Najosnovnejši način, da preprečimo kipenje tekočine, je, da spremljamo dogajanje v loncu in takoj, ko vidimo, da se je tekočina začela nevarno dvigati proti robu lonca, zmanjšamo temperaturo. Tako lahko učinkovito preprečimo kipenje, vendar izgubimo veliko časa, saj moramo bolj ali manj ves čas kuhanja spremljati dogajanje v loncu. Tako nimamo časa, da bi na primer med kuhanjem testenin pripravili omako.
Vse si precej olajšamo, če vodi, v kateri kuhamo riž, testenine ali krompir, dodamo kanček olja ali pa čez lonec samo položimo leseno kuhalnico. Verjeli ali ne, povsem vsakdanji kuhinjski pripomoček, kot je lesena kuhalnica, poskrbi, da tekočina med vrenjem ne prekipi iz lonca. Če ne verjamete, si poglejte video!

Gospodinjstvo
Super trik, ki vam bo močno olajšal kuhanje
Ko kuhamo riž, testenine ali krompir, se lahko hitro pripeti, da čez rob lonca prekipi vrela tekočina, ki se za nameček še prismodi. Tako nas po koncu kuhanja pogosto čaka dolgotrajno čiščenje štedilnika. A s preprostim trikom se lahko neprijetnemu kipenju tudi izognemo. V nadaljevanju vam razkrivamo, kako!
novice
12 dni v avstralski divjini: pila je vodo iz luž in spala v jami
športMarquezu tudi velika napaka po startu ni vzela nove sprinterske zmage
popinSeverina delila fotografijo s sinom: Moj lepi angel
popinGaja Filač s fantom: Sreča je prva večerja v čisto najini kuhinji
Vizita.siKlamidija: tiha spolno prenosljiva bolezen, ki lahko povzroči resne zaplete
Okusno.jeRecept naše bralke za priljubljene kroglice, ki bodo šle za med
Zadovoljna.siNeposrečen zmenek: Poleg njene šminke je položil pištolo
Moskisvet.comNajbolj zaželen moški na Tinderju je ljubezen našel v baru
Bibaleze.siMala Mojca iz Kekca po več kot 70 letih: Oglejte si, kako je videti danes
Cekin.si10 loterijskih dobitnikov, ki so ostali brez vsega
Dominvrt.siPameten način, kako se znebiti smradu iz smetnjaka
Okusno.jeOkusna poletna enolončnica, ki jo imamo vsi radi
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV