Zato bi morali v pomivalni stroj dati aluminijasto folijo

TRIKI

Zato bi morali v pomivalni stroj dati aluminijasto folijo

L.M.
19.09.2023, 5:00
0

Če smo do sedaj mislili, da vemo vse o skrbi za gospodinjstvo, nam mlajše generacije pogosto pokažejo, da temu ni tako. Na družbenih omrežjih se pojavljajo triki, ki spreminjajo naše mišljenje in prepričanja ter nam dajo vedeti, da si je nekatera opravila mogoče olajšati na preprost in včasih nekoliko nenavaden način. Četudi že desetletja pomivate posodo na enak način, naj vas to ne odvrne od tega, da bi si delo olajšali. Danes vam predstavljamo trik, ki vas bo rešil belih lis na loncih, ki nastanejo po pranju v pomivalnem stroju.

Če je vaša kovinska posoda po pranju v pomivalnem stroju videti umazana, še ne kupujte novega stroja.

Pomivalni stroji bi nam morali življenje olajšati, vendar ni vedno tako. 

Jedilni pribor in posoda iz nerjavečega jekla so po pranju pogosto polni lis in belih madežev, kar je lahko zelo neprijetno.

Če se sprašujete, ali je čas za nov pomivalni stroj – nikar ne hitite.  

Morda lahko vašo težavo reši aluminijasta folija. Čeprav se sliši nekoliko nenavadno, boste z eno kroglico, narejeno iz alu folije, ki jo položite v košarico pomivalnega stroja, dobili bleščeče čisto posodo.  

8 trikov z aluminijasto folijo, ki vas bodo navdušili
PREBERI ŠE
8 trikov z aluminijasto folijo, ki vas bodo navdušili

Postopek je povsem preprost

Ko boste naslednjič zlagali posodo v pomivalni stroj, si vzemite trenutek in odtrgajte kos aluminijaste folije ter ga zmečkajte v kroglico. Postavite ga v predel za košaro za jedilni pribor ali med kozarce in zaženite program kot običajno.  

V čem je trik?

Aluminijasta folija bo ostala ujeta v košari za jedilni pribor in ne bo imela neposrednega stika z vašo posodo. Namesto tega, pa bo delovala na kemikalije v tabletah za pranje posode.  

Gre za oksidacijski proces, katerega postopek je podoben tistemu, ki se uporablja za poliranje srebra. Kemikalije v detergentu medsebojno delujejo s kovino v foliji. Ta postopek, znan kot ionska izmenjava, bo poskrbel, da bo vaša posoda po vsakem pranju videti kot nova.

Alu folijo zmečkajte v kroglico in postavite v pomivalni stroj.
Alu folijo zmečkajte v kroglico in postavite v pomivalni stroj. / FOTO: Dreamstime

Poglejte še video: 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke