To je nov trend urejanja okolice in doma
DOM

To je nov trend urejanja okolice in doma

V.H.
11.06.2021, 8:38

Pred nami so vse toplejši dnevi, ki so kot nalašč, da uredimo okolico in notranjost svojega doma. Kljub poplavi zanimivih in uporabnih materialov je med najbolj priljubljenimi beton, ki je postal nepogrešljiv celo v domači uporabi.

Nedolgo nazaj je bila misel na beton več ali manj povezana z gradbenimi mojstri, ki imajo vso potrebno opremo, vse od mešalcev, kovinskega orodja in podobno, ampak danes je vse mogoče, saj lahko tudi sami z njim polepšate okolico svoje hiše, vrt ali ustvarite nadvse zanimive izdelke. Še več, če ste vsaj malo kreativni in domiselni, je danes delo z njim lahko povsem preprosto in primerno za vsakogar. Pozabite na zapletene in umazane postopke, saj potrebujete samo že pripravljeno mešanica betona, ki je priročna in enostavna za uporabo.

Potrebujete samo že pripravljeno mešanico betona.
Potrebujete samo že pripravljeno mešanico betona. / FOTO: Arhiv ponudnika

Trendovski material 

Beton se poda tako industrijskemu kot tudi minimalističnemu in rustikalnemu slogu. Deluje lahko nežno ali masivno in grobo, vsekakor pa gre za material, ki ima zanimivo teksturo. Ena od njegovih prednosti je tudi enostavno vzdrževanje, saj gre tako rekoč za material, ki je odporen skoraj na vse. Je trpežen, poceni, hkrati pa ga lahko uporabimo na tisoč in en način, saj ponuja neskončne možnosti oblikovanja. Nikar ga ne podcenjujte, saj lahko iz njega dobimo uporabne dekorativne izdelke in tudi prave umetnine. Lahko je videti moderno in prefinjeno, še posebej, če ga boste drzno uporabili. Poiščite svoj navdih in izdelkom iz betona vdahnite svoj osebni pečat, saj potrebujete samo malce svojih ročnih spretnosti in mešanico betona HobbyBeton. Idealna je za vsako gospodinjstvo, kjer nikoli ne zmanjka manjših popravil ali idej za ustvarjanje v hiši in njeni okolici. 

Kaj lahko iz betona naredite sami? 

Uporaba betona ponuja ogromno možnosti pri urejanju vrta in okolice hiše, saj lahko z njim uredite vrtne potke, podporni zid, teraso, stopnice, podlago za pasjo uto ali gugalnico, popravite betonsko ograjo, utrdite rob ribnika in še in še. Primeren je tudi za izdelavo različnih dekorativnih predmetov, kot so na primer okrasni lončki, mizice, vrtni palčki, kamnite želvice, lonci za vaše cvetje in podobno. Prav tako pa lahko dodelate že obstoječi izdelek, kot so plastenke, plastični lončki za rože, lesena ograja, silikonski modeli, torej idej je res veliko. Nekateri grejo še korak dlje in ga uporabijo pri elementih v kuhinji ali kopalnici, saj ima poleg estetske izjemno uporabno vrednost. Tako lahko danes vidimo umivalnike, kuhinjska korita, pulte … iz betona. Zakaj ne bi tudi sami uporabili svoje kreativnosti in domiselnosti ter poskrbeli za svoj osebni pečat iz betona? 

Hobbybeton – preprost za uporabo, ponuja nešteto možnosti za uresničevanje idej.
Hobbybeton – preprost za uporabo, ponuja nešteto možnosti za uresničevanje idej. / FOTO: Arhiv ponudnika

Prednosti betonskih mešanic

Kot zdaj že vemo, je beton moč uporabiti na različne načine in za različne izzive, a za domačo uporabo je najbolj primerna že pripravljena mešanica betona Baumit HobbyBeton. Enostavna je za uporabo, skladiščenje in obdelavo, hkrati pa ima zagotovljeno stalno kakovost. Gre za suho betonsko mešanico, ki je na voljo v manjših količinah v primerjavi z betonom za gradbišče in je primerna za številna manjša dela, medtem ko je koristna tudi pri težko dostopnih mestih. Mešanico v primerni posodi (plastična posoda) samo zmešamo z vodo in že je pripravljena za uporabo. 

Kako betonirati?

Priporočljivo je, da je betonska mešanica kompaktna, medtem ko betona ne stresajte z višine več kot en meter. Prve dni po betoniranju beton zaščitite z zaščitno folijo ali pa ga škropite z vodo, da se ne bo prehitro izsušil. Na tak način boste preprečili nezaželene razpoke in poskrbeli za brezhiben izdelek. 

Betoni Baumit nosijo oznako EMICODE EC 1 plus (Mednarodno priznani standard kakovosti za gradbene izdelke z nizkimi emisijami), saj sledijo smernicam za zaščito zdravja potrošnikov in varstva okolja. Sistem Emicode je razdeljen v tri kategorije, ki opisujejo obnašanje emisij v označenem izdelku, med njimi pa je najbolj ekskluzivna »zelo nizkoemisijska« kategorija prav EMICODE EC 1 plus. 

Sponzorirana objava

NOVICE
Cepivo Novavaxa v največji študiji do zdaj okoli ...
ŠPORT
Milanič o 'kriminalki' v Beogradu: Zame je ...
POP IN
Luka Sešek je nov član Ansambla Saša Avsenika
TV ODDAJE
Mary šov Sanjski moški zapustila z dvignjeno glavo
VIZITA.SI
Ana Klašnja: kdaj pa kdaj je treba reči tudi ne ...
OKUSNO.JE
Samo 20 minut za izvrstno poletno kosilo
ZADOVOLJNA.SI
Zaljubili smo se v najlepšo plažo na Jadranu
MOSKISVET.COM
Ženske, rojene v teh znamenjih, so najboljše žene
BIBALEZE.SI
'Svet se mi je sesul na milijon koščkov, moja ...
CEKIN.SI
Mark Zuckerberg: Tako sem srečnejši
DOMINVRT.SI
Poglejte, zakaj perilo po pranju še vedno smrdi
ZADOVOLJNA.SI
Napaka, ki jo delajo tudi številne Slovenke