Delovna akcija
Delovna akcija: 3 prenove, ki so nas pustile brez besed
DELOVNA AKCIJA

Delovna akcija: 3 prenove, ki so nas pustile brez besed

N. Č.
14.11.2022, 5:00
1

Ste ljubitelji oddaje Delovna akcija? Za vas smo na enem mestu zbrali najlepše prenove pretekle sezone, prav tako pa so že odprte prijave za novo! Ana in ekipa mojstrov je že pripravljena, da ponovno poprimejo za orodja ter polepšajo življenje novim družinam, ki potrebujejo prenovo doma, da bo ta kar se da topel in udoben.

Prijavite se!
PREBERI ŠE
Prijavite se!

V peti sezoni se je Ana Praznik skupaj s svojimi mojstri najprej lotila prenove stanovanja upokojenke Rozike Polajžar, ki je z nami delila svojo tragično zgodbo o žalostnem življenju, polnem težkih preizkušenj, ki pa je niso dotolkle. Kljub temu, da je dolgo živela v toksičnem zakonu, polnem sovraštva, nasilja in alkoholizma, se je uspela rešiti in skupaj s sinom preseliti v manjše stanovanje, kjer živi še danes. A njenih težav tam še ni bilo konec. Nekega dne jo je sosed napadel z nožem, dobila je 11 vbodov, 14 dni je preživela v komi, nato pa je sledilo mučno in dolgotrajno okrevanje. Kljub vsem tragedijam, ki so se ji pripetile v življenju, pa se je odločila, da ne bo obupala. Ekipa Delovne akcije je poskrbela, da se Rozika danes počuti varno v svojem prenovljenem stanovanju, prilagojenem njenim zdravstvenim potrebam. Kako izgleda njeno stanovanje danes, si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Ana in njena ekipa pridnih mojstrov je priskočila na pomoč tudi Branetu Vrazniku, starejšemu občanu iz Maribora. Gospoda Vraznika je novica, da mu bodo prenovili skromno in opustošeno stanovanje, tako močno razveselila, da je skorajda skakal od veselja. Njegovo stanovanje je bilo izredno dotrajano. Gospod ni imel ne kuhinje, ne štedilnika, le zelo dotrajan hladilnik. Velike prenove je potrebna tudi kopalnica, saj zaradi visoke starosti in zdravstvenih težav ni bila več uporabniku prijazna. Končni izgled njegovega prenovljenega doma si lahko ogledate v spodnji galeriji. 

Vid Herič je mlad fant, a življenje ni bilo prizanesljivo do njega. Na srečo mu niti bolezen (cerebralna paraliza) niti dejstvo, da je ostal na svetu povsem sam, nista zbrisala nasmeha z obraza. Oče ga je zapustil že v zgodnjem otroštvu, pri 19. letih mu je nepričakovano umrla mama, štiri leta pozneje pa še babica. Ostal je popolnoma sam, a kljub temu je uspel ohraniti dobro voljo in pozitivne misli. Njegovo prenovljeno in osvetljeno stanovanje si lahko ogledate v spodnji galeriji slik. 

Prijavite se!
PREBERI ŠE
Prijavite se!

NOVICE
DZ sprejel novelo zakona o dohodnini
ŠPORT
Orli v dobri minuti do popolnega preobrata, ...
POP IN
Štiri desetletja revolucionarnega Thrillerja ...
TV ODDAJE
Arijanno obirali do kosti
VIZITA.SI
5 znakov, da niste zdrave, čeprav se počutite ...
OKUSNO.JE
Bi radi pripravili kosilo z veliko zelenjave? Ti ...
ZADOVOLJNA.SI
Arijannina preteklost šokirala tudi gledalce
MOSKISVET.COM
Na takega partnerja se lahko vedno zanesete
BIBALEZE.SI
Slavna pevka razkrila kako bodo slavili ...
CEKIN.SI
Davčna številka otroka - kako jo preveriti?
DOMINVRT.SI
Trendi notranjega oblikovanja v letu 2023 ...
BIBALEZE.SI
Tako prihod otroka spremeni življenje moškega