Kakšni so praznični trendi za leto 2022?
PRAZNIČNO

Kakšni so praznični trendi za leto 2022?

L.E.
04.11.2022, 5:00
0

Najpomembnejše je, da domovanje okrasite tako, da razveseljuje vas – a za nekaj navdiha se vedno izplača preveriti še najnovejše trende. December je čas, da spremenite svoj dom v bolj čaroben.

Nazaj h klasiki

V modi je spet kombinacija rdeče in zlate, za katero bi lahko rekli, da je – še posebej skupaj z zeleno in belo – kar tradicionalna. Zlata je nekaj posebnega, saj preprosto vnese v dom nekaj občutka luksuza.

Bela, zlata in srebrna

Tudi to je v resnici dokaj klasična barvna paleta za okraševanje. Je pa bolj všeč tistim, ki prisegajo na minimalizem. Hkrati je minimalistična, a tudi – zopet – luksuzna in zanimiva. Lesk zlate in srebrne ni tako vpadljiv kot rdeča barva, vendar zagotovo ne ostane neopažen.

Les

Treba je paziti na planet in ena od posledic tega zavedanja je, da je dekoracija postala bolj ekološka. V trendu so tako leseni okraski, ki so lahko prave umetnine. Hkrati ne škodujejo kot plastika, ko ste jih primorani zavreči.

Poiščite okraske na bolšjem sejmu ali pri starših, starih starših in sorodnikih.
Poiščite okraske na bolšjem sejmu ali pri starših, starih starših in sorodnikih. / FOTO: Dreamstime

Narava

Nadaljevanje prejšnjega odstavka bi lahko rekli. Uporabite za okraševanje kar naravo – od zimzelenega rastlinja do storžev, orehov, posušenih pomaranč, cimetovih palčk ... Dobra stran tega trenda je še, da je lahko skoraj zastonj.

Bela in modra

Nekoliko drugačna barvna paleta za praznike, ki pa že nekaj let postaja vse bolj priljubljena. Lahko imate kar več barvnih palet in eno leto uporabite eno, naslednje leto drugo. 

Rožnata in vijolična

Tudi to je trend, ki vztraja že par let, vendar se vseeno ni prijel v tolikšni meri kot ravno prej omenjena paleta. A lahko je zabavna sprememba. Zakaj ne bi z okrasitvijo svoj dom spremenili v rožnato pravljico? Da dosežete nekaj razgibanosti in globine, posezite po več odtenkih – torej tudi po vijoličnem. To je paleta, ki je podcenjena, saj lahko deluje nadvse sofisticirana (tudi seveda v kombinaciji z zeleno jelko).

Modra in zlata

To je povsem nov trend, ki se je pojavil in osvojil kar nekaj src. Hkrati je vpadljiv, vendar deluje tudi nekoliko mirneje kot klasična rdeča in zlata. Lahko se pojavi v kombinaciji z belo, ki končni učinek še omili. 

Lokalno

Vse bolj priljubljeni so okraski, ki jih je nekdo izdelal ročno. Da ti ne bi predolgo potovali in s tem pripomogli k onesnaževanju, preverite lokalne obrtnike in umetnike ter jih podprite v tem prazničnem času.

Zakaj ne bi z okrasitvijo svoj dom spremenili v rožnato pravljico?
Zakaj ne bi z okrasitvijo svoj dom spremenili v rožnato pravljico? / FOTO: Dreamstime

Več je bolje

En mesec v letu lahko pozabite na minimalizem in zadrževanje ter si daste duška. Kombinirajte najrazličnejše barve, prav vse okraske, ki so vam všeč ne glede na to, ali skupaj sestavljajo sofisticirano, zadržano paleto ali ne. Okraševanje je lahko zabavno in ni treba, da končni rezultat izgleda kot s promocijskih fotografij.

Vintage

Poiščite okraske na bolšjem sejmu ali pri starših, starih starših in sorodnikih. Namesto da bi kupovali, kar je proizvedeno na novo, uporabite ponovno, kar je že bilo proizvedeno, da ne bi končalo na smetišču.

Še več zelene

Naj v tem času začne prevladovati zelena, barva narave in miru. Na zeleno jelko tako obesite še bleščeče zelene bunke. A dodati morate tudi nekaj bele, zlate in srebrne, da bi takšno okraševanje dobro izpadlo. Vseeno naj zelena močno prevladuje.

Naj v tem času začne prevladovati zelena, barva narave in miru.
Naj v tem času začne prevladovati zelena, barva narave in miru. / FOTO: Adobe Stock

NOVICE
DZ sprejel novelo zakona o dohodnini
ŠPORT
Kamerunci so se vrnili od mrtvih in izenačili: ...
POP IN
Meghan Markle naj bi v svoji podcast oddaji ...
TV ODDAJE
Arijanno obirali do kosti
VIZITA.SI
To naj bi bile lastnosti ljudi, ki imajo dobro ...
OKUSNO.JE
Bi radi pripravili kosilo z veliko zelenjave? Ti ...
ZADOVOLJNA.SI
Arijannina preteklost šokirala tudi gledalce
MOSKISVET.COM
Na takega partnerja se lahko vedno zanesete
BIBALEZE.SI
Tako prihod otroka spremeni življenje moškega
CEKIN.SI
4 nasveti, kako premagati občutek naveličanosti ...
DOMINVRT.SI
Trendi notranjega oblikovanja v letu 2023 ...
MOSKISVET.COM
Nujno je, da si vzamete čas zase