Nobena skrivnost ni, da se je v zadnjih letih razplamtela prava evforija okoli cvrtnikov na vroč zrak in da ta tudi danes ne pojenja. Njihova prednost naj bi bila v tem, da je mogoče hrano v njih pripravljati popolnoma brez ali z zelo malo olja. Poleg tega je priprava obroka v cvrtniku veliko hitrejša kot v klasični pečici. Nekoliko manj priročno pri vsem tem pa je njegovo čiščenje. Poglejmo, kako se tega lotiti na enostaven način in brez pretiranega drgnjenja s trikom, ki ga je delil eden od uporabnikov družbenega omrežja TikTok.
Če so vaši najljubši živahni kosi garderobe v zadnjem času postali vidno zbledeli, potem je čas za spremembo pralne rutine. Pranje barvnih oblačil pogosto zahteva več kot le upoštevanje etikete za nego, saj živahne tkanine sčasoma zaradi pranja, izpostavljenosti soncu in splošne obrabe zbledijo. Poglejmo, kaj lahko storite, da jim podaljšate življenjsko dobo.
Poletje je prijeten letni čas za piknike, zabave na prostem in druženje na terasi dolgo v noč. Toda po drugi strani poletna vročina, ko je čas za spanje, marsikomu povzroča težave. Za vas imamo nasvet, kako poskrbeti za manj potenja in prijetnejše noči v času vročinskega vala.
Prijetne poletne dneve, ki s seboj prinesejo toplo vreme, lahko hitro pokvarijo nadležne žuželke. Medtem ko uživate na terasi ob kozarcu osvežilne pijače, se namreč k vam kaj hitro lahko prikradejo ose. Poglejmo enega najučinkovitejših načinov, kako jih pregnati.
Čeprav se tega mnogi ne zavedajo, lahko nepravilno čiščenje doma v mnogih primerih povzroči več škode kot koristi. Če porabljate čas in vlagate trud v to, da bi bila vaša kuhinja kar se da čista, se zato prej prepričajte, da se tega lotevate pravilno.
Za večino izmed nas je pranje v pralnem stroju povsem vsakdanje opravilo, a ko se ta pokvari, nam šele postane jasno, da brez njega ne gre. Prvi in precej pogost znak, da je s pralnim strojem nekaj narobe, je, da se začne tresti in postane glasen. Na srečo pa je to težavo v večini primerov mogoče enostavno rešiti. Poglejmo, kateri so najpogostejši razlogi zanjo in kakšne so rešitve.
Pravilna razporeditev živil v hladilniku je ključnega pomena za ohranjanje svežine hrane. Večina sodobnih hladilnikov ima natančno razdelane predele, kamor naj bi shranjevali določene vrste živil. Veste, kaj sodi v čisto spodnji predal, imenovan predal za ohranjanje svežine?
Navadna ajda je nežito iz družine dresnovk, katere plod se uporablja za kašo in moko podobno kot plodovi žit. Smo v obdobju, ko se znova povečuje njena pridelava, celo tatarska ajda se po dvesto letih vrača na slovenske njive. Obe pridobivata pomen zaradi novih pogledov na trajnost v pridelavi, na zdravo prehrano, v kateri so funkcionalna in brezglutenska živila ter prehranska dopolnila, kamor spadajo tradicionalni in naravni farmacevtski zeliščni pripravki.
Če se pri pranju perila zaradi vonja in možnih neprijetnih posledic za okolje in zdravje izogibate uporabi klorovega belila, vendar kljub temu iščete načine, kako ohraniti bela oblačila in odstraniti madeže, na srečo obstaja zelena alternativa – in to ne le ena. S temi sredstvi lahko svojim oblačilom povrnete belino.
Avokado je oksuen in hranljiv sadež, a kaj ko je tako zelo občutljiv. V nekem trenutku se zdi, da je še povsem nezrel, ko ga pogledamo naslednjič pa je že povsem rjav. Še toliko večji problem je shranjevanje že prerezanega ali olupljenega avokda. Slaba obstojnost tega sadeža je draga, saj se pogosto zgodi, da ga moramo zavreči. Toda obstaja en način, ki naj bi rešil to težavo.
Želite vedeti, kako ohraniti čokolado svežo in okusno? Sledite nasvetom strokovnjakov za optimalno shranjevanje čokolade. Ne glede na letni čas zaščitite čokolado pred zrakom, vlago in temperaturnimi nihanji ter se prepričajte, da bo vsak grižljaj prijetna izkušnja.
Pranja perila si ne moremo predstavljati brez detergenta. Naj bo tekoč, v prahu ali v obliki tablet, v vsakem primeru je nepogrešljiv. Mnogi se danes poslužujejo kapsul, ker pa so te precej drage in hkrati obremenjujoče za okolje, so jih nekateri začeli zamrzovati. Preberite, zakaj in kaj o tem menijo strokovnjaki.