Teh stvari zaradi koronavirusa v hotelih ne bomo več videli
NOVICE

Teh stvari zaradi koronavirusa v hotelih ne bomo več videli

N.R.A.
11.05.2020, 10:56
2

Med najbolj prizadetimi sektorji zaradi koronavirusa je vsekakor turizem, ki mu na svetovni ravni napovedujejo kar 1,2 trilijone dolarjev izgube, kar je nekaj več kot 1,1 trilijone evrov. Stroka napoveduje, da se bosta v prihodnosti močno spremenila način potovanja in turizem posameznih držav na sploh, prav tako pa bodo veljala nekoliko drugačna pravila v hotelih. Kaj lahko pričakujemo?

Ko bomo naslednjič vkorakali v kakšen hotel, verjetno že naš prihod in odhod ne bosta zabeležena na enak način. ''Živimo v novi dobi, v kateri je koronavirus v centru naše pozornosti. Prilagoditi bomo morali način delovanja tako za naše delavce kot za naše goste,''pove Arne Sorenson, CEO Marriott International hotelskih verig, ki ima pod seboj Ritz-Carlton, W Hotels, Sheraton in številne druge. Kaj se bo spremenilo?

Drugačna bo že prijava v hotel

Če smo bili do sedaj navajeni, da smo ob prihodu v hotel zakorakali do recepcije in se prijavili, temu ne bo več tako. Napoveduje se, da bodo hoteli in hotelske verige v večji meri spodbujale prijave preko mobilnih in drugih pametnih naprav. Sorenson trdi, da je vsekakor nesmiselno trditi, da na recepciji ne bodo imeli zaposlenih ljudi, toda verjetno bodo razmislili o podobnih ukrepih, kot jih ima banka že nekaj časa – okenčkih, ki ločujejo zaposlene od gostov. 

Lahko pričakujemo, da ne bo kartic?
Lahko pričakujemo, da ne bo kartic?/ FOTO: Dreamstime

Lahko pričakujemo, da ne bo kartic?

Po besedah Sorsensona vsekakor. Z mobilnim telefonom se bomo prijavili v hotel, hkrati pa bomo imeli na njem kodo, s katero bomo lahko dostopali do sobe in ugodnosti, ki jih bomo plačali. 

Boj za rezervacije bo še hujši, kot je bil včasih 

Ste bili že zdaj navajeni, da ste svoj dopust in hotel rezervirali nekaj mesecev naprej? Borbe bodo zdaj še hujše. Napovedujejo, da bodo tako hoteli, kot plaže po svetu (za primer si lahko vzamemo Španijo, ki je že napovedala omejitev ljudi na plažah), omejili število ljudi, da bi se izognili okužbam. Tovrstni ukrepi niso planirani na dolgi rok, toda zaenkrat še nihče ne more z gotovostjo potrditi, kaj se bo v prihodnosti zgodilo s koronavirusom. Večina držav tako deluje preventivno že sedaj. 

Šamponi za enkratno uporabo

Preventivni ukrepi se bodo dotikali tudi šamponov za enkratno uporabo. Tukaj bodo tako kot do sedaj menjavali pri vsakem gostu, a marsikaj drugega se bo v hotelski sobi spremenilo. Stvari, ki so bile prej v souporabi s številnimi ljudmi, zdaj verjetno sploh ne bodo v sobi – razni odpirači, kozarci, pepelniki in tudi daljinci za televizijo. Pozabimo menda lahko tudi na mini bare, ki so pravo stičišče bakterij. 

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Prijava v hotel bo videti popolnoma drugače.
Prijava v hotel bo videti popolnoma drugače./ FOTO: Dreamstime

Povzeto po Readers Digest

NOVICE
Trumpovo maščevanje Twitterju
ŠPORT
MacMahon: Govorice, da se je Dončić med karanteno ...
POP IN
Britney oboževalce presenetila z izdajo pesmi iz ...
TV ODDAJE
Patricija iz Ljubezni po domače ničesar ne ...
VIZITA.SI
Preprost ukrep za velik učinek
OKUSNO.JE
Štiri pregrešne sladice po receptu Nigelle Lawson
ZADOVOLJNA.SI
10 idej za paž frizuro, ki je trenutno velik hit
MOSKISVET.COM
Kako kar največ iztržiti za svoj pametni telefon?
BIBALEZE.SI
Mirjana Šukelj: To je strah, ki se ga ne da ...
CEKIN.SI
'Hrvaška in Grčija nam bosta speljali turiste'
DOMINVRT.SI
Kaj najbolj škoduje vašim pridelkom?
ZADOVOLJNA.SI
Priljubljen napitek ima številne pozitivne učinke