'Kupila sem hišo, v kateri je odraščala zvezdnica'
DOMOVI SLAVNIH

'Kupila sem hišo, v kateri je odraščala zvezdnica'

M. A.
11.01.2021, 7:59
0

Na svetu boste težko našli osebo, ki še ni slišala za Taylor Swift, ameriško pop pevko, ki je v zadnjih štirinajstih letih nizala uspeh za uspehom, se leta 2019 okitila z nazivom glasbenice desetletja, v lanskem letu pa še dodatno presenetila oboževalce, saj je v času lanske karantene ustvarila in izdala kar dva glasbena albuma, Folklore in Evermore, s čimer si je zagotovila tudi šest nominacij za grammyje, Folklore pa je uradno postal najbolj prodajan glasbeni album minulega leta. Njena zgodba pa se je začela v spalnici običajne najstnice, ki sanja o uspehu in slavi. Zdaj je pevkin dom iz otroštva svetu pokazala nova lastnica.

Pisalo se je leto 2003, ko je imela takrat komaj 13-letna Taylor Swiftvelike sanje o glasbeni karieri; sanje, ki si jih je delila skoraj z vsako svojo vrstnico, a imela je tudi velik talent za pisanje pesmi in igranje inštrumentov, kar so prepoznali v eni izmed glasbenih založb v Nashvillu in ji ponudili pogodbo za snemanje šestih albumov. Vse ostalo je zgodovina; sprva country pevka je z vsakim hitom in vsakim albumom dosegala večje uspehe, se nato prelevila v pop pevko, v zadnjem letu pa se je z izdajo dveh alternativnih albumov proslavila še v tretjem žanru. A danes eno največjih imen glasbene industrije je začelo tam, kjer vsi drugi: v domači spalnici. Za Swiftovo je bila ta v pensilvanskem mestu Reading, v katerem je svoj dom našlo 88.000 ljudi. Njena nekdanja hiša, ki so jo Taylorini starši prodali prav takrat, ko so se zaradi hčerkine vzpenjajoče se kariere preselili v meko country glasbe, še danes nosi naslov 78 Grandview Blvd in čeprav je od pevkinega bivanja minilo že celo desetletje, se tam še vedno pogosto zbirajo njeni oboževalci in se pred njo fotografirajo.

78 Grandview Blvd v Readingu je otroški dom zvezdnice Taylor Swift, zato ga njeni številni oboževalci še vedno pogosto radi obiščejo in se pred njim fotografirajo.
78 Grandview Blvd v Readingu je otroški dom zvezdnice Taylor Swift, zato ga njeni številni oboževalci še vedno pogosto radi obiščejo in se pred njim fotografirajo./ FOTO: Google Maps

To ne moti sedanje lastnice, Sydney Redner, ki je na družbenem omrežju TikTok razkrila, da je prav ona tista, ki zdaj živi v hiši zvezdnice, in povedala, da porast obiskov pred hišo opaža med prazniki, ko se številni zaradi vračanja domov ustavijo na poti, ob tem pa je več oboževalcev okrog hiše tudi takrat, ko ima Swiftova koncert v bližini. 'Ne moti nas, če pridejo pokukat ali če se pred hišo fotografirajo, le če so hitri in nas ne motijo. Večina izmed njih je zelo uvidevna in mirna,' je dejala.

Ko je v tej hiši bivala pevka, je fasada poskrbela za malce temnejšo podobo.
Ko je v tej hiši bivala pevka, je fasada poskrbela za malce temnejšo podobo./ FOTO: Profimedia

Omenjeno domovanje se sicer ponaša s petimi spalnicami in tremi kopalnicami in pol ter ima na voljo malce več kot 330 kvadratnih metrov bivalne površine, ob tem pa imajo lastniki na voljo še 0,30 hektarjev zunanje površine. Hiša je bila prvotno zgrajena leta 1929, Taylorini starši pa so pred desetletjem zanjo zahtevali 650.000 evrov. Koliko so Rednerjevi zanjo dejansko odšteli, ni znano. V zadnjih letih so jo novi lastniki sicer prenovili, nekdaj rumenkasto fasado so spremenili v belo, a z veseljem so ohranili en spomin, ki dokazuje prisotnost nekdanjih lastnikov. 'Na zunanjem dovozu so v cementu odtisnjene začetnice TAS (Taylor Alison Swift, op. a.),' je povedala Rednerjeva, ko se je po razkritju, da živi v pevkini hiši, nanjo vsul plaz vprašanj oboževalcev.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Danes je Taylor Swift lastnica številnih nepremičnin tako v ZDA kot v Evropi, o nekdanjih lastnikih njenega domovanja v Rhode Islandu pa je pred kratkim napisala celo pesem The Last Great American Dynasty.
Danes je Taylor Swift lastnica številnih nepremičnin tako v ZDA kot v Evropi, o nekdanjih lastnikih njenega domovanja v Rhode Islandu pa je pred kratkim napisala celo pesem The Last Great American Dynasty./ FOTO: Profimedia

NOVICE
Ponekod poledica, zaradi plazu zaprti cesti pri ...
ŠPORT
Mariborčani ostali brez tekme zaradi novih okužb ...
POP IN
McGregorja po porazu z lepimi besedami potolažila ...
TV ODDAJE
Z Delovno akcijo pomagali več kot 20 družinam
VIZITA.SI
Znate prepoznati simptome možganske kapi?
OKUSNO.JE
Izvrstna jed, pripravljena v enem loncu
ZADOVOLJNA.SI
Simon Vadnjal: 'Bela je tista, ki trenutno ...
MOSKISVET.COM
Filip Flisar: "Trener je kot lopata. Brez nje ne ...
BIBALEZE.SI
To so vaje, ki jih lahko izvajate v času ...
CEKIN.SI
V katerih primerih ostaja pravica do odsotnosti z ...
DOMINVRT.SI
Tukaj zdaj živita Donald Trump in Melania
CEKIN.SI
Tako lahko dodatno zaslužite