vretje

Kaj je žganjekuha in kako se je lotimo?
Žganjekuha je pravzaprav proces za pridobivanje žganih pijač iz različnih vrst sadja, kot so hruške, slive in brinje. Z destilacijo alkoholno prevretih rastlinskih pridelkov jeseni pripravljamo žganje, ki nas bo grelo v zimskih dneh.

Trik, ki vas reši polomije pri kuhanju
Preizkusite preprost trik, ki bo preprečil, da bi brbotajoča voda med pripravo hrane pobegnila iz vašega lonca in 'zalila’ vaš štedilnik.

Tako bo vino še boljšega okusa
Na slovenskem podeželju velja rek, da nisi pravi Slovenec, če nimaš doma zasajenih vsaj nekaj trsov vinske trte. Dovolj je že domača brajda, ki v poletnih dneh nudi prijetno senco, jeseni sladko grozdje, pozimi pa rujno vino. A čeprav se sliši sila enostavno, je tisto pravo vinarjenje vse prej kot to. Tako nega trte kot tudi predelava in pravilno skladiščenje žlahtne kapljice zahtevajo veliko pozornosti in natančnosti. To pa še ni vse: tudi za ljubitelje vina je pomembno, da steklenice vina hranijo na pravilen način. Le tako bodo namreč lahko zares uživali v njegovih okusih in aromah.

Nasveti za postavitev tople grede
Ker smo navajeni vse leto kupovati sadje in zelenjavo v trgovini, so tople grede na naših vrtovih vse redkejše. Pa vendar so te lahko na vrtu zelo uporabne, zato se preizkusimo v pridelovanju zelenjave v njih!

To je resnica, zakaj plačujemo visoke račune!
Pomembno je, da znamo elektriko pravilno uporabljati. Preverili smo, kakšna je razlika med eno- in dvotarifnim merjenjem električne energije, kdaj je smotrneje uporabljati določene aparate in kakšni so v tem primeru lahko prihranki. Preberite!

Se spomnite tople grede?
Ker smo navajeni vse leto kupovati sadje in zelenjavo v trgovini, so tople grede na naših vrtovih vse redkejše. Pa vendar so te lahko na vrtu zelo uporabne, zato se preizkusimo v pridelovanju zelenjave v njih! O topli gredi, njeni postavitvi in o tem, katere vrtnine sodijo vanjo, smo povprašali Mišo Pušenjak, strokovnjakinjo za zelenjavni vrt.