dominvrt
Vse kar potrebujete za popoln balkon
DOM IN VRT

Vse kar potrebujete za popoln balkon

10.11.2019, 17:56
0

Za nami je že druga oddaja Dom in vrt, v kateri lahko in še bomo spremljali izvrstne osvežitve kotičkov, prostorov in vrtov. Tokrat se je voditelj Tilen Pusar odpravil v Ložnico pri Velenju, k Urbanu in Valeriji. Čudovita samograditelja in ustvarjalca, ki sta svoj dom ustvarila in opremila predvsem sama, sta potrebovala nekaj nasvetov za osvežitev balkona. Kot smo lahko spremljali, sta skupaj s Tilnom ustvarila čudovito oazo miru.

Vsi si želimo doma, kjer bi se počutili varno in sprejeto. Po napornem dnevu v službi, šoli ali po drugih obveznosti, si zaželimo kotička, kjer bi se lahko spočili, v miru usedli na svoj najljubši naslonjač, vzeli v roke kakšno knjigo ali pa prižgali televizijo in gledali svojo najljubšo oddajo ali serijo. Takšen prostor za krajši ali daljši oddih od 'realnega življenja' veliko ljudem predstavlja večji ali manjši balkon, ki pa je na žalost največkrat prostor, kjer odlagamo in kopičimo nepotrebno kramo.

Z enako situacijo sta se soočala Urban in Valerija. Človeka, ki z vso ljubeznijo gradita, urejata in ustvarjata nove stvari. Za stil njunega doma je zadolžena predvsem Valerija, ki ima rada starinske stvari, Urban pa je tisti, ki je notranji oblikovalec in posledično sam dela marsikatero stvar. Kot smo lahko videli v oddaji je v njunem domu ustvaril prelepo mizo in jedilne stole, ki so takšni, da jih preprosto ne moremo dobiti v trgovini. Oddaja Dom in vrt je odličen prikaz, kaj lahko ljudje naredimo s svojimi rokami. Velikokrat si rečemo, da kakšna stvar ne bo funkcionirala in da se ne bomo znašli, a  prav v tokratni oddaji smo lahko videli človeka, ki sta skoraj svoj celoten dom opremila sama, dodatno pa sta za elemente porabila odvečne in stare materiale!

Večino del lahko opravimo sami, za specifične zadeve pa seveda pridejo prav tudi mojstri.
Večino del lahko opravimo sami, za specifične zadeve pa seveda pridejo prav tudi mojstri./ FOTO: POP TV

Balkonček, ki je postal prava oaza miru

Valerija si je želela balkon spremeniti v prostor, kjer bi se lahko spočila, oddahnila od vsakodnevne naglice. Želela si je prostora, ki bi bil takšen kot je pogled na naravo iz njega – svež, popoln in naravnost fantastičen. Balkon je imel zaradi prečudovitega razgleda na naravo, ves potencial, da zasije v svoji lepoti, a nekoliko je seveda mogel pomagati Tilen.

S skupnimi močmi so običajni balkon spremenili v pravo oazo miru, ki je dobil nov pod, novo steno, poličko za odlaganje in naravnost fantastičen videz. Tilen, Urban in Valerija so v tokratni oddaji pokazali, kako malo je potrebno, da osvežimo dotični kotiček v našem domu. Največkrat potrebujemo le voljo in zagnanost, da se stvari začnejo premikati, vse nadaljnjo pa je odvisno od nas samih in seveda od naših želja. Resnično prevečkrat sami sebi govorimo, da nečesa ne zmoremo, da čas ni primere, ali pa da za dotično opravilo nimamo ne časa, ne financ. Prav s tem namenom je oddaja Dom in vrt prišla na velike zaslone in na POP TV. Želimo pokazati posameznikom, kaj vse lahko storimo z lastnimi rokami in predvsem z lastnimi idejami. Seveda se vse začne s slednjimi, a z delom in manjšimi ali večjimi posegi, se lahko vse skupaj tudi realizira. V sklopu nove oddaje si bomo ponovno ogledali nekaj praktičnih usmeritev, idej in nasvetov, ki smo jih lahko videli v oddaji, in ki vam bodo prišle prav, če se boste prenove ali osvežitve lastnega doma lotili sami.

Na kaj moramo biti pozorni, ko se lotevamo barvanja?

Balkon Valerije in Urbana je, kot smo lahko videli, potreboval, da se mu posvetijo v celoti. Začeli so seveda z osnovnim čiščenjem, ki je najpomembnejše opravilo, še preden se lotimo konkretnega dela. Nato pa navadno seveda sledi barvanje tistih površin, ki so najbolj kritične. To je bil v tokratnem primeru strop. Na kaj moramo paziti, ko se lotevamo barvanja stropa, ali pa katerih drugih površin?

Odvečni elementi, ki motijo izgled prostorov…

V skoraj vsakem prostoru in seveda, v skoraj vsakem domu, se najde kakšna stvar, največkrat kakšen odvečen element, ki konkretno moti izgled našega doma. V Valerijinem in Urbanovem primeru in na njunem balkončku je bila to antena, ki ni le ne spadala v prostor in motila izgled doma, temveč je bila tudi moteča. V oddaji smo omenjeno anteno lahko videli na začetku, na koncu pa je čudežno izginila. Kako se jo je lotil Tilen, in na kaj moramo biti pozorni, če se takšnega opravila lotevamo sami?

Kakšen je bil izgled balkona prej, in kakšen je zdaj?

Tilen je v oddaji poskrbel za celovito osvežitev balkončka, Urban in Valerija sta dodala nekaj svojih ideja, s skupnimi močmi pa so dosegli izgled, ki so si ga želeli:

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Kot smo dejali, za osvežitev lastnega doma, ne potrebujemo veliko. Spremljali smo lahko že drugo oddajo Dom in vrt, v prihodnjih tednih pa vam bomo predstavili še več idej in nasvetov, kako se dotičnih prostorov in navsezadnje vseh del v domu, lahko lotite sami. Ne zamudite naslednje oddaje, ki bo na sporedu že naslednjo nedeljo 17. novembra 2019, ob 17:30.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

V branje priporočamo še:

Raziskava pokazala, da imajo psi radi takšne ljudi
PREBERI ŠE
Raziskava pokazala, da imajo psi radi takšne ljudi

Za kmete se obetajo zakonske spremembe
PREBERI ŠE
Za kmete se obetajo zakonske spremembe

Posnetek konja zaokrožil po spletu in nasmejal ljudi
PREBERI ŠE
Posnetek konja zaokrožil po spletu in nasmejal ljudi

Poznate 22. člen Gradbenega zakona? V Sloveniji ni popolnoma upoštevan
PREBERI ŠE
Poznate 22. člen Gradbenega zakona? V Sloveniji ni popolnoma upoštevan

NOVICE
Letališče Brnik bo za 'zakrpanje' Adrijine luknje ...
ŠPORT
Kekova analiza neuspešnih kvalifikacij: Gre mi že ...
POP IN
Grda bolezen:  Vse to me je čustveno ubilo
TV ODDAJE
Dejan Vunjak bi se v Znanem obrazu preobrazil v ...
VIZITA.SI
Poznate razliko med trajnimi in začasnimi polnili?
DOMINVRT.SI
Živeti v hiši ali stanovanju? Kaj so prednosti in ...
ZADOVOLJNA.SI
Lucija Ćirović: Vse to me v resnici zabava. Na ...
MOSKISVET.COM
Greta Thunberg vpletena v novo teorijo zarote
BIBALEZE.SI
Ganljivo sporočilo očetu Saro spravilo v solze
CEKIN.SI
Ne plačujete najemnine ali kredita? Odlična ...
OKUSNO.JE
Specite kruh brez kvasa po postopku naših babic
DOMINVRT.SI
Tako se znebite vlage in plesni!