Ščitil vas bo pred soncem in pred padavinami
TREND

Ščitil vas bo pred soncem in pred padavinami

Ma.K.
09.06.2021, 5:45

Dnevi so vse daljši, večeri pa vse toplejši, zato je sezona zabav na prostem tako rekoč pred vrati. Po daljšem obdobju omejitev stikov že vsi močno hrepenimo po druženju, pa naj si bo to zgolj z najdražjimi, s prijatelji ali razširjeno družino. To poletje se bo za vse našel čas in prostor na domači terasi ali vrtu. In da bo srečanje zares tako, kot se spodobi, smo pripravili nekaj nasvetov, kako organizirati prostor za tri najpogostejše vrste zabav.

Romantika v dvoje

Romantičen večer v dvoje na domači terasi ali vrtu je popolno presenečenje, ki ga lahko za svojega najdražjega ali najdražjo pripravite povsem sami – z nekaj izvirnosti, dobrim kuhanjem (ali super dostavo), steklenico najljubšega vina in sladkimi dobrotami. Izjemnega pomena je tudi do potankosti dodelan prostor. Seveda lahko tak večer organizirate v jedilnici ali spalnici, a zakaj ne bi izkoristili možnosti razgleda v zvezdnato nebo in romantičnega večera pripravili na domačem vrtu? Če vas skrbi, da bi vam popoln zmenek lahko pokvarile nenadne padavine, lahko intimen dogodek organizirate pod priročnim vrtnim paviljonom, ki bo kar sam po sebi poskrbel za romantično kuliso. Velikost prilagodite prostoru, ki vam je na voljo, izberite pa jekleno ali aluminijasto ogrodje in streho, ki je odporna na padavine. 

Če izberete model paviljona, ki vključuje možnost stranskih mrež, vam tudi mrčes ne bo mogel pokvariti popolnega večera. Za piko na i naj poskrbi primerna dekoracija: po potki in okrog paviljona v tla pritrdite letos izjemno priljubljene bakle na olje, narejene iz okolju prijaznega in neoporečnega bambusa, ki naj služijo kot edini vir svetlobe. Mizo in stole obložite z lahkotnim platnom ali kar s kopreno za vrt, na enak način lahko okrasite tudi ogrodje paviljona. Po celotnem prostoru posujte cvetove vrtnic v barvi, ki jo ima vaša draga oziroma dragi najraje, za piko na i pa naj poskrbi skrbno pripravljena postavitev krožnikov in pribora. 

S paviljonom lahko dnevno sobo podaljšate na teraso.
S paviljonom lahko dnevno sobo podaljšate na teraso. / FOTO: Arhiv naročnika

Sproščeno druženje s prijatelji

Ni je ženske, ki ne bi bila vesela pravega babjega čveka ob kozarcu dobre pijače in polni mizi bolj ali manj zdravih prigrizkov na domači terasi. Poletje je idealen čas za tovrstna druženja, a če velja ljudski pregovor, da več žensk na kupu privabi dež, potem odprta terasa najbrž ne bo ravno dobra izbira. Ali pač? Tovrstne dileme lahko enostavno in trajno rešite tako, da si omislite nadstrešek. Ali še bolje paviljon. Ta je s svojo trdno aluminijasto ali jekleno konstrukcijo popoln nadomestek za na padavine in veter manj odporne markize ter senčnike, obenem pa je veliko bolj prilagodljiv kot nadstreški in ga lahko enostavneje postavite ter razstavite, če bi si pozneje slučajno zaželeli kakšne drugačne ureditve prostora. 

S pomočjo paviljona lahko svojo dnevno sobo podaljšate vse do sredine terase ali vrta in tako sami regulirate, koliko sence ter pretoka zraka si želite za počitek ali druženje. V Bauhausu lahko izbirate med različnimi modeli in vrstami paviljonov z različnimi kritinami, vse pa enostavno prilagajate lastnim željam in potrebam. Novost so stranice, ki ščitijo pred nadležnim mrčesom, vetrom in hladom, tako da lahko z njimi sezono uživanja na prostem podaljšate vse do pozne jeseni, prav tako pa je možno paviljon tudi zastekliti in ga spremeniti v zimski vrt. 

Paviljon vas bo ščitil tako pred soncem kot tudi pred padavinami..
Paviljon vas bo ščitil tako pred soncem kot tudi pred padavinami.. / FOTO: Arhiv naročnika

Da bo vaša pokrita terasa točno takšna, kakršne imajo hollywoodski zvezdniki, nanjo postavite sedežno garnituro iz ratana z ličnimi blazinami ali moderen lounge set, dodajte barvno ujemajoče odeje ali vzglavnike ter prostor okrasite z zelenjem in v lončnice sajenimi cvetlicami. Teraso lahko osvetlite z LED-trakom oziroma svetlobno cevju ali pa na več mestih postavite letos izjemno priljubljene led ali oljne laterne, ki bodo skrbele za točno toliko svetlobe, kot je ob večerih potrebujete. Če imate dovolj prostora, lahko za češnjo na torti poskrbi še hit produkt tega poletja – viseči stol v obliki jajčka. In da bo poskrbljeno tudi za moški del družbe, lahko na steno stavbe ali na ogrodje paviljona namestite še LCD-zaslon ali pa projektor. Tako bodo skupinski ogledi nogometa, košarke in drugih športov ob osvežilni hladni pijači postali še bolj zabavni in kar predstavljamo si, da se boste prav grebli, ali bo prostor na terasi zasedla ženska ali moška družba. 

Piknik za vso družino

Poletje je sinonim za piknik in žar na domačem vrtu v družbi razširjene družine ali prijateljev. Žal pa se tovrstna druženja zaradi poletnih neviht velikokrat prekmalu končajo ali preselijo v notranje prostore, kjer vzdušje ni več enako kot na prostem. Takšne scenarije lahko preprečite s postavitvijo paviljona, ob pomoči katerega bodisi podaljšate teraso ali pa ga postavite samostojno in tako ustvarite poseben prostor za druženje na vrtu. Popolna izbira bo ogrodje iz trpežnega aluminija, ki ima lahko tudi videz naravnega lesa, njegova najboljša lastnost pa je zelo enostavno vzdrževanje in vsestranska uporabnost. Da se zabava ne bo končala ob mraku, do paviljona napeljite električni tok in po ogrodju namestite LED- svetlobne verige ali pisane žarnice, po celotnem vrtu pa namestite še nekaj zunanjih solarnih svetil, ki bodo poskrbela za minimalistično osvetlitev celotnega vrta. 

A zabava ni edini namen vrtnega paviljona. Ta vam ob vikendih vam lahko služi kot vremensko varovalo za piknik druženje, čez teden pa lahko z njegovo pomočjo zaščitite vrtno pohištvo, letne kuhinje, žare ali celo kolesa in avtomobile.  V Bauhausu vam nudijo paviljone z različnimi vrstami kritine, od platnenih do aluminijastih, ki jih lahko enostavno odpirate in zapirate glede na vremenske pogoje. Poleg tega večina kritin nudi ustrezno zaščito pred soncem, tako da vam zabave ne bosta mogla pokvariti niti dež niti žgoče sonce. 

 

Sponzorirana objava

NOVICE
Cepivo Novavaxa v največji študiji do zdaj okoli ...
ŠPORT
Milanič o 'kriminalki' v Beogradu: Zame je ...
POP IN
Film May December z Natalie Portman in Julianne ...
TV ODDAJE
Mary šov Sanjski moški zapustila z dvignjeno glavo
VIZITA.SI
Ana Klašnja: kdaj pa kdaj je treba reči tudi ne ...
OKUSNO.JE
Samo 20 minut za izvrsten poletno obrok!
ZADOVOLJNA.SI
Zaljubili smo se v najlepšo plažo na Jadranu
MOSKISVET.COM
Ženske, rojene v teh znamenjih, so najboljše žene
BIBALEZE.SI
Povpraševanje po počitniškem varstvu vse večje
CEKIN.SI
Cepili ste se v tretji državi. Se morate še ...
DOMINVRT.SI
Kateri zvezdnik ima najlepšega kosmatinca?
ZADOVOLJNA.SI
Lepotni trik, na katerega prisegajo slovenske ...