Dominvrt.si

higiena kuhinje

Najpogostejša napaka, ki jo delamo pri pranju kuhinjskih krp

Le malo stvari je v kuhinji bolj neprijetnih od smrdljivih kuhinjskih krp. Na njih se, če jih ne peremo redno in pravilno, lahko nabere tudi škodljiva plesen, kar je poleg vsega tudi škodljivo za zdravje. Preberite, kako bi morali prati kuhinjske krpe.

To je najbolj umazano mesto v kuhinji

Na vprašanje, katero je najbolj umazano mesto ali predmet v kuhinji, bi verjetno večina najprej pomislila na gobico za pomivanje posode, koš za smeti ali pa morda desko za rezanje. Kot je pokazala nedavna študija, pa se največ bakterij skriva v predalu, kjer hranimo začimbe – precej nepričakovano, kajne?

S temi triki si boste močno olajšali delo

Zaradi nove realnosti, v katero nas je letos pahnila globalna pandemija covida-19, se niso močno spremenile zgolj naše navade, temveč tudi naši domovi. Za številne so se njihove kuhinje spremenile v restavracije, dnevne sobe v službene pisarne, spalnice v telovadnice, kopalnice pa v kozmetične ali celo frizerske salone. Novi načini bivanja pa s seboj prinašajo tudi več odvečne krame, več dviganja prahu in več stvari, ki jih doma sicer navadno ne uporabljamo. Ker so prav naši domovi tisti, v katerih zdaj preživljamo večino časa, je bistvenega pomena, da jih ohranjamo čiste in urejene, prav tako pa bo čistilna akcija prav prišla zdaj – pred postavljanjem drevesca in novoletnih okraskov.

Preženite muhe

Sploh v poletnih mesecih, ko jih vlaga in vročina privabita na plano, se zdi, da se muhe množijo kot gobe po dežju, odganjanje muh pa je pravo Sizifovo delo. A z nekaj iznajdljivosti in potrpežljivosti lahko letečim nadlogicam preprečite, da vam pokvarijo še kakšen piknik ...

Veste, kaj vse morate upoštevati v kuhinji?

Ni naključje, da so prehrambeni obrati, restavracije in kuhinje podvrženi strogim higienskim ukrepom. Tudi v domači kuhinji je pri pripravi obrokov treba upoštevati določena higienska pravila.

GOSTILNA IŠČE ŠEFA: Doživetje bo vrhunsko!

Vsak dobri kuhar oziroma kuharica, sploh pa šef kuhinje ve, da je za njegov uspeh pomembno tudi, kako je jed postrežena. Govorimo o obliki in velikosti krožnikov, o njihovem lesku, 'finosti' materialov in celotnem estetskem doživetju predstavitve jedi. Ko poleg želodca zapoje tudi oko …

ISSN 2630-1679 © 2024, Dominvrt.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1311