Maslo je osnovna sestavina v kuhinji, toda kadar vam ostane zavoj ali dva, mu lahko podaljšate rok trajanja.
V hladilniku ima rok uporabnosti približno 1 do 3 mesece, če pa ga pravilno zamrznete, bo zdržalo še veliko dlje časa. Če je vaše maslo sveže, bi moralo v zamrzovalniku zdržati približno 1 leto. Tudi po tem času bo precej verjetno še vedno varno za uporabo.

Maslo je povsem varno zamrzniti
Če veste, da masla ne boste porabili pred potekom roka uporabnosti, ga je pametno čim prej dati v zamrzovalnik.
Zamrzovanje masla je odličen način za podaljšanje roka uporabnosti in ohranjanje kakovosti masla.
Maslo hranite v originalni embalaži
Embalažo položite v vrečko za zamrzovanje z zadrgo ali zavoj masla zavijte v aluminijasto folijo, ki bo delovala kot dodatna zapora za vlago.
Embalažo nato položite v predal v zamrzovalniku.
Ko ga želite uporabiti, ga pravilno odtajajte
Zamrznjeno maslo postavite v hladilnik en dan pred uporabo. Maslo naj bi se v tem času vrnilo na temperaturo hladilnika in bilo pripravljeno za uporabo – kot da ga ne bi nikoli zamrznili.
Če potrebujete stopljeno maslo, ga seveda ni treba predhodno puščati v hladilniku, ampak ga lahko preprosto segrejete na štedilniku.
Uporaba masla, ki je bilo zamrznjeno
Ko maslo odtalite ali stopite, ga lahko uporabite v kateri koli jedi kot običajno.
Kako ugotoviti, ali se je maslo pokvarilo
Zaradi visoke vsebnosti maščobe se maslo veliko manj verjetno pokvari kot mleko ali smetana, vendar to ne pomeni, da je nepokvarljivo.
Kot pri vsaki hrani ali pijači živalskega izvora je tudi maslo pred uporabo pametno pregledati. Najpogostejši znaki pokvarjenega masla so rahel neprijeten vonj ali kisel ali grenak okus, kar je v večini primerov mogoče ugotoviti že po videzu masla.


Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV