stanovanja se lahko lotevamo v blokih?
PREBERI ŠE
Kakšnih posegov v stanovanja se lahko lotevamo v blokih?

Izjava poslanca razburila javnost
PREBERI ŠE
Izjava poslanca razburila javnost

Po Super Bowlu presenetil z izjemno gesto
PREBERI ŠE
Po Super Bowlu presenetil z izjemno gesto

9 pasem psov z najkrajšo življenjsko dobo
PREBERI ŠE
9 pasem psov z najkrajšo življenjsko dobo

NOVICE
Koronavirus kot učna ura za pristojne in vir ...
ŠPORT
Benjamin Mendy: Pep je poseben, ker ni le tvoj ...
POP IN
Pevka Duffy razkrila, da je bila posiljena, ...
TV ODDAJE
Zvezde plešejo: s katerim soplesalcem bodo ...
VIZITA.SI
Ste že slišali za seksomnijo?
OKUSNO.JE
Te jedi lahko jemo v času posta
ZADOVOLJNA.SI
Daisy zapustila vilo, v hišo prihaja Mario
MOSKISVET.COM
Spoznajte 25-letnico, ki živi kot dojenček
BIBALEZE.SI
Vse, česar niste vedeli o spolnosti po porodu
CEKIN.SI
Vpliv koronavirusa: težko leto za turizem, ...
DOMINVRT.SI
Ne boste verjeli, kje vse lahko uporabimo ...
MOSKISVET.COM
5 večnih modnih kosov, ki bi jih moral imeti v ...