Kako pogosto naj peremo brisače?
DOM IN VRT

Kako pogosto naj peremo brisače?

B.R.
10.06.2021, 11:05
0

Brisače so zagotovo vsakodnevno v uporabi. Toda, zelo verjetno je, da jih ne perete tako pogosto, kot bi jih morali, kajti mokra brisača je idealno gojišče za bakterije.

Liz Amaya iz avstralskega Brisbana je na družbenem omrežju objavila video, v katerem je pojasnila, kako pogosto je treba prati brisače in preproge iz kopalnice, in po poročanju Daily Maila s svojim odgovorom presenetila mnoge.

Kako pogosto vi perete brisače?
Kako pogosto vi perete brisače? / FOTO: Dreamstime

Pojasnila je namreč, da je treba brisače prati po vsaki tretji uporabi, kajti brisače absorbirajo veliko vode in ure ostanejo vlažne, kar je odlično gojišče za neželene mikrobe. Dodala je še, da je treba brisače za roke menjati vsak dan, preproge pa dvakrat na teden. 

Temu pritrjujejo tudi strokovnjaki, če se tuširate vsak dan, je treba brisače prati dvakrat na teden, s tem boste odstranili nakopičene mikrobe. Redno perite tudi brisače za telovadnice, kopalne brisače in kuhinjske krpe. Po mnenju strokovnjakov naj bi tudi stare brisače zamenjali z novimi - glede na uporabo, vsako leto do treh let, kopalniške preproge pa vsaki dve leti. 

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste iz omare vzeli sveže oprano brisačo, se po prhanju obrisali vanjo, pa je že imela neprijeten vonj? Ta neprijeten vonj pa je ostal na brisači tudi po ponovnem pranju? Po vsej verjetnosti se vzrok skriva v preredkem in nepravilnem pranju, toda z nekaj enostavnimi triki bodo vaše brisače ponovno dišeče in mehke, kot takrat, ko ste jih kupili. 

Poglejte si tudi nekaj nasvetov glede pranja iz oddaje Dom in vrt:

 

Spremljajte oddajo Dom in vrt, v kateri voditelj Taiji Tokuhisa gledalcem z uporabnimi nasveti in obiski slovenskih domov ponuja ideje za opremljanje stanovanj ter išče rešitve za še tako zapletene izzive v domačem gospodinjstvu. Na prvi pogled neobvladljive težave kmalu postanejo rešljive. Oddaja je na sporedu v soboto ob 18.25 na POP TV. Dan prej si jo je moč ogledati na VOYO, kjer je dostopna tudi kasneje. V njej boste dobili veliko koristnih nasvetov – od gradnje doma in ureditve okolice do trendov, oblikovanja in interierja.

NOVICE
Cepivo Novavaxa v največji študiji do zdaj okoli ...
ŠPORT
Milanič o 'kriminalki' v Beogradu: Zame je ...
POP IN
Film May December z Natalie Portman in Julianne ...
TV ODDAJE
Mary šov Sanjski moški zapustila z dvignjeno glavo
VIZITA.SI
Ana Klašnja: kdaj pa kdaj je treba reči tudi ne ...
OKUSNO.JE
Samo 20 minut za izvrsten poletno obrok!
ZADOVOLJNA.SI
Zaljubili smo se v najlepšo plažo na Jadranu
MOSKISVET.COM
Ženske, rojene v teh znamenjih, so najboljše žene
BIBALEZE.SI
Povpraševanje po počitniškem varstvu vse večje
CEKIN.SI
Mark Zuckerberg: Tako sem srečnejši
DOMINVRT.SI
Poglejte, zakaj perilo po pranju še vedno smrdi
ZADOVOLJNA.SI
Lepotni trik, na katerega prisegajo slovenske ...