6 trikov v gospodinjstvu, ki jih še ne poznate
TRIKI

6 trikov v gospodinjstvu, ki jih še ne poznate

N.R.A.
13.02.2021, 7:00
0

Skoraj vsi imamo ali smo imeli starše in stare starše, ki so nam svoje znanje z veseljem predajali naprej. Znanje, ki ima življenjski pomen, in znanje, ki vključuje različne trike, s katerimi se lažje prebijemo skozi vsak dan, predvsem pa trike, s katerimi se lažje spopadamo z opravili in delom v svojem gospodinjstvu. Vseeno pa živimo v digitalni dobi, ki nam vsak dan na različne načine kaže, da obstaja še nešteto stvari in načinov delovanja, ki jih še ne poznamo. Zbrali smo nekaj takšnih trikov v gospodinjstvu, ki jih verjetno še niste poznali, močno pa vam bodo olajšali vaš vsakdan.

Nalepke se da preprosto odstraniti tudi s sušilnikom za lase!
Nalepke se da preprosto odstraniti tudi s sušilnikom za lase!/ FOTO: Dreamstime

Nalepke

Nič ni bolj motečega od novih skodelic za kavo, cenjenega porcelana ali posod, na katerih so nalepke, ki se težko odstranijo, ne glede na to, kako in s kakšno silo jih skušamo odstraniti. Naslednjič poskusite s temi preprostimi načini. V večjo posodo ali umivalnik nalijte vodo, dodajte nekaj kapljic detergenta in kis, nato pa pustite posode, skodelice ali druge elemente vsaj deset minut stati v omenjeni mešanici. Drugi način je, da v vodo dodate le sodo bikarbono in potegnete nalepko dol. Še en, nekateri pravijo najhitrejši način pa je, da nalepke preprosto odstranite z acetonom

Stop rjavim bananam  

Vam banane hitro zgnijejo ali postanejo rjave? Nekateri pravijo, da so takšne še bolj užitne, drugi tega ne marajo. Če spadate v skupino teh, preprosto ovijte peclje banane v aluminijasto folijo. Ta bo podaljšala svežino banan za kar nekaj dni!

Odstranjevanje dlak in druge umazanije

Imate doma človekovega najboljšega prijatelja, dlake pa so prav povsod? Še tam, kjer ne bi smele biti? Nekateri ljudje so glede dlak in podobnih stvari občutljivi bolj kot drugi, dejstvo pa je, da skoraj nikomur ni prijetno, ko pride kam na obisk, na kavču pa je polno dlak. To težavo lahko preprosto rešite z gumijastimi rokavicami in pištolo za vroče lepljenje, ki vsebuje lepilo. Tega nanesite na gumijasto rokavico, nato pa z njo, ko se lepilo posuši, podrgnite po umazanih površinah. Dlake in ostale malenkosti se bodo tako odstranile hitro in enostavno.

Čiščenje srebra z zobno pasto
Čiščenje srebra z zobno pasto/ FOTO: Dreamstime

Vodni kamen

Ko je govor o vodnem kamnu, je kar nekaj živil, ki jih imamo vsi v gospodinjstvu, s katerimi si lahko pomagamo. V prvi vrsti so seveda limona, soda bikarbona, kis in voda, z mešanico katerih podrgnemo po površinah. Če je kamen trdovraten, postopek in mešanico omenjenih živil nanesemo in površino sčistimo večkrat.

Odstranjevanje madežev

Otroški puder je sredstvo, s katerim lahko odstranjujemo praktično vse madeže – od kavnih do tistih, ki jih je za seboj pustilo vino! Ko se vam naslednjič polije vino po najljubši preprogi, po madežu takoj posujte otroški puder in pustite delovati vsaj en dan. Otroški puder bo vsrkal celotno tekočino, zato zgolj še pobrišite s suho krpo. Omenjeno sredstvo je izjemno učinkovito takoj, ko nastopi težava, nekoliko manj pa, ko je madež že star.

Povrnite srebru sijaj

Naj bo govor o vaši najljubši srebrni verižici ali vašem najboljšem priboru iz srebra. Vsi vemo, da srebro sčasoma izgubi svoj lesk in sijaj, a nazaj ga lahko dobimo precej hitro. Na nakit, pribor ali karkoli drugega nanesite zobno pasto, podrgnite in sperite z mlačno vodo. Srebro se bo spet svetilo kot nekoč!

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Otroški puder je pravi mali čudež!
Otroški puder je pravi mali čudež!/ FOTO: Dreamstime

V branje priporočamo še:

Znebite se vodnega kamna s preprostim trikom
PREBERI ŠE
Znebite se vodnega kamna s preprostim trikom

Odločite se za ugodnejše ogrevanje že danes
PREBERI ŠE
Odločite se za ugodnejše ogrevanje že danes

NOVICE
V roke Kolektorju eden največjih gradbenih poslov ...
ŠPORT
Norvežani množično proti SP v Katarju: 'Bi tudi ...
POP IN
Hči gorskega zdravnika Gruberja po novem tudi ...
TV ODDAJE
Spoznajte Sanjskega moškega: To je Gregor Čeglaj
VIZITA.SI
Alergiki, pozor – te aeroalergene rastline največ ...
DOMINVRT.SI
Pes pogosto na vas polaga tačko? Veste, kaj vam ...
ZADOVOLJNA.SI
Ženske je navdušila frizura 'Leonardo DiCaprio'
MOSKISVET.COM
Alana Vrviščar: ''Kuhanje se je vgradilo v mojo ...
BIBALEZE.SI
Kaj je "normalna" golota v družini? Odgovarja ...
CEKIN.SI
Harry in Meghan: premoženje pod drobnogledom
OKUSNO.JE
Spoznajte najbolj priljubljeno celjsko sladico
DOMINVRT.SI
Kako zmanjšati količino prahu?