Dominvrt.si

nezrel

Tako lahko povsem naravno pospešimo zorenje kakijev

Kaki je čudovito jesensko sadje, ki pa pogosto pri dozorevanju potrebuje nekaj naše pomoči. Trd in nezrel kaki ima namreč trpek in neprijeten okus, toda po drugi strani je ravno prav zrel sadež prijetnega medenega okusa in nežne teksture. V nadaljevanju zato ponujamo nekaj trikov, kako pospešiti njihovo zorenje v domači kuhinji.

Na tak način nikoli ne shranjujte avokada

Avokado je oksuen in hranljiv sadež, a kaj ko je tako zelo občutljiv. V nekem trenutku se zdi, da je še povsem nezrel, ko ga pogledamo naslednjič pa je že povsem rjav. Še toliko večji problem je shranjevanje že prerezanega ali olupljenega avokda. Slaba obstojnost tega sadeža je draga, saj se pogosto zgodi, da ga moramo zavreči. Toda obstaja en način, ki naj bi rešil to težavo.

Kaj narediti z zelenimi paradižniki?

So vaši paradižniki še vedno polni nezrelih sadežev? Poglejte, kako jim pomagati, da bodo dozoreli, oziroma kaj narediti z zelenimi paradižniki.

Kako shranjujemo avokado?

Le kaj je boljšega kot zrel avokado na rezini opečenega kruha s ščepcem soli in nekaj začimbami? Ob nečem tako okusnem se vam res ni potrebno zadrževati, sploh, če gre za zdravo pregreho, kot je avokado. Edina težava pri pretiravanju z avokadom je, da ste ga kupili preveč in sedaj vas skrbi, da se bo pokvaril, še preden bi ga uspeli pojesti. In kaj storiti v primeru, da vam je ostala polovička? Za vas imamo nekaj nasvetov, kako shraniti cele in narezane avokade!

ISSN 2630-1679 © 2024, Dominvrt.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1335