Zato bi morali dati tableto za pomivalni stroj v straniščno školjko

TRIKI

Zato bi morali dati tableto za pomivalni stroj v straniščno školjko

L.M.
08.01.2024, 5:00
3

Kopalnica je prostor, ki zahteva temeljito in nenehno čiščenje, saj se v njej običajno razvije največ bakterij. Najbolj kritično mesto, kjer se lahko skrijejo mikrobi, je zagotovo straniščna školjka, ki jo moramo pogosto razkuževati. Ker se večina ljudi vedno bolj izogiba kemikalijam, ki lahko dražijo kožo in ob vdihavanju povzročajo dihalno stisko, smo poiskali preprost način za čiščenje wc školjke z izdelkom, ki je veliko manj škodljiv, saj ga navadno uporabljamo pri pomivanju posode.

Kako vam lahko v kopalnici pridejo prav tablete za pomivanje posode?

Kopalnica – vključno s straniščno školjko – je lahko, če pozabimo na redno in temeljito čiščenje, najbolj umazan prostor v stanovanju. Poleg tega se zgodi, da se odtočna cev zaradi velike količine toaletnega papirja občasno zamaši.

Tablete za pomivalni stroj so v osnovi narejene za strojno pomivanje posode, a njihova uporabnost se tu nikakor ne konča. Marsikdo jih že uporablja za čiščenje pralnega stroja, pečice ali odstranjevanje zažganih ostankov na posodi.

S tem trikom boste očistili celotno kuhinjo
PREBERI ŠE
S tem trikom boste očistili celotno kuhinjo

Tableta za pomivalni stroj je vsestransko uporabna v gospodinjstvu.
Tableta za pomivalni stroj je vsestransko uporabna v gospodinjstvu. / FOTO: Adobe Stock

Četudi doma nimate pomivalnega stroja, je priporočljivo, da hranite škatlico teh tablet, saj so uporabne za čiščenje več predmetov in površin – med drugim poskrbijo tudi za čisto notranjost vaše straniščne školjke.  

Kakšen je postopek?

Eno tableto za pomivanje posode vrzite v straniščno školjko. Počakajte nekaj minut, da se ta raztopi, nato pa notranjost zdrgnite s krtačo. Pustite približno pol ure, nato pa splaknite z vodo. Za še boljše rezultate lahko tableto pustite delovati čez noč.  

Nenavadni triki za straniščno školjko, ki resnično delujejo
PREBERI ŠE
Nenavadni triki za straniščno školjko, ki resnično delujejo

Eno tableto vrzite v straniščno školjko, počakajte, skrtačite in sperite.
Eno tableto vrzite v straniščno školjko, počakajte, skrtačite in sperite. / FOTO: Dreamstime

Tableta za pomivalni stroj učinkovito odmaši odtočno cev  

Tableta za pomivalni stroj pomaga tako pri odstranjevanju umazanije kot pri odmaševanju zamašene školjke.  

Če se v kopalnici pojavlja neprijeten vonj in voda iz školjke odteka prepočasi, lahko tableto za pralni stroj uporabite ne le kot čistilo, temveč tudi kot sredstvo za odmaševanje. Eno tableto za pomivalni stroj vrzite v straniščno školjko in jo prelijte z dvema kozarcema vroče vode. Ta metoda deluje v primeru rahlo zamašenega odtoka, če je odtok popolnoma zamašen, pa boste morali poiskati drug način.  

Kako pogosto bi morali v resnici čistiti WC-školjko?
PREBERI ŠE
Kako pogosto bi morali v resnici čistiti WC-školjko?

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke